7 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

Scoși din oraș după ce au fost prinși căutând prin gunoaie

Cele mai citite

În urma unor activități derulate în ultima perioadă, poliţiştii locali din Mediaș au constatat în toate cartierele municipiului, o intensificare fără precedent a intervenţiei neautorizate asupra recipientelor de colectare selectivă a deşeurilor, intervenţie care de cele mai multe ori are ca urmare murdărirea domeniului public cu deşeuri scoase din containere şi abandonate în apropierea acestora. În proporţie covârşitoare persoanele surprinse în această situaţie sunt unele care trăiesc la limita subzistenţei şi provin atât din Mediaş cât şi din Târnava, Brateiu, Ighişul Nou dar şi din Şaroşu pe Târnave. În fiecare din aceste situaţii au fost luate măsuri ca persoanele prinse că au scos diferite deșeuri din containere să cureţe zona afectată şi ulterior au fost îndepărtate din zonă sau chiar din municipiu.
Potrivit prevederilor Hotărârii Consiliului Local Mediaş numărul 166/2009, intervenţiile asupra recipientelor în care sunt depozitate deşeurile, prin răscolirea sau sustragerea resturilor amplasate în acestea, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 lei până la 200 lei. Poliţiştii locali vor desfăşura permanent activităţi de verificare a modului de respectare a prevederilor legale menţionate anterior, atât pe raza municipiului Mediaş cât şi a satului Ighişul Nou.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Pompierii sibieni, prezenți pe Bulevardul Victoriei

Pompierii sibieni desfășoară un exercițiu, joi dimineața, pe Bulevardul Victoriei din municipiu, la rectoratul ULBS."Vă informăm că în acest...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect