13.3 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Cod Portocaliu de vânt și ninsori pentru 13 localități din județ. În restul județului va fi Cod Galben

Cele mai citite

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare COD PORTOCALIU, începând de duminică, 23 februarie, ora 20, până luni, 24 februarie, ora 18, pentru mai multe localități din județul Sibiu.
Este vorba despre Gura Râului, Tilișca, Jina, Sadu, Săliște, Rîu Sadului, Cârțișoara, Racovița, Turnu Roșu, Păltiniș, Avrig, Porumbacu de Jos și Arpașu de Jos.
Fenomenele prognozate constau în intensificări susținute ale vântului, cu rafale de peste 110…130 km/oră, temporar va ninge viscolit determinând scăderea vizibilității în zone montane la altitudini în general de peste 1.600 de metri.
Pentru celelalte localități din județul Sibiu este în vigoare o avertizare de COD GALBEN, începând de duminică seara de la ora 18 pâna luni seara la ora 18.În intervalul menționat, fenomenele prognozate vor consta în intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 65-80 km/oră.
Sâmbătă după amiaza a avut loc ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență unde s-au stabilit principalele măsuri ce vor fi luate în cazul producerii unor situații de urgență generate de fenomene meteo.
De asemenea în intervalul avertizării de Cod Portocaliu se vor suplimenta forțele de intervenție cu membrii grupei operative din cadrul ISU Sibiu și se va activa Centrul Județean pentru Conducere și Coordonare a Intervenției.
„Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu recomandă cetăţenilor să aibă în vedere câteva măsuri de prevenire a situaţiilor de urgenţă, ţinând cont de atenţionările menționate. În situația în care sunteți surprinși în zone deschise, trebuie să vă îndepărtați rapid de zona în care se manifestă fenomenele și să identificați un spațiu care garantează protecție, parcați autoturismul în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.
Dacă vă aflați în autovehicul, trebuie să vă îndepărați, pe cât este posibil, de zona în care vântul suflă cu putere. De asemenea, trebuie să rămâneți în interiorul autovehiculului și să purtați centura de siguranță. Nu în ultimul rând, recomandăm cetățenilor să anunțe imediat autoritățile prin numărul 112, dacă au informații despre persoane care se află în pericol sau alte situații care pot afecta negativ comunitățile”, a precizat Alina Voina, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO: Copaci transplantați de pe o stradă din Sibiu. Artera a intrat în lucrări de modernizare

Lucrările de modernizare a străzii Marburg din cartierul Tineretului au început, anunță municipalitatea sibiană.Acestea includ relocarea rețelelor de utilități,...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect