Connect with us

Judeţ

FOTO – Sute de vârstnici și copii au primit darurile Campaniei “Moș Crăciun pentru bunicii noștri”

Avatar

Publicat

pe

Peste 250 de vârstnici și copii din localități situate în zona de nord a județului Sibiu au avut parte de o surpriză plăcută înainte de Crăciun din partea elevilor Școlii Postliceale Auxilla Mediaș.

La inițiativa profesorului Casandra Irimie, elevii s-au mobilizat exemplar și au reușit să le facă o bucurie celor peste 250 de vârstnici și copii din localitățile Șmig, Giacăș, Micăsasa, Țapu, Chesler, Valea Viilor, Motiș, Axente Sever, Agârbiciu, Șoala, Târnava sau Zlagna.

PUBLICITATE

Față de anul trecut, pe lângă vârstnici, campania a vizat și copiii care provin din familii nevoiașe din localitățile din nordul județului. Într-o lună de zile, cât a durat campania, elevii au strâns bani, au făcut cumpărături și de câteva zile au început să ofere darurile unor oameni din localități izolate, care s-au bucurat enorm de vizită.

S-au bucurat atât de surpriza de Sărbători, cât mai ales de faptul că cineva le-a trecut pragul. Atât de mare a fost mobilizarea încât pe lângă cele 250 de pachete oferite vârstnicilor, elevii școlii medieșene au pregătit zeci de pachete de Crăciun și pentru alte campanii sau oameni aflați în dificultăți materiale.

Vreau să mulțumesc din suflet elevilor școlii noastre, elevilor mei, pentru implicare, bunătate și motivație. Fără ei nu ar fi fost posibil nimic. De asemenea, vreau să aduc mulțumiri și celor care au crezut în Campania noastră și ne-au ajutat, sponsorilor care au fost alături de noi”, a spus Casandra Irimie, inițiatorul acestei campanii.

PUBLICITATE
Peste 250 de pachete la Campania Mos Craciun pentru bunicii nostri 1
Peste 250 de pachete la Campania Mos Craciun pentru bunicii nostri 2
Peste 250 de pachete la Campania Mos Craciun pentru bunicii nostri 3
Peste 250 de pachete la Campania Mos Craciun pentru bunicii nostri 4
Peste 250 de pachete la Campania Mos Craciun pentru bunicii nostri 5
Peste 250 de pachete la Campania Mos Craciun pentru bunicii nostri 6

Comunicate de presa

Trei localităţi din judeţul Sibiu, fără energie electrică

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Pentru efectuarea unor lucrări programate, se va întrerupe furnizarea energiei electrice, după cum urmează:

MIERCURI 29 SEPTEMBRIE

PUBLICITATE

· între orele 9-17 în GHERDEAL, strada: PRINCIPALA ; BRUIU, fosta ferma Cicarlia.

· între orele 8-14 în RASINARI, strazile: OLARILOR; FIERULUI; SEVERIN PROF.; GATERULUI; BRATU POPA.

În cazul apariţiei unor situaţii neprevăzute, lucrările pot fi reprogramate. Informaţii actualizate despre întreruperile programate sunt disponibile şi pe pagina de web a societăţii: www.sdeets.ro rubrica „Întreruperi programate – SDEE Sibiu” sau la „Call Center”, telefon 0800-500-929.

PUBLICITATE

CITEȘTE MAI MULT

Fapt Divers

Weekend plin de şoferi băuţi în Sibiu şi judeţ

Avatar

Publicat

pe

A fost weekend-ul şoferilor băuţi, atât în municipiul Sibiu cât şi pe şoselele din judeţ. Mulţi conducători auto au fost prinşi la volan după ce au consumat băuturi alcoolice, rezultatele indicate de aparatele alcooltest fiind în unele cazuri foarte mari.

În Tălmaciu, pe Drumul Comunal 61, polițiștii au oprit pentru control o autoutilitară condusă de către un localnic în vârstă de 46 de ani. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 1,05 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge. În cauză s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

PUBLICITATE

Pe Drumul Judeţean 141B, în localitatea Șaroșu pe Târnave, un alt șofer a fost depistat conducând un autoturism și având un rezultat pozitiv pe etilometru. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 44 de ani, din comuna Biertan, a cărui testare alcoolscopică a indicat o valoare de 0,77 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat. După recoltarea probelor biologice, au fost întocmite actele premergătoare efectuării de cercetări penale cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Sâmbătă, seria șoferilor descoperiţi sub influența alcoolului a continuat în municipiul Sibiu, pe Calea Dumbrăvii, unde un rășinărean în vârstă de 51 de ani a fost depistat la volan având o concentrație de 1,01 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat. Și în acest caz s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

În Rășinari, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din localitate, un localnic în vârstă de 39 de ani a pierdut controlul direcției de deplasarea și a intrat în coliziune ușoară cu un imobil. Evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale. În urma verificărilor efectuate de către polițiști s-a constatat că bărbatul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Mai mult decât atât, testarea alcoolscopică a bărbatului a rezultat într-o concentrație de 0,88 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

PUBLICITATE

Pe Drumul Judeţean 105G, în localitatea Sadu, un alt conducător auto a fost depistat sub influența alcoolului. Testarea alcoolscopică a șoferului, localnic în vârstă de 56 de ani, a indicat o valoare de 0,65 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat. După recoltarea probelor biologice, au fost întocmite actele premergătoare efectuării de cercetări penale cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT

Administrație

Mediașul se asociază cu localitățile din nordul județului pentru înființarea zonei metropolitane

Avatar

Publicat

pe

Consilierii locali din Mediaș vor discuta, miercuri, în cadrul unei ședințe ordinare un proiect de hotărâre care se referă la asocierea municipiului de pe Târnava Mare cu localitățile limitrofe în vederea constituirii unei asociații de Dezvoltare Intercomunitară-Zonă Metropolitană.

În acest moment, localitățile din jurul Mediașului colaborează în cadrul a trei asociații de dezvoltare intercomunitară în domeniile transporturi, gestionarea deșeurilor și al apei și canalizării. O zonă metropolitană înseamnă în mod concret o asociere între municipii de rangul I și II cu localitățile urbane și rurale aflate în apropiere, la distanțe de până la 30 kilometri, între care s-au dezvoltat relații de cooperare pe multiple planuri. România are în acest moment 22 zone metropolitane.

PUBLICITATE

Avantajele unei zone metropolitane ar conduce la rezolvarea mai rapidă și facilă a problemelor municipiilor și localităților din vecinătate. Concret, unitățile administrativ teritoriale componente ar lucra împreună pentru soluționarea nevoilor și problemelor cu care se confruntă și în egală măsură ar putea accesa mai ușor fonduri europene pentru dezvoltare.

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT
Ad
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

PUBLICITATE

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE