6.1 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

Agenția pentru Protecția Mediului: cele mai poluate zone din Sibiu și din județ, în 2019

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu a publicat noi informații despre nivelul de poluare a aerului cu particule sedimentabile, din județul Sibiu și din municipiu. Orașul Sibiu se numără printre cele mai poluate locuri din județ.
Unul dintre cei mai importanți poluanți din atmosferă este reprezentat de pulberile sedimentabile, adică praful, fumul, pulberile din construcții și altele provenind din procese mecanice, construcţii de drumuri, traficul rutier, industria materialelor de construcţii, arderea combustibililor sau ca urmare a acţiunii de eroziune a vântului asupra solului, după cum explică Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu. În cadrul procesului de supraveghere a calității atmosferei, realizat de rețeaua de monitorizare a factorilor de mediu, APM Sibiu a monitorizat în 2019, în perioada martie – noiembrie, indicatorul pulberi sedimentabile în mai multe puncte de prelevare. Este vorba despre 8 puncte în mai multe zone ale municipiului Sibiu, 2 puncte în municipiul Mediaș și câte un punct în localitățile Copșa Mică, Dumbrăveni, Târnava şi Tocile (Sadu).
După cum anunță APM Sibiu, din determinările efectuate, cele mai mici valori au fost înregistrate la punctele de monitorizare situate în Sadu şi Dumbrăveni, iar cele mai ridicate în punctele din Copşa Mică şi Sibiu, respectiv cartierele Turnişor, Gușterița şi Vasile Aaron, nefiind constatate depăşiri ale cantității maxime admisibile de pulberi sedimentabile de 17 g/mp/lună, conform STAS 12574 /1987 „Aer din zone protejate. Condiţii de calitate”.
APM Sibiu precizează că pulberile sedimentabile sunt particule cu diametrul mai mare de 10 micrometri și densități care le favorizează depunerea, datorată gravitației.
 
 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect