fbpx
Connect with us

Fapt Divers

FOTO Un foc pus intenționat a distrus o casă în construcție de pe strada Doamna Stanca

Avatar

Published

on

Un foc pus intenționat a distrus acoperișul unei case în construcție de pe strada Doamna Stanca din Șelimbăr. Pompierii sibieni au intervenit mai multe ore pentru stingerea incendiului.

În cursul nopții de luni spre marți, pompierii militari sibieni au fost solicitați să intervină de urgență pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case în construcție, aflată în imediata apropiere a unui centru comercial și a unor blocuri.

Advertisement

La fața locului au intervenit două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD.

“La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta generalizat la întreg acoperișul casei.

Preț de câteva ore, pompierii militari ai Detașamentului Sibiu au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului. Nu au fost semnalate victime. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de efectul unei acțiuni intenționate.

Advertisement

În urma incendiului a ars acoperișul casei pe o suprafață de circa 250 de metri pătrați și diverse deșeuri textile și plastice”, a declarat Alina Voina, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

FOTO: ISU Sibiu

Advertisement
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fapt Divers

Incendiu la un autobuz în Sibiu

Avatar

Published

on

Un incendiu a izbucnit la un autobuz din municipiul Sibiu. Pompierii au intervenit cu două autospeciale pentru lichidarea incendiului.

Două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Sibiu au intervenit de urgență in municipiul Sibiu, pe Şoseaua Alba Iulia pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta în partea din spate a unui autobuz. Incendiul, care s-a declanșat din cauza unor defecțiuni la sistemul de frânare, a fost stins rapid de pompierii militari.

Advertisement

Călătorii care se aflau în autobuz au coborât până la sosirea echipajelor de pompieri. Nicio persoană nu a fost rănită în urma acestui eveniment.

Advertisement
Continue Reading

Fapt Divers

Aproape 40.000 de persoane fizice s-au înscris la ”Rabla Clasic”; circa 6.000 au aplicat la ”Rabla Plus”

Avatar

Published

on

Aproape 46.000 de persoane fizice s-au înscris, până în prezent, în programul “Rabla” din acest an, din care 5.995 au aplicat la “Rabla Plus”, arată datele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), transmise miercuri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în programul “Rabla Clasic” s-au înscris la producători/dealeri auto 39.659 de persoane fizice şi au fost achiziţionate 25.340 de autovehicule şi 175 de motociclete. În ceea ce priveşte persoanele juridice, AFM a publicat pe propria pagină de Internet o nouă listă conţinând 168 de dosare acceptate pentru 276 de autovehicule. De asemenea, a fost publicată o contestaţie pentru un autovehicul.

Advertisement

Pe acest segment, au fost acceptate 1.290 de dosare pentru 2.129 de autovehicule şi 29 de contestaţii pentru 59 de autovehicule. În total, s-au înscris la producători/dealeri auto 1.073 de persoane juridice, acestea achiziţionând 522 de autovehicule. De asemenea, în programul “Rabla Plus” 2021 s-au înscris la producători/dealeri auto 5.995 de persoane fizice, fiind cumpărate 1.178 de autovehicule noi (707 full electrice şi 471 electrice hibride) şi două motociclete electrice.

Pentru persoanele juridice au fost publicate pe site-ul AFM 112 dosare acceptate pentru 215 autovehicule electrice, dintre care 152 pur electrice şi 63 electrice hibride. Totodată, au fost publicate două contestaţii pentru două autovehicule electrice 100%.

La nivel general, la Rabla Plus au fost avizate favorabil 1.199 de dosare pentru 2.034 de autovehicule, dintre care 1.357 electrice, 674 electrice hibride şi trei motociclete electrice, precum şi 23 contestaţii pentru 49 autovehicule (30 autovehicule full electrice şi 19 electrice hibride). Până la ora actuală, s-au înscris la producători/dealeri auto 921 de persoane juridice şi au fost achiziţionate 492 autovehicule noi, dintre care 294 electrice şi 198 electrice hibride.

Advertisement

Listele dosarelor acceptate în cadrul acestor programe sunt publicate pe site-ul www.afm.ro, la secţiunile aferente Programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus. Persoanele juridice care au fost acceptate se pot adresa producătorilor/dealerilor auto validaţi în cele două programe, listele acestora fiind disponibile pe site-ul instituţiei. (AGERPRES)

Advertisement
Continue Reading

Fapt Divers

Condamnat la închisoare după ce a fost prins de două ori fără permis la volan

Avatar

Published

on

Un tânăr din Sibiu va sta un an şi o lună la închisoare pentru că a fost prins de două ori fără permis la volan.

În cursul zilei de marţi, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Sibiu, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Sibiu, au identificat și prins un sibian în vârstă de 29 de ani, pe numele căruia Judecătoria Sibiu a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Advertisement

Bărbatul a fost condamnat la executarea unei pedepse de un an și o lună cu închisoarea după ce a fost găsit vinovat de săvârșirea a două infracțiuni de conducere fără permis. Sibianul a fost încarcerat în Penitenciarul Aiud în vederea executării pedepsei.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement

DELGAZ

Advertisement

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE