fbpx
Connect with us

Fapt Divers

INFO COVID Creștere a numărului de cazuri, în Sibiu și în toată țara

Gabriel Dogaru

Published

on

Ziua de miercuri a a dus o creștere a numărului de teste pozitive în România, fără ca acest lucru să poată fi considerat a avea vreo legătură cu apariția tulpinii Delta a virusului SARS-COV-2. La nivelul național, au fost aproape 80 de cazuri noi, din care 4 s-au înregistrat în județul Sibiu.

În județul Sibiu, autoritățile au anunțat patru noi persoane infectate, după ce numărul cazurilor din județ scăzuse aproape de zero. Din fericire, așa cum reiese din datele transmise de Prefectura Sibiu, niciunul dintre pacienții nou depistați nu a fost internat în spital. De altfel, în secțiile Covid ale spitalelor sibiene se mai află 3 pacienți, din care unul în stare gravă la ATI, în Spitalul Județean Sibiu. Astăzi nu a fost înregistrat niciun deces, însă ieri a fost anunțat decesul unei femei de 57 de ani, cu comorbidități.

La nivel național, o creștere ușoară a numărului de cazuri a atras atenția astăzi, cu 79 de cazuri, pentru că sunt cele mai multe persoane infectate într-o singură zi, din ultima lună. Practic, ultima dată când s-au depășit 80 de cazuri a fost în 17 iunie. Cele mai multe cazuri noi au fost în Cluj, cu 11 teste pozitive, în Ilfov, cu 6 cazuri, și în București, cu 5 cazuri, în Sibiu și Timiș fiind înregistrate câte 4 cazuri noi, însă s-au înmulțit și județele cu câte un singur caz.

Advertisement

În intervalul 13.07.2021 (10:00) – 14.07.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 9 decese (4 bărbați și 5 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Ilfov, Iași și Municipiul București.

6 dintre aceste decese sunt anterioare intervalului mai sus menționat și au fost introduse în baza de date, la solicitarea Ministerului Sănătății, de către Direcțiile de Sănătate Publică din țară, în urma verificărilor efectuate.

În spitalele din țară, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 292. Dintre acestea, 51 sunt internate la ATI.

Advertisement

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fapt Divers

Incendiu la un autobuz în Sibiu

Avatar

Published

on

Un incendiu a izbucnit la un autobuz din municipiul Sibiu. Pompierii au intervenit cu două autospeciale pentru lichidarea incendiului.

Două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Sibiu au intervenit de urgență in municipiul Sibiu, pe Şoseaua Alba Iulia pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta în partea din spate a unui autobuz. Incendiul, care s-a declanșat din cauza unor defecțiuni la sistemul de frânare, a fost stins rapid de pompierii militari.

Advertisement

Călătorii care se aflau în autobuz au coborât până la sosirea echipajelor de pompieri. Nicio persoană nu a fost rănită în urma acestui eveniment.

Advertisement
Continue Reading

Fapt Divers

Aproape 40.000 de persoane fizice s-au înscris la ”Rabla Clasic”; circa 6.000 au aplicat la ”Rabla Plus”

Avatar

Published

on

Aproape 46.000 de persoane fizice s-au înscris, până în prezent, în programul “Rabla” din acest an, din care 5.995 au aplicat la “Rabla Plus”, arată datele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), transmise miercuri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în programul “Rabla Clasic” s-au înscris la producători/dealeri auto 39.659 de persoane fizice şi au fost achiziţionate 25.340 de autovehicule şi 175 de motociclete. În ceea ce priveşte persoanele juridice, AFM a publicat pe propria pagină de Internet o nouă listă conţinând 168 de dosare acceptate pentru 276 de autovehicule. De asemenea, a fost publicată o contestaţie pentru un autovehicul.

Advertisement

Pe acest segment, au fost acceptate 1.290 de dosare pentru 2.129 de autovehicule şi 29 de contestaţii pentru 59 de autovehicule. În total, s-au înscris la producători/dealeri auto 1.073 de persoane juridice, acestea achiziţionând 522 de autovehicule. De asemenea, în programul “Rabla Plus” 2021 s-au înscris la producători/dealeri auto 5.995 de persoane fizice, fiind cumpărate 1.178 de autovehicule noi (707 full electrice şi 471 electrice hibride) şi două motociclete electrice.

Pentru persoanele juridice au fost publicate pe site-ul AFM 112 dosare acceptate pentru 215 autovehicule electrice, dintre care 152 pur electrice şi 63 electrice hibride. Totodată, au fost publicate două contestaţii pentru două autovehicule electrice 100%.

La nivel general, la Rabla Plus au fost avizate favorabil 1.199 de dosare pentru 2.034 de autovehicule, dintre care 1.357 electrice, 674 electrice hibride şi trei motociclete electrice, precum şi 23 contestaţii pentru 49 autovehicule (30 autovehicule full electrice şi 19 electrice hibride). Până la ora actuală, s-au înscris la producători/dealeri auto 921 de persoane juridice şi au fost achiziţionate 492 autovehicule noi, dintre care 294 electrice şi 198 electrice hibride.

Advertisement

Listele dosarelor acceptate în cadrul acestor programe sunt publicate pe site-ul www.afm.ro, la secţiunile aferente Programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus. Persoanele juridice care au fost acceptate se pot adresa producătorilor/dealerilor auto validaţi în cele două programe, listele acestora fiind disponibile pe site-ul instituţiei. (AGERPRES)

Advertisement
Continue Reading

Fapt Divers

Condamnat la închisoare după ce a fost prins de două ori fără permis la volan

Avatar

Published

on

Un tânăr din Sibiu va sta un an şi o lună la închisoare pentru că a fost prins de două ori fără permis la volan.

În cursul zilei de marţi, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Sibiu, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Sibiu, au identificat și prins un sibian în vârstă de 29 de ani, pe numele căruia Judecătoria Sibiu a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Advertisement

Bărbatul a fost condamnat la executarea unei pedepse de un an și o lună cu închisoarea după ce a fost găsit vinovat de săvârșirea a două infracțiuni de conducere fără permis. Sibianul a fost încarcerat în Penitenciarul Aiud în vederea executării pedepsei.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement

DELGAZ

Advertisement

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE