6.1 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

“Târgul de pe Târnave”, în 26 octombrie, la Mediaș

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

“Târgul de pe Târnave” este titlul manifestării organizate de către Asociația Phoenix Speranța Mediaș în 16 octombrie, de la ora 10, la Casa Schuller din Mediaș. Este un eveniment cu degustare și vânzare de produse gastronomice locale care a pornit de la o idee pe cât de simplă, pe atât de inedită: ce anume i-a făcut pe mulți străini să renunțe la viața la oraș și să se mute în satele din județul Sibiu.
Reprezentanții Asociației Phoenix Speranța susțin că județul Sibiu are ceva dintr-un tărâm magic care îndeamnă necontenit să fie descoperit, doar că, atunci când o faci, constați ca misterul persistă. Întrebarea de la care a pornit ideea evenimentului a fost legată de ce anume a determinat atâția oameni din alte țări să se mute în sate sibiene, fără alt renume decât atmosfera arhaica și natura încă bucolica ca la începuturi!
Atrasa de acest mister, dar și pentru că mulți din noii locuitori ai satelor au trecut pragul asociației medieșene, îndemnați de originile olandeze ale instituției, Asociația Phoenix Speranța a decis să cerceteze în ce mod s-au adaptat acești „conchistadori” moderni la modul de viață ardelenesc, mai ales la cultura gastronomica locală și cum pot fi valorificate impresiile și opiniile lor. Evenimentul din 26 octombrie de la Casa Schuller este cofinanțat de către Consiliul Județean Sibiu.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

VIDEO: Mai mulți sibieni, printre românii blocați în Dubai

Mai mulți români, printre care și sibieni, sunt blocați în Dubai din cauza fenomenelor meteo extreme din ultimele zile.Sibienii...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect