10.3 C
Sibiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024

“Let’s do it, România”, în 19 octombrie, la Mediaș

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Amânată în 5 octombrie din cauza vremii nefavorabile, campania “Let’s do it, România” de la Mediaș se va desfășura sâmbătă, 19 octombrie. La fel ca anii trecuți, întâlnirea voluntarilor are loc sâmbătă dimineața la ora 10, în Piața Corneliu Coposu din oraș, pe platoul din fața primăriei.
Alăturii de voluntarii Let`s Do It, Mediaș! se vor afla reprezentanții municipalității, ai operatorului de salubritate EcoSal, ai Meditur, Apa Târnavei Mari, Apele Române și instituțiile de învățământ din oraș. Sacii și mănușile sunt puse la dispoziția voluntarilor de către organizatori. Voluntarii vor lua parte la o amplă acțiune de curățenie, având de asemenea prilejul de a fi un exemplu pozitiv pentru cei din jur, în ceea ce privește păstrarea unui mediu înconjurător cât mai curat.
Prin această activitate se dorește educarea și responsabilizarea întregii populații a municipiului Mediaș, ajutând atât mediul înconjurător. Misiunea Let`s Do It, Romania! constă în mobilizarea cetățenilor, a autorităților publice, a societății civile, a companiilor private și a mass media pentru curățarea arealelor naturale din jurul localităților României.
Anul trecut, 158 de țări din întreaga lume au participat la Ziua de Curățenie Mondială, adică 11 milioane de voluntari care au strâns 88.500 tone de deșeuri. Mișcarea Let`s Do It, World!, organizatorul evenimentului World Cleanup Day, a luat naștere în 2008, atunci când Estonia a organizat prima Zi de Curățenie Națională și a reușit să mobilizeze 50 000 de voluntari într-o singură zi.
România este parte din rețeaua internațională Let`s Do It World! încă de la început, fiind a patra țară care a organizat o acțiune națională de curățenie. Comunitatea s-a dezvoltat în ultimii 10 ani și numără astăzi 150 de țări.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Cât ne costă să ducem copilul la o grădiniță privată în Sibiu

În prezent, grădinițele private devin tot mai populare, datorită serviciilor pe care le oferă copiilor. Aceste instituții de învățământ...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect