Acum citesti:
Primăria vrea fonduri nerambursabile pentru reabilitarea Casei Armurierilor
Intreg articolul 1 minute de lectura

Primăria vrea fonduri nerambursabile pentru reabilitarea Casei Armurierilor

Municipalitatea medieșeană vrea să obțină fonduri nerambursabile pentru reabilitarea Casei Armurierilor din oraș. În cadrul unei ședințe a Consiliului Local, aleșii medieșenilor au aprobat alocarea sumei de 30.000 de lei pentru obținerea avizelor în conformitate cu certificatul de urbanism pentru depunerea proiectelor cu finanțare din fonduri nerambursabile pentru reabilitarea Casei Armurierilor.

Lucrarea face parte dintr-un proiect mai amplu de reabilitare a clădirilor de patrimoniu ale municipiului Mediaș, care a cuprins și casa memorială Stephan Ludwig Roth. Situată la foarte mică distanţă de centrul istoric, Casa Armurierilor se află într-o stare avansată de degradare. Fosta armurărie din oraş figurează pe lista clădirilor monument şi a fost construită în secolele XV-XVI.

Casa Armurierilor, situată pe strada cu acelaşi nume, este o construcţie din cărămidă, formată din două corpuri denivelate datorate terenului în pantă pe care a fost ridicată. Corpul de clădire de la nivelul inferior, iat cel secundar se prezintă sub forma unei anexe adosate, având acoperişul într-o singură apă spre stradă. Corpul principal de clădire a suferit anumite modificări de-a lungul timpului.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.