6.1 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

Pregătiri pentru deszăpezirea Mediașului în iarna 2020-2021

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

EcoSal Mediaș, în calitate de operator public de salubrizare, este pregătit pentru deszăpezirea Mediașului în această iarnă. Între 15 noiembrie 2020 și 15 martie 2021, mai mulți ofiţeri de serviciu din cadrul societăţii vor supraveghea întreaga activitate.

Din dotarea tehnică a societăţii, un număr de 12 utilaje vor acţiona pentru menţinerea în funcţiune a căilor publice pe timp de polei sau îngheţ. De asemenea, câte un ofițer de serviciu va asigura permanența pe toată perioada sezonului rece. În ceea ce privește stocurile de materiale, în acest moment în depozitele operatorului se află100 de tone de sare și 80 de tone de nisip, aceste stocuri completându-se permanent.
Utilajele stabilite pentru deszăpzire vor interveni pentru deszăpezire pe străzile din municipiul Mediaş în funcţie de gradul de prioritate, aşa cum au fost stabilite în planul de deszăpezire pentru iarna 2020-2021, respectiv pe un număr de 156 de artere. În același timp, zeci de de lădiţe cu nisip, vor fi amplasate pe străzi precum Stadionului, Baznei la intersecţia cu 1 Decembrie, Unirii, Mihai Eminescu, Dealul Cucului, Metanului, 9 Mai, Bucegi, dar și în stațiile de autobuz din municipiu. De asemenea, se vor amplasa şi grămezi de material antiderapant pe străzile în pantă, pe care accesul utilajelor este imposibil în cazul unor ninsori abundente.
„Începând cu data de 15 noiembrie, operatorul de salubritate asigură activitatea de deszăpezire în municipiul Mediaș. Această activitate presupune îndepărtarea zăpezii de pe căile publice și menținerea în funcțiune a acestora pe timp de polei sau îngheț. Pentru buna desfășurare a acestei activități sunt alocate resurse umane și resurse materiale. Acestea din urmă constau în autovehicule și echipamente specializate precum și materiale antiderapant specific”, a precizat Dan Vasi, directorul EcoSal Mediaș.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect