5.1 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

COD GALBEN/PORTOCALIU Iarna va pune stăpânire pe România, începând din această seară

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

ANM a transmis o nouă atenționare de cod galben plus cod portocaliu, pentru aproape întreaga țară, de ninsori, la finalul a câteva ore de vânt puternic. Zăpezile vor fi viscolite, mai ales la munte, fiind anunțat și un cod portocaliu de vânt puternic.

România va fi cuprinsă de vânt puternic, ninsori și din nou vânt puternic, în următoarele 48 de ore, după cum a transmis ANM.
Prima avertizare Cod Galben de vânt puternic este valabilă de la ora 10 până la ora 16, local în Oltenia, Transilvania, Moldova, nordul Crișanei și sud-vestul Munteniei, conform hărții. Rafalele de vânt vor fi de 55-70 Km/oră, iar la munte de 70-90 Km/oră. La altitudini mai mari de 1.500 de metri va viscoli și vizibilitatea va fi redusă.
După ora 16.00 intră în vigoare un Cod Portocaliu de vânt și viscol în zonele de munte, precum și un Cod Galben de ninsori în restul țării. ANM: „Fenomene și zone vizate: intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, ninsori moderate cantitativ și viscol în zona de munte și local în jumătatea nordică”. În zonele de munte va ninge viscolit, vizibilitatea va fi redusă și se vor forma troiene de zăpadă. În restul teritoriului, vântul va sufla în rafale de 65-70 Km/oră.


De marți de la ora 8 și până la ora 20 intră în vigoare cea de-a treia avertizare, Cod Galben de vânt în jumătatea de est a țării, în sudul Olteniei și la munte, conform hărții. În Carpații Meridionali, vântul va sufla în rafale cu peste 90 Km/oră și va ninge viscolit. În restul teritoriului, vântul va sufla cu 60-85 Km/oră.
 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect