5.1 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

O nouă avertizare de ninsori și vânt puternic, în zonele de munte

Cele mai citite

Ninsorile nu pleacă deocamdată din România, fiind emise noi avertizări meteo pentru estul țării și pentru Carpații Meridionali și Orientali, fiind afectate și zonele montane din județul Sibiu și din regiune.

Administrația Națională de Meteorologie a emis marți două informări meteo de vremea rea, cu precipitații mixte, vânt și vreme deosebit de rece, dar și un cod galben de vânt intens.

Pentru regiunea de sud a Transilvaniei, în intervalul 23 martie, ora 12:00 – 25 martie, ora 10:00, sunt vizate precipitații sub formă de ninsoare și lapoviță, local intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece. În intervalul menționat, vor fi precipitații, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare în întreaga regiune, iar vântul va avea intensificări, local și temporar, cu viteze în general de 45…55 km/h. La munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte consistent depus anterior.

Și CNAIR a avertizat șoferii să conducă prudent: „Facem apel la conducătorii auto să circule cu atenție și prudență, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să aibă autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

Precizăm că toate direcțiile regionale ale CNAIR sunt mobilizate și vor interveni unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfășoare în condiții de siguranță.

Vremea se va menține deosebit de rece, cu temperaturi preponderent negative în cursul nopților și local se va semnala brumă. Avertizarea este cu cod galben.

La nivelul întregii țări, informarea meteorologică intră în vigoare marți, la ora 12:00, și expiră pe 25 martie, la ora 10:00. Se vor semnala precipitații sub formă de ninsoare și lapoviță, local intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece.

Vremea se va menține deosebit de rece, cu temperaturi preponderent negative în cursul nopților și al dimineților, iar îndeosebi în vestul, nord-vestul și, parțial, centrul țării, se va semnala brumă.

Codul galben de intensificări ale vântului vizează și Moldova și nord-estul Munteniei, în intervalul 23 martie, ora 12:00 – 24 martie, ora 18:00.

O a doua informare meteo de vreme rea, a fost emisă până miercuri la ora 21.00.

Se vor semnala intensificări ale vântului, ninsori în general moderate cantitativ și viscol în zona înaltă, în Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali.

În aceste zone va ninge, pe alocuri moderat cantitativ, iar la altitudini în general de peste 1500 m vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70…90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Fetiță de 7 ani, lovită pe o trecere de pietoni din Cisnădie

O fetiță de 7 ani a fost rănită, miercuri seara, într-un accident rutier produs în Cisnădie, pe strada Grigore...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect