4.1 C
Sibiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024

COD GALBEN de ploi în sudul județului. Avertizare de instabilitate atmosferică în următoarele 3 zile

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Sfârșitul de săptămână aduce din nou vreme urâtă, aproape în toată țara, cu avertizări meteo de instabilitate atmosferică. În ziua de 16 mai, până în dimineața de 17, a fos anunțat cod galben în zona sudică, Oltenia, până în sudul județelor Sibiu, Alba, Hunedoara și Brașov (zona montană).
Institutul de Meteorologie avertizează că în intervalul 16 mai, ora 10 – 19 mai, ora 10, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie și izolat grindină.
Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp și pe arii restrânse 35…40 l/mp.
În intervalul 16 mai, ora 12 – 17 mai, ora 06, INMH a emis un cod galben pentru cantități de apă însemnate și manifestări de instabilitate atmosferică accentuată.
Potrivit avertizării, în județele Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Olt, Teleorman, Giurgiu și zona de munte a județelor Prahova, Brașov, Sibiu, Alba și Hunedoara se vor semnala averse, ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Banca Națională a României și-a deschis porțile

În contextul aniversării a 144 de ani de la înființare, Banca Națională a României a organizat cea de-a patra...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect