5.7 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

Retragere cu torțe la Școala Gimnazială din Copșa Mică

Cele mai citite

Joi, 13 iunie, de la ora 18, elevii claselor a VIII-a din promoţia 2019 a Şcolii Gimnaziale cu clasele I-VIII Copşa Mică vor spune adio anilor de gimnaziu în cadrul festivităţii de “retragere cu torţe”.
 
Acest ceremonial, devenit tradiţie, este îndeplinit cu mare seriozitate de către elevi în prezenţa colegilor, profesorilor, părinţilor, bunicilor, membrilor Sfatului Bătrânilor, Grupului de Dezbateri Publice şi autorităţilor locale.
Ritualul retragerii cu torțe simbolizează trecerea elevilor din ciclul gimnazial în cel liceal, este văzut în special la retragerea elevilor de la liceele militare, iar ideea a apărut în urmă cu 13 ani, când a fost organizat pentru prima dată la Copșa Mică.
Proaspeții absolvenți ai claselor a VIII-a de la Copșa Mică vor avea parte și de momente artistice pregătite de colegii lor mai mici. Astfel aceștia au pregătit câteva numere de dansuri populare, dansuri de majorete, recitaluri de muzică ușoară, iar la final, toți cei prezenți vor fi invitați la dans în curtea școlii.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO: Prima cabană montană construită în România este în județul Sibiu

Prima cabană montană construită în România se află în județul Sibiu, la 1.540 de metri înălțime. "Priveliște splendidă și...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect