4 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

Școala online: municipiul Sibiu ar putea primi 1.340 de laptopuri, peste 700 de camere web și 668 de table interactive

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Sibiul ar putea primi 1.340 de laptopuri pentru cadrele didactice, 706 camere web și 668 de table interactive pentru unitățile de învățământ din municipiu. Primăria intenționează să depună o cerere de finanțare pentru proiectul „Eficientizarea educației online în Municipiul Sibiu”, iar hotărârea acestuia este pe lista ședinței Consiliului Local ce se va desfășura joi, 19 noiembrie.

„În contextul crizei pandemice create de coronavirus, pentru a evita o creștere rapidă a infecției, desfășurarea de activități didactice în anul școlar 2020 – 2021 presupune o serie de măsuri necesare atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice, astfel încât cursurile să se desfășoare în condiții de siguranță. Aceste măsuri vizează interesul strategic național, acela de a asigura desfășurarea în bune condiții a serviciului public de educație și implicit interesul public local, acela de a asigura cadrul necesar pentru derularea actului educativ. O primă măsură se referă la asigurarea desfășurării procesului de învățare în mediul online. Se urmărește derularea actului educațional, evitând interacțiunea directă între cadrul didactic și elev, dacă situația epidemiologică o impune. În aceste condiții, municipiul Sibiu are ca obiectiv asigurarea de echipamente IT mobile și alte echipamente/ dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediul online, pentru unitățile de învățământ preuniversitar de stat de pe raza municipiului”, se arată în hotărârea Consiliului Local al municipiului Sibiu, supusă spre aprobare.
Potrivit aceleiași surse, echipamentele vor fi repartizate în funcție de capacitatea și nevoile fiecărei unități de învățământ. Prin acest proiect, se urmărește, practic, dotarea cu echipamente a 35 de unități de învățământ.
Valoarea totală a acestuia se ridică la aproximativ 13 milioane de lei. MunicipiulSibiu ar contribui cu 260.000 de lei, reprezentând rata de cofinanțare.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect