15.2 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Finanțare INTERREG pentru dezvoltarea Mărginimii Sibiului, într-un proiect european

Cele mai citite

Primăria Rășinari și Agenția de Dezvoltare Centru au devenit parteneri într-un proiect RAMSAT numit „Revitalizarea zonelor defavorizate și a zonelor montane prin turism alternative durabil”, proiect finanțat prin programul INTERREG din perioada 2014-2020.
RAMSAT are ca scop 4 forme de turism: eco-turism, turism de aventură, turism cultural și turism rural. Obiectivul principal al proiectului „Revitalizarea zonelor defavorizate și a zonelor montane prin turism alternative durabil”, este de a înbunătăți instrumentele politice și locale care ajută la dezvoltarea turismului montan, ca alternativă pentru dezvoltarea economiei locale. Printre partenerii proiectului găsim regiuni ca Alte Alentejo-Portugalia, Teruel-Spania, Plevna-Olt-Bulgaria, astfel că Mărginimea Sibiului, regiune de interes turistic, are o companie selectă.
Pentru implementarea proiectului, s-a format un grup tehnic de lucru ce are ca scop dezvoltarea turismului durabil din Mărginimea Sibiului. Din acest grup fac parte, printre alții, reprezentanți ai primăriilor din Mărginimea Sibiului, ai Universității Lucian Blaga din Sibiu, ONG-uri. Prima lor întrevedere s-a ținut pe 25 octombrie la Rășinari și s-a realizat o analiză SWOT a Mărginimii prin prisma turismului. Totodată, s-a discutat și despre câteva exemple de bună practică în acest domeniu.
 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Retrospectivă. Primarii Sibiului 1990 – 2024

Activitatea Primăriei Sibiu, după Revoluția din 1989, se împarte în două perioade distincte: înainte și după Klaus Iohannis, în...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect