fbpx
Connect with us

Info utile

Guvernul abrogă prevederile care interzic debranșarea pentru neplată în perioada stării de alertă

Redactia Sibiu 100%

Published

on

Facturile neplătite la utilități nu vor mai putea fi amânate la nesfârșit, în baza legislației COVID-19. Guvernul a decis să abroge articolele din legislația privind starea de alertă, care interzic furnizorilor de servicii de utilități să debranșeze rău-platnicii.

Prevederile OUG nr. 70/2020, care interzic deconectarea sau debranșarea celor care nu-și plătesc facturile, pe perioada stării de alertă, vor fi abrogate prin ordonanță de urgență, deoarece operatorii de servicii de utilități au sesizat guvernul că datoriile s-au acumulat la o valoare ce se apropie de un miliard de lei, potrivit Profit.ro.

Advertisement

OUG 70/2020 prevede ca „Pe perioada stării de alertă, operatorii de transport și distribuție energie electrică și gaze naturale asigură continuitatea furnizării serviciilor, iar în situația în care este incident un motiv de debranșare/deconectare, amână efectuarea acestei operațiuni până la încetarea stării de alertă”.

Aceste prevederi au generat dificultăți în relațiile comerciale din sectorul energiei electrice și al gazelor naturale, care afectează “în mod evident” activitățile tuturor participanților din piețele aferente acestui sector, respectiv ale furnizorilor, operatorilor de distribuție și de transport, precum și ale producătorilor de energie electrică și de gaze naturale, potrivit unui document guvernamental.

Datele culese de la Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Asociația Furnizorilor de Energie Electrică din Romania (AFEER) și Federația Asociaților Companiilor de Utilități din România (ACUE), arată că numărul clienților finali casnici și non-casnici de energie electrică și gaze naturale care nu au achitat contravaloarea consumului de energie electrică și/sau de gaze naturale înregistrat în perioada vizată de amânarea debranșărilor/deconectărilor a ajuns la circa 209.000, cu un cuantum al debitelor restante de circa 249 milioane lei la sfârșitul lunii mai 2021.

Advertisement

În total, există aproape 9 milioane de consumatori casnici și peste 330.000 de consumatori noncasnici de curent electric. În conformitate cu legislația în vigoare, deconectarea/debranșarea de la alimentarea cu energie electrică și gaze naturale pe perioada stării de alertă nu poate fi realizată indiferent de motivul pentru care s-ar fi realizat deconectarea/debranșarea, de momentul la care s-a născut motivul debranșării/deconectării, de situația patrimonială concretă a clienților finali protejați de consecințele măsurii de deconectare/debranșare și de măsurile adoptate, complementar, pentru protecția și sprijinirea populației prin prisma necesității de acces la utilități publice. De asemenea, nu pot fi deconectați nici măcar clienții finali care au solicitat expres acest lucru.

Proiectul de OUG pe care guvernul îl va vota prevede abrogarea prevederilor art. 72, alin (1) din Ordonanței de Urgență nr. 70/2020, în vederea revenirii la prevederile legislative anterioare și includerea unei perioade de tranziție de 90 de zile, în timpul căreia clienții finali care au beneficiat de prevederile art. 72, alin (1) ale Ordonanței de Urgență nr. 70/2020 nu pot fi deconectați pentru debitele restante aferente perioadei de aplicabilitate a respectivelor prevederi.

SURSA: Profit.ro

Advertisement

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Info utile

Odihna, mai importantă decât ai crede. Cum te poate ajuta Finette pentru un somn de calitate

Publicitate

Published

on

Trăim într-un ritm foarte alert în fiecare zi, de la prima oră a dimineții până seara, unde stresul și oboseala este pretutindeni. Aceste lucruri au un impact foarte mare asupra organismului nostru, de aceea este absolut necesar să nu trișăm când vine vorba despre odihnă. Organismul are nevoie să se recupereze.

Specialiștii au demonstrat faptul că în timp ce dormim, creierul și organismul intră într-un program de vindecare, dar și regenerare. Fapt pentru care ni se recomandă să dormim între 7-8 ore pe noapte.

Advertisement

Este adevărat că sportul, alimentația și stilul de viață de calitate ne poate influența în mod pozitiv viața însă și odihna este un element la fel de esențial pentru sănătatea noastră.

Tocmai de aceea, atunci când ne simțim epuizați este important să facem schimbări în viața noastră, fapt pentru care putem adăuga în rutina noastră lucruri noi, dar care să poată îmbunătăți stilul pe care îl avem.

Ce schimbări putem face pentru a ne putea odihni corespunzător

Advertisement

Știai că anumite tipuri de lenjerii de pat ne pot influența foarte mult somnul? Cu cât este mai calitativă cu atât va avea un impact mai pozitiv asupra somnului nostru. Putem alege lenjerii de calitate ireproșabilă de la magazinul de nișă Finette. Acestea sunt realizate din bumbac, acest material fiind recunoscut pentru proprietățile sale benefice pe care ni le oferă.

Este un material de calitate prin care pielea noastră va putea respira în fiecare seară. În plus este un material hipoalergenic, deci chiar și cei cu o piele mai sensibilă pot avea încredere că nu vor avea iritații sau alergii. În cadrul acestui magazin vom găsi produse de calitate care ne vor ajuta să adoptăm un nou stil rutinei noastre de odihnă.

O altă schimbare ce se demonstrează a fi benefică pentru o odihnă de calitate este aerisirea camerei în care dormim. În fiecare seară, în timp ce ne facem o baie relaxantă și ne pregătim pijamalele confortabile pe care le avem, ferestrele dormitorului vor sta deschise pentru a putea intra aer proaspăt.

Advertisement

Putem opta de asemenea să citim o carte de calitate sau să medităm timp de câteva minute. Astfel că scăpăm de stresul zilnic de adunat și vom putea adormi cu gânduri mai pozitive.

Este indicat să renunțăm la folosirea smartphone-ului cu cel puțin 30 de minute înaintea somnului. Eventual să îl ducem în altă cameră.

Dacă putem face aceste schimbări în rutina noastră, vom putea observa diferențele majore în ceea ce privește odihna.

Advertisement

Optați pentru lenjerii de pat de la Finette pentru toată familia

Finette vine spre publicul larg cu o gamă foarte diversificată de textile, de unde putem alege în funcție de gust și preferințe. Lenjerii de pat confecționate din țesături alese, care au o textură foarte fină și sunt prietenoase cu pielea noastră. Aici găsim categorii dedicate pentru întreaga familie, inclusiv lenjerii de pat pentru copii. În plus, putem găsi oferte și promoții foarte atractive.

Cu designuri, modele, culori și dimensiuni diferite Finette ne încântă cu unele dintre cele mai minunate lenjerii de pat pentru a avea un somn cât mai calitativ și mai odihnitor.

Advertisement

Date de contact:

0770 213 601

finette.ro@gmail.com

Advertisement

Continue Reading

Info utile

Un nou cod galben de instabilitate atmosferică pentru județul Sibiu

Avatar

Published

on

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de instabilitate atmosferică pentru jumătatea estică a țării și în zone restrânse din centrul țării.

Pentru intervalul 4 august ora 12.00 – 5 august ora 06.00, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de precipitații. În Sibiu, instabilitatea atmosferică va avea loc pe arii restrânse, doar jumătatea sudică a județului fiind vizată de codul galben.

Advertisement

,,În intervalul menționat, începând dinspre sud-vest, instabilitatea atmosferică va cuprinde cea mai mare parte a teritoriului. Vor fi perioade cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantităţile de apă vor depăși pe intervale scurte sau prin acumulare 20…40 l/mp și izolat 50…60 l/mp”, transmite ANM.

Județele care se află sub cod galben de intensificări ale vântului, vijelii și grindină sunt Botoșani, Suceava, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Brăila, Buzău, Ialomița, Călărași, Prahova, Dâmbovița, Argeș și local în Vâlcea, Sibiu, Brașov, Covasna, Harghita, Tulcea și Constanța.

Advertisement
Continue Reading

Info utile

Se oprește energia electrică în Cisnădie și Șelimbăr

Avatar

Published

on

Pentru efectuarea unor lucrări programate, se va întrerupe furnizarea energiei electrice, după cum urmează:

MIERCURI 4 AUGUST

Advertisement

· între orele 8-13 în CISNADIE, strazile: NUFARULUI; IRISULUI.

JOI 5 AUGUST

· între orele 9-17 în SELIMBAR, strada: PINULUI –partial.

Advertisement

În cazul apariţiei unor situaţii neprevăzute, lucrările pot fi reprogramate.

Informaţii actualizate despre întreruperile programate sunt disponibile şi pe pagina de web a societăţii: www.sdeets.ro rubrica „Întreruperi programate – SDEE Sibiu” sau la „Call Center”, telefon 0800-500-929.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement

DELGAZ

Advertisement

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE