Connect with us

Sănătate

Ministrul sănătății, Victor Costache, și-a publicat declarația de avere

Raluca Buduşan

Publicat

pe

Ministrul Sănătății, Victor Costache, este unul dintre cei mai bogați miniștri ai cabinetului Orban. În această săptămână, pe site-ul guvernului au fost făcute publice declarațiile de avere ale miniștrilor. Potrivit acestor declarații chirurgul care a profesat în Sibiu deține împreună cu familia mai multe case, terenuri, mașini, bijuterii și obiecte de artă, dar și conturi în bancă.

Miniștrii actualului cabinet și-au făcut publice, în această săptămână, declarațiile de avere. Pentru Victor Costache a fost prima dată când a trebuit să completeze o astfel de declarație. Acesta deține, alături de familie (soția și cei doi băieți ai săi), cinci terenuri în județele, Sibiu, Vâlcea, Iași, dar și în Ilfov, București și o cotă parte dintr-un al șaselea teren, însemnând moștenire.  Două dintre terenuri sunt agricole, iar patru sunt intravilan. De asemenea deține două case, una de 222 mp în Cisnădioara, județul Sibiu și o alta de 145,59 mp în Iași, donație de la mama sa. Soția sa mai este titular pe o casă de 126 mp și un apartament de 55,44 mp din care are o cită parte de de 18,75%

PUBLICITATE

Ministrul are și două mașini premium și o motocicletă pe care o deține din anul 2006. În declarația de avere sunt trecute și bijuterii în valoare de 3.000 de euro și două arme de vânătoare, care însumează, împreună, 6.000 de euro. În bancă, Costache are conturi și depozite în bănci, dar și un împrumut, scadent în anul 2020.

În ceea ce privește veniturile, chirurgul precizează că a câștigat 594.330 lei anual ca director medical și 196.338 lei pentru activitatea de conferențiar universitar.

Victor Sebastian Costache s-a născut pe 18 martie 1974, la Iași. A început facultatea în anul 1992 la Iaşi şi a terminat-o în anul 1999. A profesat mai bine de 10 ani în spitale din țări precum Franţa, Marea Britanie, Danemarca, Scoţia, Germania, Quebec sau Statele Unite. Astăzi este specialist în chirurgie cardiovasculară şi toracică. Actualul ministru al Sănătății a realizat mai multe intervenții chirurgicale în premieră. Una dintre acestea a fost atestată de Academy of World Records ca record mondial pentru prima operație complexă de disecție de aortă tratată endovascular.

PUBLICITATE

Sănătate

Marţi începe imunizarea cu a treia doză de vaccin anti-COVID în România

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Imunizarea cu a treia doză de vaccin anti-COVID începe marţi la centrele de la Romexpo, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 1 transmis, luni, AGERPRES.

Conform sursei citate, vaccinarea cu cea de-a treia doză se va efectua doar cu vaccinuri pe bază de ARN Mesager. Astfel, persoanele vaccinate cu Astra Zeneca vor primi doza a treia cu unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer&BioNTech sau Moderna. Având în vedere faptul că, în România, vaccinarea cu Johnson&Johnson a început pe 4 mai, pentru persoanele imunizate cu acest vaccin nu este necesară, în prezent, administrarea dozei de rapel.

PUBLICITATE

În paralel cu administrarea celei de-a treia doze continuă şi imunizarea persoanelor care doresc să-şi facă pentru prima dată vaccinul anti-COVID.

“Persoanele vaccinate care au cel puţin şase luni de la administrarea dozei a doua de vaccin anti-COVID se pot imuniza cu cea de-a treia doză începând de marţi (…) la centrele de la Romexpo. Sunt aşteptate pentru vaccinare persoanele cu vârsta peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice indiferent de vârstă, personalul medical, personalul din asistenţă socială şi alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia naţională de vaccinare. Cea de-a treia doză de vaccin poate fi administrată la liber, fără o programare prealabilă”, a informat autoritatea locală.

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT

Sănătate

O zi liniștită pe frontul COVID, în Sibiu: zero decese și sub 40 de cazuri în ultima zi

Gabriel Dogaru

Publicat

pe

Raportările COVID din Sibiu, din ultimele 24 de ore, arată că s-a înregistrat o zi de respiro pentru angajații din sistemul medical implicați în tratarea bolnavilor COVID. Numărul cazurilor noi a fost de numai 39, mai puțin de jumătate în comparație cu vârfurile de săptămâna trecută, iar în secțiile ATI nu s-a înregistrat niciun deces.

Potrivit datelor oficiale, în județul Sibiu au fost confirmate în ultimele 24 de ore, în baza testelor SRS-COV-2, 39 persoane pozitive, dintre care 3 reinfectate. Numărul celor decedați din cauza acestei boli a rămas la 1124 deoarece în ultimele 24h nu s-a înregistrat niciun deces.

La ora 08.00 erau spitalizate un număr de 239 persoane, dintre care pe ATI 29 persoane, o creștere cu 4 internări în secții și o scădere cu doi pacienți, în ATI, față de ieri, fiind vorba, cel mai probabil de cele două decese anunțate ieri: o femeie, de 83 de ani, vaccinată, și un bărbat, de 92 ani, nevaccinat, ambii aflați în ATI la Spitalul Județean Sibiu, intubați.

PUBLICITATE

La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 443 de teste, cu circa 200 mai puține decât ieri.

În acest moment, sunt monitorizate 1.123 persoane aflate în carantină și 736 persoane în izolare.

Rata de incidență cumulată la nivelul județului Sibiu este de 2,25/1000 de locuitori în ultimele 14 zile, iar cea din municipiul Sibiu este de 3,77 la mie, cu 641 de cazuri active (ultimele 14 zile).

PUBLICITATE

CITEȘTE MAI MULT

Sănătate

Doar 10 paturi libere în țară pentru bolnavii de COVID

Avatar

Publicat

pe

Duminică, în București, nu mai era niciun pat liber pentru bolnavii de COVID. De asemenea, la nivel național situația este extrem de gravă. În Sibiu mai erau, duminică, doar 3 paturi libere.

Conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.273 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. De asemenea, 1.220 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări. În București sunt avizate de DSP 266 de paturi de ATI pentru pacienții de Covid-19.

PUBLICITATE

La nivel național sunt libere 10 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București nu sunt paturi libere la acest moment. Din cele 10 paturi de ATI neocupate, unul este în Ialomița, trei la Sibiu și șase în Vrancea.

Autoritățile precizează că se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT
Ad
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

PUBLICITATE

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE