Connect with us

Judeţ

FOTO – Mitropolitul Ardealului a sfințit Centrul social-cultural „Buna Vestire” din Copșa Mică

Avatar

Publicat

pe

Centrul social-cultural „Buna Vestire” din orașul Copșa Mică, a fost sfințit în Duminica a 2-a din Postul Mare. Slujba religioasă a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi din care au făcut parte consilierul economic al Arhiepiscopiei Sibiului, preotul Petru Madina, protopopul de Mediaș, Ovidiu Găban și preoții slujitori din Copșa Mică.

 

PUBLICITATE

În centrul social-cultural va funcționa un locaș de cult care este în prezent în curs de amenajare, o sală pentru evenimentele culturale și artistice, spații pentru activități cu tinerii și copiii, precum și spații pentru activitățile social-filantropice pe care parohiile din oraș le vor desfășura.

Ierarhul a sfințit sala de evenimente și celelalte spații finalizate până în prezent, urmând ca în viitorul apropiat să fie amenajată și biserica din cadrul centrului, unde va fi ridicat și sfințit un altar, catapeteasma și toate cele necesare oficierii slujbelor religioase.

Clădirea unde va funcționa Centrul social-cultural „Buna Vestire” din Copșa Mică a fost în trecut club muncitoresc pentru angajații uzinei din oraș. În 2013, clădirea a fost oferită Arhiepiscopiei Sibiului decătre societatea Sometra care a preluat fosta uzină, prin bunăvoința directorului general, Dimitrios Samaras. De atunci și până în prezent s-au efectuat multiple lucrări de renovare a clădirii, au fost ridicate un acoperiș și două turle, iar în interiorul s-a finalizat sala de evenimente și sunt în curs de amenajare și celelalte spații.

PUBLICITATE

După slujba de sfințire a fost oficiată Sfânta Liturghie în sala de evenimente, unde au participat numeroși credincioși din oraș, autorități centrale și locale, precum și numeroși oaspeți.

La final, Mitropolitul Laurențiu a oferit distincția „Crucea șaguniană pentru preoți” părintelui protopop Ovidiu Găban, atât pentru implicarea în renovarea și amenajarea centrului din Copșa Mică, dar și pentru activitatea misionară din ultimii ani în Protopopiatul Mediaș.

De asemenea, Părintele Mitropolit a oferit distincția „Crucea șaguniană pentru laici” directorului Dimitrios Samaras, primarului din Copșa Mică, Daniel Tudor Mihalache, viceprimarului Cornel Comiza, lui Ioan Vancea junior, Daniel Dumitru Vlad și Elena Ciobanu. Acte de aleasă cinstire au fost oferite senatorului Viorel Arcaș, precum și secretarului de stat pentru culte, Victor Opaschi.

PUBLICITATE

Centrul „Buna Vestire” va fi administrat de preotul Teodor- Claudiu Cândea de la Parohia Copșa Mică 1.

Sfintire Centru Socio Cultural Copsa Mica 1
Sfintire Centru Socio Cultural Copsa Mica 2
Sfintire Centru Socio Cultural Copsa Mica 3
Sfintire Centru Socio Cultural Copsa Mica 4
Sfintire Centru Socio Cultural Copsa Mica 5

PUBLICITATE
PUBLICITATE
Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Judeţ

Gaz Metan Mediaş şi-a găsit antrenor după despărţirea de Mihai Teja

Avatar

Publicat

pe

Gaz Metan Mediaş şi-a găsit antrenor la doar câteva zile distanţă după ce oficialii grupării medieşene au încheiat conturile cu fostul tehnician Mihai Teja.

Ilie Poenaru, fost antrenor al formaţiei Academica Clinceni, va conduce formaţia medieşeană până în vara anului viitor. Ilie Poenaru a reuşit sezonul trecut să ajungă cu Academica Clinceni în play-off-ul Ligii I, fiind una dintre surprizele campionatului.

PUBLICITATE

Conducerea clubului Gaz Metan și tehnicianul Mihai Teja au ajuns la o înțelegere privind rezilierea pe cale amiabilă a contractului acestuia. Alături de acesta au plecat de la echipă și antrenorul secund Eusebiu Tudor, dar și analistul video Mircea Diaconescu.

Gaz Metan ocupă în acest moment penultimul loc în clasamentul Ligii I cu doar 4 puncte. În ultimele două etape medieşenii au pierdut pe teren propriu cu UTA Arad, scor 0-1 şi cu FC Voluntari, scor 1-2.

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT

Fapt Divers

Dosar penal pentru o femeie prinsă fără permis la volan. Cercetat penal este şi soţul femeii

Avatar

Publicat

pe

Doi soţi au dosare penale după ce au făcut schimb de locuri la volan. Femeia nu avea permis de conducere, a fost lăsată de soţ la volan, iar când au văzut poliţiştii au încercat să schimbe locurile.

Joi seara, pe strada Târgului din localitatea Apoldu de Sus, conducătoarea unui autoturism a oprit brusc la vederea echipajului de polițiști din cadrul Poliției Orașului Miercurea Sibiului, a coborât de la volan și a făcut schimb de locuri cu un bărbat aflat pe locul din dreapta.

PUBLICITATE

Polițiștii au constatat că este vorba despre o tânără în vârstă de 27 de ani, localnică, ce nu are permis de conducere. Aceasta era însoțită de soț, în vârstă tot de 27 de ani, care i-a încredințat autoturismul soției deși ştia că aceasta nu are permis de conducere.

În acest caz, poliţiştii au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv încredințarea unui autoturism unei persoane despre care cunoaşte faptul că nu are permis de conducere.

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT

Fapt Divers

O mamă şi cei doi copii ai săi, dispăruţi de joi de acasă

Avatar

Publicat

pe

Poliţiştii sibieni caută o tânără de 22 de ani, care a plecat de acasă într-o direcție necunoscută, fără a mai reveni. Persoanele care pot oferi informaţii care să conducă la depistarea acesteia sunt rugate să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic pentru situații de urgenţă 112.

Joi seara, polițiștii sibieni au fost sesizați de către un bărbat cu privire la faptul că, la aceeași zi, în jurul orei 9, concubina sa, Sicra Loredana, în vârstă de 22 ani, a plecat de la domiciliu, din localitatea Șeica Mare, fără a mai reveni, împreună cu cei doi fii, în vârstă de 3, respectiv 6 ani.

PUBLICITATE

Femeia are 1,60 metri înălţime 60 de kilograme, ochi verzi, păr drept, blond, lungime medie, ten măsliniu. Nu se cunosc obiectele vestimentare ale femeii în momentul plecării, nici eventuale semne particulare.

Cetăţenii care pot oferi informaţii despre această femeie sunt rugați să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic pentru situații de urgenţă 112.

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT
PUBLICITATE
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

PUBLICITATE

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE