16.2 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Cornel Nistorescu și Radu Golban, obligați să plătească daune FDGR, pentru articolele calomnioase

Cele mai citite

Directorul Cotidianul, Cornel Nistorescu, și jurnalistul Radu Globan, au primit sentința definitivă în dosarul în care FDGR i-a dat în judecată pentru seria de articole „denigratoare” care atacau formațiunea politică din Sibiu.

Tribunalul București a dat sentința definitivă și irevocabilă în dosarul FDGR – Cornel Nistorescu/Radu Golban,  prin care îi obligă pe cei doi să plătească fiecare câte 25.000 de lei organizației germanilor din România. De asmenea, Cotidianul va trebui să publice conținutul sentinței pe prima pagină, timp de trei numere consecutive. Cei doi pierduseră și în primă instanță procesul, dar au făcut apel.
FDGR a transmis un comunicat în care anunță rezultatul noului proces intentat celor care au acuzat FDGR în articolele incriminate.
„Tribunalul Bucureşti, în calitate de instanţă de apel, a hotărât pe data de 11 iunie a.c., obligarea pârâților Cornel NISTORESCU şi Radu GOLBAN la  repararea prejudiciului de imagine cauzat Forumului Democrat al Germanilor din România prin articole de presă denigratoare, respectiv la publicarea în ziarul Cotidianul, pe cheltuială proprie, pe prima pagină, în trei numere consecutive, a dispozitivului hotărârii judecătoreşti, cu aceleaşi caractere utilizate pentru prima pagină în ediţia din data de 15.02.2017, dată când au apărut articolele prejudiciatoare. Nistorescu şi Golban urmează de asemenea să plătească fiecare către FDGR suma de 25.000 lei cu titlu de daune morale, la care se adaugă cheltuielile de judecată, constând în taxă judiciară de timbru şi onorariu de avocat.
Vă reamintim că la mijlocul lunii februarie a anului 2017 a fost orchestrată o campanie de presă împotriva FDGR de către Cornel NISTORESCU şi, Radu GOLBAN (printre alţii), campanie desfăşurată în paginile ziarului Cotidianul, în mediul online pe pagina www.cotidianul.ro şi amplificată pe un post de televiziune cu acoperire naţională la o oră de maximă audienţă.
Articolele semnate de către cei doi acreditau ideile neadevărate că FDGR este continuatorul ideologic al organizaţiei naziste din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Grupul Etnic German, beneficiind în această calitate şi în urma unui proces ilegal de retrocedare de bunuri în valoare de miliarde de euro. În urma acestor retrocedări ilegale statul român ar plăti la acest moment chirii exorbitante pentru ca instituţii ale sale să funcţioneze în imobilele retrocedate.
FDGR s-a adresat instanţelor de judecată, solicitând constatarea încălcării dreptului la propria imagine de către pârâții Nistorescu şi Golban precum şi obligarea acestora la repararea prejudiciului creat.”

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Transfăgărăşanul ar putea fi deschis tot anul

Reprezentanții judeţelor Sibiu şi Argeș au discutat cu guvernații posibilitatea ca Transfăgărăşanul să rămână deschis circulaţiei pe tot parcursul...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect