Acum citesti:
Apa Târnavei Mari împlinește 10 ani de la înființare
Intreg articolul 3 minute de lectura

Apa Târnavei Mari împlinește 10 ani de la înființare

Operatorul regional Apa Târnavei Mari aniversează 10 ani de la înființare printr-un program bogat care se va derula pe parcursul zilei de miercuri, 14 decembrie. Manifestările debutează la ora 10 la sediul Apa Târnavei Mari Mediaș cu mai multe discursuri susținute de conducerea operatorului și reprezentanții administrației locale medieșene, iar o oră mai târziu invitații vor lua parte la un scurt concert de colinde. Apa Târnavei Mari a pregătit un program special pentru copii în centrul istoric al orașului de la ora 12, la Târgul de Crăciun. Micuții se vor întâlni cu personaje îndrăgite de ei și vor lua parte la momente de dans, magie sau experimente amuzante. De asemenea,Moș Crăciun va ajunge la acest eveniment și va împărți cadouri tuturor copiilor prezenți.

Apa Târnavei Mari a fost înfiinţată în decembrie 2006, ca operator regional unic de apă şi apă uzată pentru nord-estul judeţului Sibiu şi funcţionează efectiv din 1 ianuarie 2007. Acţionarii companiei sunt Consiliul Municipal Mediaş (78,18 %), Consiliul Judeţean Sibiu (5,84 %), Consiliul Local Dumbrăveni (8,32 %), Consiliul Local Agnita (7,15 %) şi Consiliul Local Copşa Mică (0,50%). Operatorul și-a propus să acopere cu servicii de apă şi apă uzată la standarde europene populaţia a 4 oraşe şi 29 de comune membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Apa Târnavei Mari”.

Societatea a preluat iniţial activitatea serviciilor de apă-canal din Mediaş, Agnita, Dumbrăveni şi a dezvoltat infrastructura regiunii prin proiectul european POS Mediu „Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată în regiunile Mediaş, Agnita, Dumbrăveni, judeţul Sibiu”. Treptat, am început să furnizăm servicii de profil în comunele Arpaşu de Jos, Alma, Bîrghiş  Şeica Mare, Marpod, Nocrich, Bruiu. Vor fi derulate noi investiții anuale şi vor fi preluate în operare restul localităţilor urbane şi rurale membre Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Apa Târnavei Mari”. Ținta este ca, până în 2026, să fie asigurat acces egal la servicii de apă și canalizare tuturor locuitorilor din regiunea de operare.

În etapa a II-a de finanţare, corespondentă noului exercițiu financiar al Uniunii Europene 2014-2020, operatorul  Apa Târnavei Mari va accesa noi fonduri europene pentru sectorul de apă potabilă şi apă uzată din aria sa de delegare. Proiectele vizate vor cuprinde în mod echilibrat atât investiţii pentru modernizarea sistemelor de apă și apă uzată din localitățile aflate în aria de operare prezentă, cât şi alte investiţii necesare pentru extinderea ariei de operare, fiind prioritare localităţile cu o populaţie între 2.000 şi 10.000 de locuitor.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.