Acum citesti:
Ziua Pământului va fi sărbătorită la Mediaș
Intreg articolul 2 minute de lectura

Ziua Pământului va fi sărbătorită la Mediaș

La inițiativa Centrului de Integrare prin Terapie Ocupațională Mediaș, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu, al Primăriei Municipiului Mediaș și al Asociației de Ecologie Dianthus se va sărbători Ziua Internațională a Pământului la Mediaș, duminică, 22 aprilie, de la ora 18, în Piața Corneliu Coposu.

Scopul organizării acestui eveniment este să atragă atenţia asupra degradării mediului înconjurător, asupra efectelor poluării şi să educe cu privire la acţiunile pe care fiecare dintre noi le poate întreprinde pentru a ajuta la conservarea naturii. Organizatorii invită medieșenii, indiferent de vârstă să participe la plantarea răsadurilor de flori în suporturi ecologice, realizate din PET-uri și pictate de către beneficiarii Centrului de Integrare prin Terapie Ocupațională Mediaș

Iubitorii de muzică folk și de dans sunt așteptați la miniconcertul oferit de Grupul Motto și la flash mob-ul pregătit de reprezentanții centrului. Toți cei care vor veni în Piața Corneliu Coposu, cu ocazia Zilei Internaționale a Pământului se vor bucura de o expoziție inedită, aceea a uneltelor agricole eco. S-au alăturat acestui eveniment și au pus la dispoziția organizatorilor răsaduri de flori și PET-uri Direcția de Administrare a Domeniului Public și EcoSal.

Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care il arată față de mediu. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetățeni americani, în marea lor majoritate tineri și foarte tineri. După 2 decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de țăriau transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorința de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre. În anul 2009, Organizația Națiunilor Unite a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ și expresie comună a dorinței tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.