Acum citesti:
FOTO – Ziua Mondială a Apei, marcată la Mediaș
Intreg articolul 2 minute de lectura

FOTO – Ziua Mondială a Apei, marcată la Mediaș

Compania Apa Târnavei Mari a sărbătorit anul acesta Ziua Mondială a Apei – 22 martie, prin organizarea evenimentului „Apa – din natură în casele noastre și înapoi în natură”. În contextul în care, pentru celebrarea apei în acest an, United Nations Water a propus ca temă „Natura pentru apă”, operatorul regional „Apa Târnavei Mari” le-a adresat elevilor medieșeni invitația de urmări întregul traseu al apei prin municipiul Mediaș, începând de la captare, tratare și până la reîntoarcerea apei, după epurare, în râul Târnava Mare.

Ziua Mondială a Apei este un bun prilej pentru a aduce încă odată în atenție importanța acestei resurse, precum și eforturile care se fac pentru ca la robinetele consumatorilor să ajungă apă de calitate, iar mai departe, eforturile pentru ca apa deversată să nu afecteze mediul înconjurător. Având ca punct de plecare apa și natura, compania a considerat că vizitarea de către elevi a amplasamentelor în care operatorul regional își desfășoară activitatea, poate crește gradul de implicare al tinerilor în viața comunității.

Invitații companiei de apă pentru activitățile din acest an au fost elevii din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a, de la Liceul Tehnologic „Şcoala Naţională de Gaz” Mediaş, profil Protecția mediului, specializarea tehnician ecolog și protecția calității mediului, însoțiți de profesorii lor.

Joi dimineața începând cu ora 10, elevii au parcurs turul Stației de Tratare a apei din Mediaș, însoțiți de specialiști din cadrul companiei. Ținând cont de faptul că elevii sunt viitori specialiști în domeniu, reprezentanții operatorului au considerat că vizitarea unui obiectiv dintre cele mai moderne din România va fi o bună experiență. La încheierea turului în Stația de Tratare, invitatul organizatorilor a fost profesorul Liviu Ganea, producător de produse tradiționale din zona Mediașului, care le-a făcut invitaților o prezentare a siropurilor sale naturale.

La finalul prezentării, invitații s-au delectat cu un sirop natural preparat, la recomandarea producătorului, cu apă de la robinet. Liceenii au ajuns și la Stația de Epurare, acolo unde specialiștii din cadrul companiei le-au vorbit  despre apa uzată care pleacă din casele noastre și care este redată naturii, la parametri care să nu afecteze mediul înconjurător.

Ziua Mondiala a Apei marcata la Medias 1
Ziua Mondiala a Apei marcata la Medias 2
Ziua Mondiala a Apei marcata la Medias 3
Ziua Mondiala a Apei marcata la Medias 4
Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.