5.2 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

Elevii de la “Axente Sever” Mediaș și-au amenajat propriul parc și spații verzi în incinta liceului

Cele mai citite

Liceul Teoretic “Axente Sever” Mediaș se dovedește în continuare o Eco-Școală, dedicată și preocupată de protejarea mediului înconjurător și de înfrumusețarea spațiilor verzi ale liceului.

Chiar dacă de aproape 6 luni activitățile școlare s-au desfășurat in mediul online (cu excepția claselor a XII-a), implicarea elevilor în acțiuni dedicate Eco-Școlii a rămas la cote înalte. Și nu ne referim doar la programul Pulchra, ci la numeroase activități dedicate mediului înconjurător.

În acest sens elevii axentiști au amenajat parcul unității de învățământ prin plantarea mai multor ronduri de flori. Astfel a fost pus în aplicare codul eco al liceului, care susține că ”Dacă vrem un parc mai frumos în curtea scolii, îl amenajăm noi!”. Amenajarea parcului contribuie la înfrumusețarea curții şcolii și la educarea copiilor în adoptarea unei atitudini ecologice față de mediu. Aceste activități nu sunt întâmplătoare, liceul medieșean fiind desemnat în urmă cu mai mulți ani Eco Școală.

De asemenea elevii Liceului Teoretic “Axente Sever” au înţeles că reciclarea nu înseamnă doar strângerea separată a deşeurilor ci şi refolosirea acestora. Astfel s-au creat noi spații verzi prin recondiţionarea unor paleți vechi şi transformarea lor în jardiniere rustice care înfrumusețează curtea unității medieșene de învățământ.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Fetiță de 7 ani, lovită pe o trecere de pietoni din Cisnădie

O fetiță de 7 ani a fost rănită, miercuri seara, într-un accident rutier produs în Cisnădie, pe strada Grigore...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect