fbpx
Acum citesti:
Ora Pământului va fi marcată la Mediaș
Intreg articolul 2 minute de lectura

Ora Pământului va fi marcată la Mediaș

Medieșenii sunt așteptați și în acest an la evenimentul Ora Pământului. Evenimentul este programat în 30 martie între orele 20.30-22, este organizat de Asociația Dianthus din oraș și va fi marcat printr-o alergare nocturnă în zona Binder din oraș. Va fi o oră și jumătate de mișcare și sănătate, o alergare pe un traseu de 4 kilometri, o oprire pentru servirea unui ceai și pentru a admira panorama Mediașului din zona “La Brazi”.

Ora Pământului a apărut ca un răspuns la o întrebare simplă: cum îi putem determina pe oameni să conştientizeze una din cele mai mari ameninţări actuale, schimbările climatice? Totul s-a concretizat într-o campanie care promova un gest pe cât de simplu, pe atât de puternic: stingerea luminilor.

Se întâmpla pe 31 martie 2007, la Sydney, când două milioane de case şi sedii de companii australiene au stins luminile timp de o oră. Ora Pământului. În 2008, 50 de milioane de oameni au ales să celebreze Earth Hour. În 2010, 4.500 de orașe din 128 de ţări au participat la Earth Hour pe 27 martie, campania devenind, astfel, cea mai mare acţiune de mediu din toate timpurile.

În prezent, comunitatea de susţinători Earth Hour a atins 2 miliarde de oameni, din peste 7.000 de oraşe, din peste 152 de ţări.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.