Connect with us

Sănătate

Hemoroizii, tratamente moderne

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Hemoroizii! Una dintre an­goasele frecvente ale zilelor noastre. Dureri, scurgeri mucoase sau sângerări, igienă deficitară şi chiar refuzul de a pleca mult timp de acasă din cauza “tabieturilor” după scaun. ªi frică! Frica de consultaţie, frica de operaţie, frica de recidivă. Aceste temeri co­mune ma­jorităţii pacienţilor din întreaga lume au dus la apariţia altor procedee terapeutice mai uşor de acceptat, cu suferinţe mai mici în timpul şi după intervenţie şi cu rezultate chiar mai bune decât intervenţia clasică. Una dintre aceste metode cu rezultate clar pozitive în ultimii ani şi bine primită de cei în cauză (dovadă numărul foarte mare de pacienţi trataţi prin această metodă) este ligaturarea hemoroizilor cu inele de cauciuc şi fototermocoagularea lor cu raze infraroşii. Metoda se bazează pe lipsa de sensibilitate a hemoroizilor interni încât nu este nevoie de niciun fel de anestezie în timpul procedurii. În al doilea rând se bandează doar un burelet hemoroidal pe şedinţă (la un interval de trei sau patru săptămâni) care se va elimina spontan după prima săptămână. Astfel, nu vor exista două sau mai multe zone “crude” în acelaşi timp, care să permită crearea de aderenţe între ele (în timpul vindecării) şi care sunt în mare parte responsabile de durerile postoperatorii. Nu în ultimul rând, lipsa acţiunii cu bisturiul la nivelul canalului anal (care poate avea şi alte urmări decât cele dorite), duce la lipsa de teamă a pacienţilor, care nu vor mai fugi de procedură şi o vor continua cât este necesar. Se va evita astfel existenţa hemoroizilor restanţi postoperator, cunoscându-se faptul că nu se pot exciza toţi hemoroizii interni într-o sigură şedinţă, deoarece rezultă o rană circulară care în decursul vindecării poate duce la stenozarea canalului anal cu urmări foarte grave. Lipsind cea de-a doua intervenţie pentru ablaţia he­moroizilor restanţi, aceştia îşi vor urma cursul firesc şi în scurt timp vor apărea aceleaşi simptome care au dus pacientul la operaţie, acesta punând “recidiva” hemoroizilor pe seama “nepriceperii” chirurgului! Rezultatele obţinute pe un număr semnificativ de pacienţi trataţi cu Rubber Band Ligation and Infrared Coagulation aplicate hemoroizilor de gradul II au arătat o perioadă de aproximativ 15 ani de linişte postprocedurală după care, dacă este nevoie se pot face corecturi. În loc de concluzie sper că această metodă va duce la diminuarea şi chiar dispariţia hemoroizilor procidenţi de grad IV, când nici chiar intervenţia clasică nu mai poate face mare lucru” Dr. Alexandru Septimiu CRISTIAN medic primar chirurgie generală competenţă endoscopie digestivă PROCTOLINE

PUBLICITATE
PUBLICITATE
Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sănătate

SIBIU – 33 de decese COVID, în doar trei săptămâni de „valul patru”: 94% persoane nevaccinate, jumătate aveau sub 70 de ani

Gabriel Dogaru

Publicat

pe

Luna septembrie ar putea fi considerată luna în care a revenit pandemia în România și, implicit, la Sibiu, chiar dacă primele cazuri ale valului patru (și cele provocate de tulpina Delta) s-au înregistrat încă din luna august.

Am sintetizat o listă a persoanelor decedate din cauza infecției cu COVID, pe baza datelor transmise de Prefectura Sibiu, pentru a putea analiza profilul persoanelor cu cel mai ridicat risc de deces, în cazul unei infecții cu SARS-COV-2. Astfel, de la 1 septembrie, în Sibiu au murit 33 de persoane, din care doar două erau vaccinate și care prezentau o serie de boli considerate comorbidități. Celelalte 31 de persoane aveau vârste cuprinse între 29 (!) de ani și 88 de ani. Dacă ne uităm pe grupele de vârstă, putem constata că 10 persoane aveau vârsta între 60 și 70 de ani, șase persoane avea vârsta sub 60 de ani, opt pacienți decedați aveau vârsta între 70 și 80 de ani. Doar nouă dintre cei care au murit în această lună aveau peste 80 de ani. Iată că virusul poate face victime și la vârste considerate mai „sigure”, mai ales că vorbim despre o variantă agresivă, care se răspândește rapid și are o încărcătură virală de până la 1000 de ori mai mare.

Primele decese au fost înregistrate sporadic, pe 1 septembrie (un caz aparte, cu o femeie care deși era vaccinată, avea o serie de afecțiuni grave). Apoi, pe 3 septembrie s-au mai produs trei decese, iar următoarele pe 7 și 8 septembrie. Din 10 septembrie, în fiecare zi s-a înregistrat cel puțin un deces COVID, cu un maxim de cinci persoane decedate, pe 16 septembrie. De câteva zile, autoritățile au început să ofere și detalii privind starea medicală a decedaților, înainte de producerea decesului. Putem să observăm așadar că în marea lor majoritate erau intubați, semn că boala se agravase până în cea mai severă formă a sa, înainte de a interveni decesul.

PUBLICITATE

Din punct de vedere statistic, nu mai încape nicio discuție privind procentul foarte ridicat al celor nevaccinați, care și-au pierdut viața din cauza COVID: 93,9%. Cele șase procente reprezentate de două cazuri nevaccinate sunt semnalul că vaccinul nu este o măsură suficientă de protecție, mai ales în cazul celor cu probleme medicale suplimentare.

1 septembrie

– Femeie de 64 de ani, vaccinată și internată la Spitalul Municipal Mediaș, cu comorbidități

PUBLICITATE

3 septembrie

– Bărbat de 86 de ani, nevaccinate, cu comorbidități, internat în cadrul secției ATI a SCJU Sibiu

– Femeie, de 85 de ani, nevaccinată, cu comorbidități, internată în cadrul secției ATI a SCJU Sibiu

PUBLICITATE

– Femeie, de 53 de ani, nevaccinată, cu comorbidități, internată în cadrul Spitalului Municipal Mediaș

7 septembrie

– Bărbat, în vârstă de 81 de ani, nevaccinat, nu există informații privind o eventuală internare

PUBLICITATE

– Femeie, de 74 de ani, nevaccinată, nu există informații privind o eventuală internare

8 septembrie

– Bărbat, în vârstă de 55 de ani, nevaccinat, internat în cadrul secției ATI din SCJU Sibiu

PUBLICITATE

– Femeie, de 82 de ani, nevaccinată, internată în cadrul secției ATI din SCJU Sibiu

10 septembrie

– Bărbat de 38 de ani, nevaccinat, internat pe secția ATI a SCJU Sibiu

PUBLICITATE

– Femeie de 61 de ani, nevaccinat, internată pe secția ATI a SCJU Sibiu

11 septembrie

– Bărbat, de 68 de ani, nevaccinat, internat în cadrul Spitalului municipal Mediaș

PUBLICITATE

– Bărbat, 80 de ani, nevaccinat, internat pe secția ATI a SCJU Sibiu

– Femeie, 86 de ani, nevaccinată, internată pe secția ATI a SCJU Sibiu

12 septembrie

PUBLICITATE

– Bărbat, 70 de ani, nevaccinat, internat pe secția ATI a SCJU Sibiu

– Bărbat, 64 de ani, nevaccinat, internat pe secția ATI a SCJU Sibiu

13 septembrie

PUBLICITATE

– Bărbat de 71 de ani, nevaccinat Acesta era internat în cadrul Spitalului Municipal Mediaș

14 septembrie

– Bărbat de 77 de ani, nevaccinat, internat în cadrul Spitalului Clinic de Urgență Municipal Sibiu (secția ATI, inutubat)

PUBLICITATE

–  Femeie, 46 de ani, nevaccinată, internată la Spitalul Județean Sibiu, secția ATI, intubată

15 septembrie

– Femeie 70 de ani, internată la Spitalul Județean Sibiu, secția ATI, intubată, nevaccinată

PUBLICITATE

16 septembrie

– Femeie, 77 ani, internată la Spitalul Județean Sibiu, secția ATI, intubată, nevaccinată

– Femeie, 88 ani, internată la Spitalul Județean Sibiu, secția ATI, intubată, nevaccinată

PUBLICITATE

– Femeie, 88 ani, internată la Spitalul Județean Sibiu, secția ATI, intubată, nevaccinată

– Bărbat, 65 ani, internat la Spitalul Județean Sibiu, secția ATI, intubat, nevaccinat

– Femeie, 84 de ani, deces la domiciliu, nevaccinată

PUBLICITATE

17 septembrie

– Bărbat, 65 ani, internat la Spitalul Județean Sibiu, secția ATI, intubat, vaccinat

18 septembrie

PUBLICITATE

– Bărbat, 29 ani, internat la Spitalul Municipal  Mediaș, non ATI,  O2 pe mască, nevaccinat

– Bărbat, 72 ani, internat la Spitalul Municipal  Mediaș,  non ATI,  O2 pe mască, nevaccinat

– Femeie, 40 ani, internată la Spitalul Județean Sibiu, ATI, intubat, nevaccinată

PUBLICITATE

– Femeie, 67 ani, internată la Spitalul Județean Sibiu, non ATI,  O2 pe mască, nevaccinată

19 septembrie

– Bărbat, 71 ani, internat la Spitalul Municipal  Mediaș, non ATI,  O2 pe mască, nevaccinat

PUBLICITATE

– Femeie, 69 ani, internată la Spitalul Județean Sibiu, ATI, O2 pe mască, nevaccinată

20 septembrie

– Bărbat, 63 ani, internat la Spitalul Județean Sibiu, ATI intubat, nevaccinat

PUBLICITATE

– Femeie, 65 ani, internată la Spitalul Județean Sibiu, ATI, intubată, nevaccinată

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT

Sănătate

INFO COVID Peste 50 de noi cazuri în Sibiu și peste 200 de copii internați la nivel național

Gabriel Dogaru

Publicat

pe

Chiar dacă a fost o zi de duminică, numărul de cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore se ridică la mai mult de 3.300, dintre care 53 au fost înregistrate în județul Sibiu, unde s-au înregistrat noi decese.

Chiar dacă numărul cazurilor COVID din România a fost mai mic  în ultimele două zile, internările au continuat pe bandă rulantă, fiind raportați 230 de copii pe secțiile COVID, din care 20 sunt în ATI, în stare gravă. În total, ne apropiem din nou de 1000 de pacienți în Terapie Intensivă.

În județul Sibiu, așa cum reiese din datele transmise de autorități, au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 53 de persoane în ultimele 24 de ore. Din păcate, alte două persoane au decedat în ultima zi, din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 184  persoane, dintre care pe ATI 22 persoane. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 228  teste. Incidența în municipiul Sibiu este acum de 2,23 la mia de locuitori, iar în județ este de 1,4 la mie.

PUBLICITATE

La nivel național, după cum se arată în raportarea oficială, în urma testelor efectuate la nivel național, au fost înregistrate 3.342 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

Nr. crt. Județ   Număr de cazuri confirmate(total)    Număr de cazuri nou confirmate            Incidența  înregistrată la 14 zile

 1. Alba 22048  43        1,18
 2. Arad 24999  80        1,54
 3. Argeș 28480  62        0,87
 4. Bacău 27995  81        1,33
 5. Bihor 30373  65        0,99
 6. Bistrița-Năsăud 13461  39        2,68
 7. Botoșani 15418  78        1,67
 8. Brașov 45059 59        1,13
 9. Brăila 13779  42        0,75
 10. Buzău 13222  29        0,66
 11. Caraș-Severin 12278 26        1,42
 12. Călărași 11024  62        1,41
 13. Cluj 61051  132      2,29
 14. Constanța 45604  100      1,77
 15. Covasna 8750    4          0,49
 16. Dâmbovița 23412  45        0,87
 17. Dolj 28837  186      1,87
 18. Galați 29090  63        1,27
 19. Giurgiu 11820  66        1,51
 20. Gorj 9776    33        0,96
 21. Harghita 8622    14        0,60
 22. Hunedoara 23842  36        1,06
 23. Ialomița 11398  40        1,14
 24. Iași 45074  133      1,40
 25. Ilfov 48184  181      3,06
 26. Maramureș 22472  83        2,49
 27. Mehedinți 8934    40        1,21
 28. Mureș 24810 24        0,82
 29. Neamț 20341 31        1,18
 30. Olt 15696  44        1,54
 31. Prahova 37520  104      1,38
 32. Satu Mare 15048  90        3,28
 33. Sălaj 11549  38        1,54
 34. Sibiu 27754  53        1,40
 35. Suceava 26760  85        1,86
 36. Teleorman 14886  64        1,82
 37. Timiș 58345  226      2,77
 38. Tulcea 8788 12        0,75
 39. Vaslui 17277 77        1,41
 40. Vâlcea 17123 32        1,07
 41. Vrancea 11437  75        1,08
 42. Mun. București 194292            404      2,57
 43. Din străinătate** 1367    22
 44. Cazuri noi nealocate pe județe

 

4057*  139

PUBLICITATE

TOTAL          1.152.052        3.342

În intervalul 19.09.2021 (10:00) – 20.09.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 78 de decese (43 bărbați și 35 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Brașov, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Timiș, Vaslui și Municipiul București.

Dintre cele 78 de decese, 4 au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 la categoria de vârstă 50-59 ani, 24 la categoria de vârstă 60-69 ani, 25 la categoria de vârstă 70-79 ani și 21 la categoria de vârstă peste 80 ani.

PUBLICITATE

67 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 8 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 3 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.884. Dintre acestea, 952 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienților internați, 230 sunt minori, 210 fiind internați în secții și 20 la ATI.

PUBLICITATE

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 9.395.743 de teste RT-PCR și 2.884.497 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 7.109 teste RT-PCR (3.589 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 3.520 la cerere) și 14.010 teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 29.093 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 6.990 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 56.969 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 223 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 3.194 de apeluri la numărul unic de urgență 112.

PUBLICITATE

CITEȘTE MAI MULT

Sănătate

Medicii avertizează: vom ajunge la 400 – 500 de copii internați cu COVID

Gabriel Dogaru

Publicat

pe

Unul dintre cei mai cunoscuți medici și cercetători din România, Octavian Jurma, a transmis un avertisment pentru sistemul medical și cel de învățământ, ca urmare a creșterii alarmante a numărului de copii infectați cu SARS-COV-2. El anticipează zeci de copii internați în ATI, până la finalul lui septembrie.

Al patrulea val de COVID are o serie de caracteristici care au atras atenția încă de la început autorităților și lumii medicale. Printre acestea se numără gradul mare de contagiozitate, viteza mare de instalare a infecției, dar și impactul ridicat asupra copiilor, spre deosebire de celelalte variante ale virusului, care erau mult mai bine suportate și respinse de copii. Acesta este și motivul pentru care în ultimele săptămâni am asistat la depistarea unui număr mare de cazuri de îmbolnăviri, unele dintre ele severe, care au implicat internarea în ATI a micuților.

Acum, medicul Octavian Jurma, cercetător în neuroștiințe, susține că tendința actuală înregistrată în valul 4 este o premieră pentru România, în pandemie, dat fiind faptul că s-a atins o rată de dublare la șapte zile a numărului săptămânal de cazuri COVID. Din acest motiv, el estimează că la actuala rată, până la finele lunii septembrie vom avea 400 – 500 de copii internați în spitalele COVID, din care circa 10% vor fi în Terapie Intensivă. „Să ai copilul internat în spital din cauza COVID-19 este o încercare grea pentru orice familie. Să ai însă copilul internat la terapie intensiva, să te rogi în fiecare seara să fie în viață când te trezești, este o tragedie pe care nimeni nu dorește nici macar să și-o imagineze”, scrie medicul Jurma.

PUBLICITATE

Iată mesajul complet al medicului și cercetătorului Octavian Jurma:

„Am acceptat cu prea mare ușurință moartea părinților și bunicilor ca preț pentru relaxarea nostra. Astfel încât, pe măsură ce pandemia, ca un prădător iscusit, termină de devorat pe cei mai vulnerabili de la capătul vieții, începe să se îndrepte spre cei mai vulnerabili de la începutul vieții.

Din nefericire, din combinația prezentei obligatorii a copiilor în clase și absenta obligației adulților de a le asigura siguranță maxima posibila, face că infectarea copiilor să devina aprope o obligație în valul 4-Delta. Între siguranța copiilor și relaxarea adulților, am fost din nou de partea adulților iresponsabili. Consecințele se văd deja.

PUBLICITATE

Începând cu luna septembrie, raportul zilnic al GCS conține și numărul de minori internați în spitale și la AȚI, o decizie foarte buna. În continuare nu știm câți sunt nou internați, cifra reprezintă doar diferența dintre cei nou internați și cei externați. E doar o metodă de a subestima gravitatea reală a pandemiei.

În România, o țară în care prevenția este complet ignorată și obezitatea este epidemică, în care școlile și orașele nu au terenuri de sport libere pentru copii, minorii sunt mai vulnerabili la COVID-10 decât media Europeană.

Observăm că din păcate și evoluția internărilor în rândul minorilor are o creștere accelerată. Astfel am încheiat aceasta săptămână cu 201 de copii internați în spitale și o creștere medie cu 60% față de săptămână trecuta.

PUBLICITATE

Să ai copilul internat în spital din cauza COVID-19 este o încercare grea pentru orice familie. Să ai însă copilul internat la terapie intensiva, să te rogi în fiecare seara să fie în viață când te trezești, este o tragedie pe care nimeni nu dorește nici macar să și-o imagineze.

Este însă un preț pe care tot mai multe familii din Romania îl plătesc pentru marea noastră relaxare, din care nu suntem în stare să ieșim nici macar acum în ceasul al 13-lea. Astfel am încheiat aceasta săptămână cu 18 copii internați la ATI și o creștere medie cu 81% fata de săptămână trecuta.

Până la finalul lunii, daca trendul nu scade, vom avea între 400 și 500 de copii internați în spitale, din care 40 și 50 la ATI. În 4 săptămâni aceste numere se pot dubla din nou.

PUBLICITATE

Din fericire, COVID-19 rămâne o boala mult mai ușoară pentru tineri decât pentru varstnici. Minorii reprezintă 0.2% din totalul celor internați.

Din nefericire, odată internați prognosticul este doar de 2x mai bun decât al adulților. Astfel 7% din copii internați sunt la ATI în vreme ce 12% din adulți internați sunt la ATI.

Câte paturi ATI avem la pediatrie? Pe hârtie în jur de 100, dar am primit asigurări la debutul valului 4 că minorii se pot interna și în secțiile de ATI pentru adulți. Problema aici este însă că paturile de adulți în ATI se epuizează mai repede decât cele pentru copii și e puțin probabil că atunci când va fi nevoie de ele se vor găsi cu ușurință.

PUBLICITATE

Dacă nici datele astea nu te pot convinge că infecția e mult mai periculoasa decât vaccinul pentru copilul tău, nimic nu o să te poată convinge.

P.S. Nu uita să mulțumești negaționistilor din jurul copilului tău pentru că sunt atât de curajoși cu viața celor mici și că te-a convins să nu-ți vaccinezi copilul.”

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT
PUBLICITATE
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

PUBLICITATE

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE