fbpx
Connect with us

Educatie

MARQUARD SUSȚINE PERFORMANȚA – Gear Maniacs a câștigat Innovate Award în competiția First Tech Challenge 2021

Avatar

Published

on

Echipa de robotică Gear Maniacs a Colegiului Național Samuel von Brukenthal din Sibiu, deși fondată doar în 2018, a ajuns deja la cea de a treia participare în competiția internațională First Tech Challange (FTC). Cu sprijinul companiei Marquardt, echipa a avut un parcurs foarte bun: după obținerea premiului Judges Award locul I la faza națională în 2019, elevii au câștigat premiul Inspire I la competiția regională de la Timișoara 2020, însă concursul s-a oprit aici din cauza situației epidemiologice din primăvara anului trecut.

Noua echipă, formată din elevi de clasa a XI-a care au preluat atribuțiile de la colegii lor mai mari, nu s-a dat bătută nici în 2021. Cele 3 departamente – hardware, software și marketing – au continuat să muncească de acasă în perioada în care nu aveau acces la propriul laborator și au depus mari eforturi pentru a se putea prezenta foarte bine la concurs. Din cauza restricțiilor, competiția și-a păstrat parcursul, dar etapele s-au derulat online, începând cu etapa regională de la Timișoara, la care au participat echipe din mai multe județe.

Echipele au participat la verificările tehnice și au desfășurat jocurile cu robotul prin intermediul unor camere video dispuse pe teren. În 11-12 iunie 2021 echipa a jucat meciurile asistate online iar în 13 iunie 2021 a avut interviul cu juriul. Meciurile au constat în adunarea unor cercuri de pe teren și aruncarea lor la anumite ținte. Un meci a fost jucat asistat, iar celelalte au fost filmate și încărcate pe platforma competiției. Următoarea etapă din concurs a constat în încărcarea portofoliului tehnic, prezentarea robotului și a sistemelor acestuia, apoi un interviu cu juriul competiției, care a fost impresionat de prestația echipei și de robotul construit de Gear Maniacs, mai ales de inovațiile pe care acesta le-a adus în cadrul competiției.

Advertisement

Mentorul echipei, profesor de informatică Florea Delilah, liderul echipei Radu Popa (cls. a XI-a A) și membrii echipei, elevii din clasa a XI-a Oprișiu Bogdan, Azoicăi Naomi, Olăreanu Maria, Barna Bogdan, Răuțoiu Mircea, Ani Andrei și din clasa a X-a Dudas Alma, Ionaș Augusta și alți colegi de-ai lor adresează mulțumiri sincere firmei Marquardt pentru susținerea de-a lungul competiției.

“Compania Marquardt ne-a acordat un sprijin financiar foarte important de-a lungul competiției, atât în cadrul evenimentelor Demo, cât și în achiziționarea pieselor necesare pentru construirea robotului. Am luat un premiu pentru al treilea an consecutiv: de data aceasta premiul I Collins Aerospace Innovate Award pentru inovațiile pe care le-au adus sistemele implementate pe robot”, au arătat reprezentanții Gear Maniacs.

Naomi Azoicăi

Advertisement
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Educatie

Consiliul Naţional al Elevilor: Noul an şcolar nu ne poate lua pe nepregătite din nou

Avatar

Published

on

Consiliul Naţional al Elevilor solicită ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii să comunice modalitatea în care va începe noul an şcolar până la sfârşitul lunii august, subliniind nevoia de predictibilitate privind debutul cursurilor.

“În ultimele săptămâni, autorităţile din România au adus în vedere o posibilă evoluţie a infectării cu COVID-19 în lunile care urmează, ca urmare a începutului valului IV al pandemiei, dar şi ca urmare a transmiterii comunitare a noilor tulpini de SARS-CoV-2.

Având în vedere aceste aspecte, dar şi faptul că, la acest moment, nu se prefigurează crearea unor scenarii privind modalitatea în care va debuta anul şcolar 2021-2022, Consiliul Naţional al Elevilor solicită Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii să trateze această decizie cu celeritate şi să comunice modalitatea în care va începe şcoala până la sfârşitul lunii august, astfel încât sistemul educaţional din România să nu mai fie pus în situaţia de anul trecut, atunci când, cu doar o săptămână înainte de începerea şcolii, nimeni nu ştia forma în care se vor organiza cursurile”, transmite CNE, printr-un comunicat remis, marţi, AGERPRES.

Potrivit organizaţiei, este “esenţial” ca deciziile în ceea ce priveşte debutul noului an şcolar să fie “racordate” la situaţia de la nivel local, iar stabilirea eventualelor scenarii în care elevii se vor întoarce la cursuri să fie descentralizată.

CNE mai cere ca unităţile de învăţământ să fie dotate cu materiale sanitare, iar infrastructura să permită respectarea tuturor măsurilor pentru prevenirea infectării cu COVID-19.

“Noul an şcolar nu ne poate lua pe nepregătite din nou. Avem experienţa anului trecut, atunci când, cu doar câteva zile înainte de începerea cursurilor, autorităţile locale, elevii, părinţii şi profesorii au fost puşi în situaţia de a se adapta de pe o zi pe alta. Instituţiile competente au datoria de a oferi predictibilitate comunităţilor şcolare, iar modalitatea în care se va desfăşura anul şcolar viitor trebuie să fie comunicată până la finele lunii august.

Advertisement

Altminteri, ne vom confrunta cu aceeaşi nebuloasă ca în toamna trecută”, a declarat preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor Silviu Morcan, potrivit comunicatului. (AGERPRES)

Advertisement
Continue Reading

Educatie

Rezolvarea contestațiilor a crescut numărul profesorilor care au luat notă pentru Titularizare

Avatar

Published

on

Ministerul Educației a publicat rezultatele obținute de cadrele didactice care au susținut proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar – sesiunea 2021, după soluționarea contestațiilor.

Procentul notelor egale sau mai mari de 7 obținute de candidații care au susținut proba scrisă este de 48,2%, ceea ce plasează Sibiul pe locul 10 la nivelul țării, în creștere cu 1,3% față de rezultatele inițial. Procentul notelor între 5 și 6,99 este de 34,7% , în scădere cu 0,4% față de rezultatele inițiale.

Advertisement

Doi candidați, care au susținut examenul la limba germană modernă și limba și literatura română, pedagogia preșcolară și metodica desfășurării activităților instructiv-educative în grădinița de copii) au obținut nota 10.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7, iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5.

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante, publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare în intervalul 4 – 5 august.

Advertisement

Continue Reading

Educatie

Ministrul Educaţiei: Şcoala începe în format fizic în 13 septembrie. Fără scenarii de funcţionare

Avatar

Published

on

Noul an şcolar va începe în 13 septembrie, iar toţi elevii vor participa fizic la cursuri. Este anunţul făcut marţi de către ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a mai spus că, la această oră, nu sunt luate în calcul niciun fel de scenarii, astfel că toţi elevii se vor întoarce în bănci.

Advertisement

Sorin Cîmpeanu a spus că în unităţile de învăţământ din ţară au fost respectate normele sanitare impuse de pandemia de COVID, iar nivelul de vaccinare în cazul personalului didactic este unul ridicat.

De asemenea, şeful de la Educaţie spune că se au în vedere şi acţiuni viitoare pentru creşterea procentului de cadre didactice vaccinate. Toate aceste lucruri îl fac pe Sorin Cîmpeanu să afirme că noul an şcolar va începe în format fizic în 13 septembrie.

“Mă pronunţ, cât se poate de clar, în favoarea deschiderii şcolii cu prezenţă fizică pentru toţi elevii, fără scenarii de funcţionare. Am dreptul să manifest acest optimism, luând în considerare orice alte variante vor apărea din evoluţia epidemiologică.

Advertisement

Bazându-mă pe informațiile pe care le am în limite de competență, bazându-mă pe cunoașterea condițiilor din școli, în care regulile sanitare au fost respectate mai riguros decât în orice alte locuri, cu excepția unităților sanitare, bazându-mă pe nivelul ridicat de vaccinare a personalului din învățământ, bazându-mă pe acțiunile pe care le avem în vedere pentru a susține importanța și necesitatea vaccinării, mă pronunț cât se poate de clar în favoarea deschiderii cu prezență fizică pentru toți elevii, fără scenarii de funcționare”, au foat declaraţiile făcute, marţi, de Sorin Cîmpeanu.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement

DELGAZ

Advertisement

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE