Acum citesti:
FOTO – Mitropolitul Ardealului a susținut o conferință duhovnicească la Mediaș
Intreg articolul 2 minute de lectura

FOTO – Mitropolitul Ardealului a susținut o conferință duhovnicească la Mediaș

Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a conferențiat, duminică după amiaza, la Mediaș. Conferința susținută de ierarh a avut loc în Catedrala „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din municipiu și a fost intitulată „Pelerini cu Hristos spre Înviere. Purtarea Crucii-urmarea lui Hristos pe calea mântuirii” , notează site-ul Mitropoliei Ardealului. În cadrul conferinței duhovnicești  au fost prezentate cele două volume ale lucrării „Din exilul păcatului la Masa Împărăției” elaborate de IPS Mitropolit Laurențiu, în care sunt expuse predici la Duminicile Triodului.

La conferința duhovnicească de la Mediaș au participat consilierul cultural din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, pr. lect. univ. dr. Emanuel Tăvală, protopopul de Mediaș, Ovidiu Găban, primarul Mediașului, Gheorghe Roman, numeroși preoți și credincioși. În debutul serii duhovnicești, pr. Emanuel Tăvală a prezentat cele două volume ale Părintelui Mitropolit.

ÎPS Mitropolit Laurențiu a vorbit apoi despre urcușul duhovnicesc la care ne cheamă Biserica în perioada Triodului și a prezentat popasurile din fiecare duminică, referindu-se în mod special la înțelepciunea Bisericii de a așeza aceste duminici într-o ordine pastoral-pedagogică.

„Părintele Alexander Schmemann a văzut că Biserica este întâi de toate un loc la rugăciunii, al întâlnirii noastre cu Dumnezeu, un loc sfânt și sfințitor, un loc unde săvârșim Sfânta Liturghie și Sfintele Taine și ne împărtășim cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos. Dar în acest loc și în acest context liturgic noi suntem ca într-o școală în care primim nu doar învățături, așa cum familia este o școală. Ce-au urmărit Sfinții Părinți când au alcătuit calendarul bisericesc cu sărbătorile noastre? Calendarul bisericesc este mult mai bogat decât cel civil, are o logică a lui în formare, o înțelepciune dumnezeiască experimentată de Sfinții Părinți. În centrul lui este cea mai mare sărbătoare, Învierea Domnului. Ciclul pascal este unul special, a dat influență la toată perioada post și prepascală. Deci Învierea Domnului este cea mai mare sărbătoare pe care o prăznuim tot timpul anului, pentru că fiecare duminică este o zi de Paști”, a subliniat ÎPS Laurențiu Streza.

Participanții au avut posibilitatea să achiziționeze cele două volume ale lucrării amintite și să primească autografe de la IPS Mitropolit Laurențiu.

FOTO – mitropolia-ardealului.ro

Laurentiu Streza la Medias 1
Laurentiu Streza la Medias 2
Laurentiu Streza la Medias 3
Laurentiu Streza la Medias 4
Laurentiu Streza la Medias 5
Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.