fbpx
Acum citesti:
MApN dă afară Tribunalul Sibiu, pentru că vrea să renoveze clădirea. Urmează o licitație pentru un alt sediu
Intreg articolul 2 minute de lectura

MApN dă afară Tribunalul Sibiu, pentru că vrea să renoveze clădirea. Urmează o licitație pentru un alt sediu

Reprezentanții Tribunalului Sibiu au confirmat faptul că Ministerul Apărării Naționale nu acceptă prelungirea contractului prin care spațiul din Calea Dumbrăvii era pus la dispoziția Ministerului Justiției.

Potrivit unui comunicat al Tribunalului Sibiu, Ministerul Apărării Naționale a anunțat pe 8 februarie Ministerului Justiției faptul că „nu poate da curs solicitării” pe care Ministerul Justiției o făcuse MApN pentru prelungirea termenului de 5 ani. Actualul protocol de transfer temporar al administrării clădirii din Calea Dumbrăvii expiră pe 19 mai 2019.

Potrivit Tribunalului Sibiu, „prin Hotărârea Guvernului nr. 380/2014, s-a aprobat transmiterea pe o perioada de 5 ani a unei părți dintr-un imobil, aflat în domeniul public al statului, din administrarea Ministerului Apărării Naționale în administrarea Ministerului Justiției, în vederea desfășurării activităților specifice ale Tribunalului Sibiu şi Judecătoriei Sibiu.”

Motivația respingerii solicitării de prelungire a transferului, invocată de MApN, este legată de necesitatea de reabilitare a clădirii, pentru „înființarea Comandamentului Corpului Multinațional de Sud Est – garnizoana Sibiu”.

După cum anunță Tribunalul Sibiu, urmează să inițieze procedura de licitație publică prin care să fie desemnat noul spațiu în care să își desfășoare activitatea Tribunalul Sibiu și Judecătoria Sibiu.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.