fbpx
Acum citesti:
Băut și fără permis a intrat cu mașina în pom. Prietenul care i-a dat autoturismul are și el dosar penal
Intreg articolul 2 minute de lectura

Băut și fără permis a intrat cu mașina în pom. Prietenul care i-a dat autoturismul are și el dosar penal

Vineri dimineața în jurul orei 1.50, în municipiul Sibiu, un tânăr de 27 de ani, domiciliat în localitatea Slimnic, a condus un autoturism de pe strada Lungă până pe Calea Șurii Mici, unde, la coborârea de pe viaduct, a pierdut controlul direcției de deplasare și a lovit un pom de pe marginea drumului. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a șoferului, care a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Din primele cercetări efectuate după producerea accidentului, polițiștii au stabilit că cel aflat la volan nu deține permis de conducere, iar testarea sa alcoolscopică a rezultat într-o concentrație de 0,48 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat.

În cauză, pe numele tânărului s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.

“În momentul producerii accidentului rutier, șoferul era însoțit de proprietarul mașinii, alt tânăr în vârstă de 24 de ani, domiciliat în comuna Șeica Mare, care, cu bună știință, i-a încredințat mașina amicului său spre a fi condusă pe drumurile publice.

În continuarea investigațiilor desfășurate pentru stabilirea împrejurărilor producerii evenimentului, polițiștii rutieri au constatat că și proprietarul autoturismului ar fi condus de pe Calea Șurii Mari până pe strada Lungă unde, la volan, a trecut prietenul său.

Testat alcoolscopic, tânărul în vârstă de 24 de ani a prezentat o concentrație de 0,64 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat, pe numele său fiind deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului, respectiv încredințare. Cercetările continuă la nivelul Biroului Rutier Sibiu”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.