-0.9 C
Sibiu
marți, martie 19, 2024

Darius Vâlcov, fost ministru al finanțelor și eminența cenușie a guvernării Dăncilă, condamnat la închisoare într-un dosar de corupție

Cele mai citite

Darius Vâlcov, fost ministru de finanțe, dar și fost primar al orașului Slatina, a fost condamnat de o instanță din Dolj la 6 ani și 6 luni de închisoare cu executare, într-un dosar de corupție, pentru fapte săvârșite în perioada în care inculpatul era primar al municipiului Slatina. Sentința nu este definitivă. Acuzațiile aduse sunt de instigare la dare și luare de mită, mai exact de perceperea unei șpăgi de 10% din contractele publice atribuite unei firme private. Suma pe care judecătorii au stabilit că a primit-o se ridică la 4,3 milioane de lei.

Darius Vâlcov mai are o condamnare, de opt ani cu executare, într-un dosar în care este acuzat de trafic de influeță, spălare de bani și operațiuni financiare sau acte de comerț ncompatibile cu funcțiile ocupate. Toate faptele au fost comise în perioada în care a fost primar al orașului Slatina și ulterior ministru de finanțe. Printre faptele de care este acuzat este și cea privind solcitarea unui comision de 20% din contractele publice atribuite. Nici această condamanare nu este definitivă, procesul fiidn afectat de decizia CCR, prin care s-au declarat nelegal constituite completurile de trei judecători de la ÎCCJ.
Darius Vâlcov a fost consilier al premierului Viorica Dăncilă, el fiind autorul strategiei financiare a ultimului guvern PSD. El nu a mai primit o funcție publică, de ministru, din cauza condamnării primite în 2018, însă a continuat să fie cel care a creionat finanțele României în perioada 2016 – 2019 și anterior, în 2014 – 2015.

Oferta săptămânii

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO: Drum ciuruit de gropi. Se pot produce accidente foarte grave

Un conducător auto atrage atenția asupra stării porțiunii de drum dintre Halta Podu Olt și intrarea în comuna Racovița.Potrivit...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect