Connect with us

Administra╚Ťie

Greselile se platesc

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Pentru ca nu au mai avut alta varianta, consilierii locali au hotarat acordarea despagubirilor catre reprezentantii fimei care detine braseria din Piata Garii. Localul, construit pe spatiul unui fost WC public, determina Consiliul Local, care vrea sa demoleze spatiul, sa scoata din buzunarul public peste un milion de lei dupa ce cazul a fost analizat in instanta. In urma unei sentinte date de Tribunalul Sibiu, Consiliul a fost obligat sa adopte hotararea de plata a despagubirilor in valoare de 1.040.000 lei plus 23.500 de lei, cheltuieli de judecata. Cazul braseriei din fata garii ridica probleme inca din 2001 cand Primaria Sibiu a autorizat construirea unui imobil pe spatiul de 260 metri patrati.


Un an mai tarziu, Klaus Iohannis a semnat un contract de concesiune a acelui teren pentru o perioada de 49 de ani. Dupa ce localul a functionat timp de trei ani, Serviciul Patrimoniu Sibiu i-a anuntat pe reprezentantii firmei ca denunta contractul de concesiune pentru ca ulterior imobilul sa fie demolat. Patronii braseriei s-au supus deciziei, dar au cerut despagubiri in valoare de 2.000 de euro pe metru patrat de suprafata construita, adica un total de aproape 1,3 milioane de lei. Suma nu a fost insa pe placul Primariei care oferea la acea vreme doar putin peste 170.000 de lei. In cele din urma, instanta a decis si Primaria s-a supus hotararii fara a mai face recurs. In sedinta de saptamana trecuta, consilierul Livia Sava s-a aratat nedumerita ca municipalitatea nu a profitat de acest drept, insa viceprimarul Astrid Fodor a declarat ca o valoare mai mica nu s-ar fi putut obtine si ar fi fost ÔÇ×timp pierdut degeabaÔÇŁ. Asadar, in perioada urmatoare Consiliul Local va plati mai mult de un milion de lei pentru un vechi WC public. Consilierii au atras atentia ca pe viitor deciziile sa fie luate cu mare atentie pentru a nu se mai ajunge in situatii similare. B.A.

PUBLICITATE

PUBLICITATE
Comenteaz─â

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administra╚Ťie

├Än aten╚Ťia elevilor: Tursib schimb─â, de luni, orarul traseelor ╚Öcolare, din cauza aglomera╚Ťiei din trafic

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Tursib a decis s─â schimbe programul de circula╚Ťie pentru dou─â dintre traseele ╚Öcolare pe care le-a introdus din 13 septembrie, pentru a se conforma cu programul ╚Öcolilor la care trebuie s─â ajung─â elevii ╚Öi cu aglomera╚Ťia din trafic.

Compania de transport local Tursib a modificat programul de func╚Ťionare pentru traseele ╚Öcolare E5 ╚Öi E7, care transport─â elevii din zonele Brosc─ârie, pe traseul spre centru, ╚Öi din zona Mihai Viteazu spre centru.

tursib trasee scolare

ÔÇ×Dup─â o analiz─â a timpilor de sosire ├«n sta╚Ťie realizat─â de societatea Tursib, Prim─âria Sibiu ╚Öi Poli╚Ťia Local─â Sibiu, ├«ncep├ónd de luni, 20 septembrie se vor implementa modific─âri ├«n orarul a dou─â dintre traseeÔÇŁ, precizeaz─â reprezentan╚Ťii Tursib.

PUBLICITATE

Modificări trasee școlare TURSIB:

Pe traseul E5 (cartier Brosc─ârie ÔÇô ╚Öcoala Regina Maria) ora de plecare din sta╚Ťia de cap─ât de linie ÔÇô IRMES 1, se modific─â. Autobuzul va pleca mai devreme, la ora 07.14.

Pe traseul E7 (bulevardul Mihai Viteazu ÔÇô ╚Öcoala Regina Maria) ora de plecare din sta╚Ťia de cap─ât de linie ÔÇô L─âm├ói╚Ťei se modific─â. Autobuzul va pleca la ora 07.14.

PUBLICITATE

ÔÇ×Aceste m─âsuri sunt necesare pentru a asigura sosirea ├«n timp util ├«n sta╚Ťiile de la Colegiul Octavian Goga ╚Öi respectiv ╚ścoala Regina Maria, av├ónd ├«n vedere ├«nt├órzierile ├«nregistrate de autobuze ├«n s─âpt─âm├óna care se ├«ncheie cauzate de aglomera╚Ťia din zona celor dou─â unit─â╚Ťi de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt la ora intr─ârii la cursuri a elevilorÔÇŁ.

Tursib va continua să urmărească traseele școlare pentru optimizarea operării autobuzelor pe aceste rute.

PUBLICITATE
CITE╚śTE MAI MULT

Administra╚Ťie

FOTO & VIDEO Companiile care lucrează la infrastructura din Sibiu lasă în urma lor tot mai multe gunoaie și resturi

Gabriel Dogaru

Publicat

pe

Sibiul este ÔÇ×fr─âm├óntatÔÇŁ ├«n ultimii ani de o mul╚Ťime de proiecte de infrastructur─â, unele pornite de la zero, altele destinate reabilit─ârii ╚Öi moderniz─ârii unor cartiere. Din p─âcate, companiile de cosntruc╚Ťii care au contractat lucr─âri ├«n aceste proiecte las─â ├«n urma lor tot mai multe resturi, moloz, distrug├ónd uneori infrastructura existent─â.

Cititorii din zona ╚Üiglari ne-au sesizat faptul c─â recentele lucr─âri de modernizare a str─âzii ╚Üiglari ╚Öi a zonei adiacente au adus alte probleme locatarilor din zon─â. Compania care a efectuat lucr─ârile pe aceast─â strad─â, Terra Building, a l─âsat ├«n urm─â o mul╚Ťime ÔÇ×urmeÔÇŁ care le fac via╚Ťa mai grea celor care stau acolo. Este vorba despre criblur─â r─âmas─â de la asfalt─âri, pete mari de ulei care sunt ├«mpr─â╚Ötiate pe strad─â ╚Öi pe trotuar, dar ╚Öi zone ├«n care asfaltul existent a fost distrus par╚Ťial de camioanele companiei.

PUBLICITATE

O alt─â lucrare pe care ne-au sesizat-o sibienii este cea de pe strada B├ólea. Aici a fost ├«nlocuit─â ╚Ťeava principal─â de gaze, o interven╚Ťie care a adus b─ât─âi de cap locatarilor ╚Öi celor care tranziteaz─â aceast─â strad─â. Dup─â ce s-au confruntat cu o lucrare ne├«ngrijit─â, care a ├«nsemnat gropi neprotejate, pietri╚Ö aruncat pe carosabil, spa╚Ťii neamenajate corespunz─âtor pentru trecerea pietonilor, la finalul lucr─ârilor, o bun─â parte din trotuare st─â acoperit─â cu praf ╚Öi p─âm├ónt, bordurile instalate ├«n urm─â cu c├ó╚Ťiva ani sunt distruse de ma╚Öinile de mare tonaj, iar repara╚Ťiile f─âcute de firma care a lucrat la acest proiect sunt superficiale, cu asfalt care va ie╚Öi, probabil, la prima ninsoare.

Am solicitat Prim─âriei Sibiu un punct de vedere referitor la r─âspunderea pe care o au aceste companii ╚Öi vom publica pozi╚Ťia institu╚Ťiei imediat ce va fi transmis─â, pentru a afla cine trebuie, conform contractelor, s─â repun─â infrastructura ├«n starea ini╚Ťial─â, dup─â astfel de lucr─âri. Am cerut prim─âriei inclusiv o situa╚Ťie a sanc╚Ťiunilor aplicate ├«n ultimii ani companiilor care au l─âsat ├«n urma lor resturi ╚Öi au distrus infrastructura existent─â.

PUBLICITATE
str Tiglari Terra Building (1)
str Tiglari Terra Building (2)
str Tiglari Terra Building (3)
str Tiglari Terra Building (4)

Așa arată str Țiglari după plecarea muncitorilor.

str Balea gaze (1)
str Balea gaze (2)

Așa arată Str. Bâlea după plecarea muncitorilor.

PUBLICITATE
CITE╚śTE MAI MULT

Administra╚Ťie

Prim─âria Sibiu: ÔÇ×Depune╚Ťi declara╚Ťii pentru imobilele nelocuite, pentru scutirea de la plata taxei de salubrizare!ÔÇŁ

Gabriel Dogaru

Publicat

pe

Administra╚Ťia sibian─â atrage aten╚Ťia celor care de╚Ťin imobile nelocuite c─â este nevoie de o declara╚Ťie anual─â ├«n care s─â precizeze c─â imobilele respective nu sunt locuite, astfel ├«nc├ót s─â fie scuti╚Ťi de plata taxei speciale.

Sistemul de taxare pentru ridicarea gunoiului în Sibiu a fost modificat la începutul acestui an, astfel că noul Regulament privind taxa de salubrizare, care a intrat în vigoare în 1 februarie 2021, prevede scutirea de taxă a proprietarilor de imobile nelocuite.

Pentru a beneficia de aceast─â prevedere cei care de╚Ťin imobile nelocuite/nefunc╚Ťionale au obliga╚Ťia s─â depun─â anual o declara╚Ťie de impunere. Obliga╚Ťia este ├«n vigoare chiar dac─â au fost depuse astfel de declara╚Ťii ├«n perioada 2016 – 2020. Potrivit prim─âriei, m─âsura a fost luat─â pentru ca situa╚Ťia acestor imobile s─â fie actualizat─â ├«n baza de date a Direc╚Ťiei Fiscale.

PUBLICITATE

Termenul limit─â de depunere a declara╚Ťiei pentru anul ├«n curs a fost prelungit p├ón─â ├«n 30 septembrie 2021. Sibienii care de╚Ťin imobile nelocuite sunt ruga╚Ťi s─â depun─â declara╚Ťia p├ón─â la data men╚Ťionat─â, ├«mpreun─â cu confirmarea din partea asocia╚Ťiei de proprietari/locatari ÔÇô ├«n cazul imobilelor ce fac parte din asocia╚Ťii sau orice alt document care s─â ateste faptul c─â imobilul este nelocuit/nefunc╚Ťional, ├«n cazul celorlalte imobile.

Formularul pentru aceast─â declara╚Ťie poate fi desc─ârcat de aici: https://www.sibiu.ro/ro2/pdf/formulare/Declaratie_de_impunere_stabilire_taxa_speciala_de_salubrizare.pdf

Pentru declara╚Ťiei exist─â ╚Öi op╚Ťiunea trimiterii online, pe email, la adresa declaratie.salubrizare@sibiu.ro sau pe portalul de e-administra╚Ťie, accesibil de pe site-ul sibiu.ro, pentru cei care au cont, la sec╚Ťiunea Taxe ╚Öi Impozite, prin mesaj.

PUBLICITATE

├Än situa╚Ťia ├«n proprietarii acestor imobile nu depun declara╚Ťia p├ón─â ├«n data de 30 septembrie, se va stabili din oficiu o tax─â de salubrizare pentru perioada 1 februarie 2021 – 31 decembrie 2021┬á ├«n cuantum penalizator egal cu dublul valorii abonamentului PRACTIC, adic─â 84 de lei/lun─â.

PUBLICITATE
CITE╚śTE MAI MULT
PUBLICITATE
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

PUBLICITATE

Subiecte

ULTIMA OR─é

CELE MAI CITITE