Connect with us

Administrație

GALERIE FOTO&VIDEO Cum sunt mutați arborii de pe Calea Dumbrăvii. Au început lucrările de modernizare

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Compania care a câștigat contractul de modernizare a Căii Dumbrăvii, Terra Building, a început să scoată arborii care vor fi protejați, prin mutare în alte locuri din oraș. Pe artera modernizată vor fi plantați noi arbori.

Modernizarea demarată de Primăria Sibiu pe Calea Dumbrăvii include și transferarea arborilor existenți în alte amplasamente din oraș. Terra Building și-a cumpărat un vehicul cu care copacii pot fi relocați, fără să fie pusă în pericol sănătatea lor. Primii copaci au fost deja scoși din pământ și transferați către noile locații. Pentru început, au fost scoți manual 20 de arbori, alți 60 de copaci urmând să fie scoși cu noul utilaj.

PUBLICITATE

„Lucrările pe această stradă au început cu protejarea vegetației existente. O parte dintre arbori, care nu sunt situați în zona lucrărilor, vor rămâne în teren. Cei care sunt amplasați în zonele în care se va interveni cu lucrări vor fi transplantați în alte spații din oraș, fiind extrași fie manual, fie mecanic. Relocarea mecanică se va realiza cu un utilaj special, pentru a proteja rădăcinile, astfel încât arborii să nu fie afectați. Este singurul utilaj din țară de aceste dimensiuni și prima dată când se folosește în România. Majoritatea acestora vor fi replantați pe strada Maramureșului, o parte urmând să fie mutați în incinta Cimitirului Municipal. Subliniez că relocarea arborilor și protejarea vegetației a fost prevăzută de Primăria Sibiu de la bun început în caietul de sarcini și în contractul de lucrări, iar la finalul lucrărilor este prevăzută plantarea a peste 200 de arbori noi pe Calea Dumbrăvii.”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Lucrările de modernizare a arterei presupun și înlocuiri ale rețelelor de apă și canalizare. Constructorul a început și aceste intervenții, la intersecția străzii Calea Dumbrăvii cu strada Bahluiului, în zona de trotuar, pentru extinderea și reabilitarea sistemului de canalizare menajeră, fără a afecta traficul. Canalizarea se va extinde până la intersecția cu strada N. Filimon, urmând să se instaleze tubulatura, să se amenajeze 7 cămine de vizitare și să se realizeze racordurile la proprietățile private. 

Lucrările vor continua cu reabilitarea rețelei de distribuție a apei pe zona cuprinsă între intersecția cu străzile Privighetorii și Nicolae Filimon. Conducta existentă de fontă, veche de mai bine de 20 de ani, va fi înlocuită cu una nouă.

Calea Dumbrăvii va avea, la finalul procesului de modernizare, o bandă specială pentru autobuze, trotuare refăcute complet, cu spațiu verde ce va avea o lățime de 2 metri, pe ambele părți, parcări, dar și piste de biciclete și rasteluri. De asemenea, noi bănci, coșuri de gunoi și stâlpi de iluminat vor completa arhitectura modernă a străzii.

PUBLICITATE

Administrație

Mediașul se asociază cu localitățile din nordul județului pentru înființarea zonei metropolitane

Avatar

Publicat

pe

Consilierii locali din Mediaș vor discuta, miercuri, în cadrul unei ședințe ordinare un proiect de hotărâre care se referă la asocierea municipiului de pe Târnava Mare cu localitățile limitrofe în vederea constituirii unei asociații de Dezvoltare Intercomunitară-Zonă Metropolitană.

În acest moment, localitățile din jurul Mediașului colaborează în cadrul a trei asociații de dezvoltare intercomunitară în domeniile transporturi, gestionarea deșeurilor și al apei și canalizării. O zonă metropolitană înseamnă în mod concret o asociere între municipii de rangul I și II cu localitățile urbane și rurale aflate în apropiere, la distanțe de până la 30 kilometri, între care s-au dezvoltat relații de cooperare pe multiple planuri. România are în acest moment 22 zone metropolitane.

Avantajele unei zone metropolitane ar conduce la rezolvarea mai rapidă și facilă a problemelor municipiilor și localităților din vecinătate. Concret, unitățile administrativ teritoriale componente ar lucra împreună pentru soluționarea nevoilor și problemelor cu care se confruntă și în egală măsură ar putea accesa mai ușor fonduri europene pentru dezvoltare.

CITEȘTE MAI MULT

Administrație

Reguli noi de acces la Baia Populară Sibiu după intrarea în zona roșie

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Baia Populară Sibiu aplică, de sâmbătă, reguli noi odată cu creșterea incidenței cazurilor de COVID și intrarea în zona roșie a municipiului.

Astfel, intrarea în Baia Populară Sibiu va fi posibilă numai după prezentarea certificatului digital european COVID (obținut în urma vaccinării, a unui test PCR valabil 72 de ore, a unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore sau în urma trecerii prin boală) și scanarea codului QR de pe aceasta, prin intermediul aplicației Check DCC, un instrument pus la dispoziție de autoritățile competente din România. Precizăm că prin scanarea certificatului nu se rețin informațiile din certificat, pentru protecția datelor cu caracter personal.

Persoanele cu vârstă mai mică de 12 ani nu au obligația, conform legii, de a prezenta acest certificat digital european COVID.

Bazinul de înot al Băii Populare va putea fi utilizat în limita a 50% din capacitatea maximă și veți putea intra doar după ce ați prezentat certificatul menționat.

Accesul în sala de sport, parte din complexul Baia Populară Sibiu, este posibil de asemenea doar după prezentarea certificatului digital european COVID, menținându-se limita de 15 locuri disponibile pentru utilizare simultană.

“Pentru a respecta toate aceste reguli menite să vă protejeze, vă rugăm să utilizați platforma de programări de pe baiapopularasibiu.ro / PROGRAMEAZĂ-TE. Acest mod de lucru va permite echipei Băii Populare să urmărească și să regleze activitatea pentru ca dumneavoastră să fiți în siguranță și vă puteți bucura de serviciile acestui obiectiv recent reabilitat și redeschis publicului”, au transmis reprezentanții municipalității sibiene.

CITEȘTE MAI MULT

Administrație

Lucrări de întreținere pe strada N. Teclu. Circulație alternativă timp de 10 zile

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Primăria Sibiu a decis să înceapă lucrările de reparații și pe strada Nicolae Teclu, din Orașul de Jos, fără să oprească circulația.

O nouă stradă din zona centrală intră în reparații, în perioada 27 septembrie – 8 octombrie, după cum anunță Primăria Sibiu. Începând de luni, 27 septembrie, traficul de pe str. Nicolae Teclu, inclusiv giratoriul de la intersecția dintre str. Ocnei și str. Târgu Fânului, va fi afectat de lucrările de asfaltare, ce se vor desfășura fără oprirea completă a circulației.

Primăria spune că se va circula alternativ pe una dintre cele două benzi disponibile pe această stradă cu sens unic. Lucrările presupun îndepărtarea stratului vechi de asfalt și asfaltarea cu un strat nou.

„Șoferilor li se recomandă să aleagă rute ocolitoare, iar dacă trebuie să tranziteze zona în perioada lucrărilor, aceștia sunt rugați să circule cu atenție sporită și să dea dovadă de înțelegere”, transmite Primăria Sibiu.

CITEȘTE MAI MULT
Ad
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

PUBLICITATE

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE