16.2 C
Sibiu
vineri, mai 17, 2024

Crucea Roșie educă sibienii cu privire la droguri și bullying

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Publicitate

Societatea Națională de Cruce Roșie-Filiala Sibiu inițiază un amplu proiect de combatere a bullying-ului și a consumului de droguri în întreaga comunitate sibiană, intitulat „Din Sibiu Punem Stop Joc Drogurilor”. Proiectul este finanțat prin programul ”În Stare de Bine”, susținut de Kaufland România și  implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Peste 1.000 de adolescenți aflați în situații și în medii de risc privitor la consumul de substanțe din cadrul a 5 licee din Sibiu vor lua parte la acțiunile proiectului. Prin interventiile de prevenire și reducere a consumului de droguri și prin implicarea activă a adolescenților printr-o abordare integrată, multidisciplinară la nivelul municipiului Sibiu, proiectul vine în întâmpinarea provocărilor cu care se confruntă adolescenții în ceea ce privește consumul de droguri și bullying-ul asociat consumului.

Publicitate

Proiectul, ce se desfășoară în perioada 15 februarie – 14 iunie, este structurat într-o serie de ateliere, workshop-uri și sesiuni de conștientizare, menite să îmbunătățească reziliența și încrederea tinerilor. 

Publicitate

Desfășurarea proiectului

Prima etapă constă în desfășurarea a 20 de ateliere interactive, fiecare liceu găzduind patru ateliere, destinate unor grupuri de câte 50 de copii. Aceste sesiuni interactive vor aborda teme cruciale legate de prevenirea bullying-ului și consumului de droguri.

Pe lângă ateliere, proiectul include și 10 sesiuni focalizate pe construirea încrederii și rezilienței, cărora li se adaugă 20 de sesiuni destinate creșterii nivelului de conștientizare despre efectele nocive ale bullying-ului și consumului de droguri. Acestea vor fi conduse de lideri antibullying, atât elevi, cât și cadre didactice, formate special pentru acest proiect.

În perioada 15 martie- 14 aprilie se organizează un workshop pentru 25 de cadre didactice, două workshop-uri pentru părinți și adolescenți pe tema prevenirii consumului de droguri, și o proiecție de film în aer liber cu tematică anti-bullying și anti-drog, la care vor fi invitați 1000 de participanți.

De asemenea, proiectul va include și două activități tip flashmob cu mesaje puternice împotriva drogurilor și bullying-ului, contribuind astfel la sensibilizarea și implicarea comunității.

Despre programul În Stare de Bine

În Stare de Bine este un program anual de finanțare ce oferă granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro pe an organizațiilor neguvernamentale din România. Programul este implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, cu susținerea financiară a Kaufland România.

Obiectivul programului este creșterea calității vieții locuitorilor din comunitățile rurale și urbane prin sprijinirea inițiativelor care au un impact pozitiv în trei domenii esențiale – cultura, sportul și viața sănătoasă – și care se adresează grupurilor vulnerabile și comunităților din care acestea fac parte.

În acest an, în mod excepțional, criza umanitară din Ucraina a determinat reorientarea parțială a programului către sprijinirea migranților și refugiaților alungați de război din țara vecină.

Pentru mai informații, accesați www.instaredebine.ro.

Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine în 8 țări, 132.000 de angajați și o rețea de 149 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari.

Pentru mai multe detalii vizitați www.kaufland.ro.

Despre Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, care promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, ce contribuie la apărarea valorilor democratice prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil și întărirea cooperării cu celelalte sectoare.

Mai multe detalii sunt disponibile la www.fdsc.ro.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Siemens se aliniază la linia de start a Maratonului Internațional Sibiu

În acest an, 191 de angajați ai companiei Siemens se vor alinia la linia de start a Maratonului Internațional...

Locuri de muncă

spot_img

Știri pe același subiect