Connect with us

Administrație

Ministrul transporturilor a anunțat ce autostrăzi se deschid în 2021. Consiliul Județean Sibiu confirmă avansul la Sibiu – Boița

Gabriel Dogaru

Publicat

pe

Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, a confirmat că lucrările la sectorul de autostradă Sibiu – Boița sunt avansate iar traficul pe această porțiune a celei mai dorite autostrăzi din România s-ar putea deschide înainte de termenul contractual. Ministrul transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat care sunt șoselele de viteză ce vor fi deschise în acest an.

„Termenele sunt mult avansate. Vestea bună este că acest tronson se desfășoară bine și vom putea să beneficiem de această porțiune de autostradă în scurt timp”, a declarat Daniela Cîmpean la o întâlnire cu jurnaliștii. Cei de la CJ au mers pe șantier și au văzut care este stadiul acestei lucrări de infrastructură de pe teritoriul județului. Până la deschiderea acestui prim tronson, nu foarte lung, vin la rând însă alte sectoare, aflate în diferite stadii de licitare sau execuție.

Autostrăzi deschise în 2021

Cătălin Drulă a anunțat săptămâna aceasta că primii kilometri de autostradă care vor fi dați în folosință în România vor fi cei aproape 25 care au rămas de finalizat pe Sebeș – Turda. Este vorba despre lotul dintre Alba Iulia și Aiud, care ar întregi astfel A10, ce face legătura între cele două autostrăzi din Transilvania. De asemenea, tot la nivel de autostradă va mai fi finalizat un lot de 10 km, pe A3, în zona Târgu Mureș. Pe lângă acestea, va mai fi terminat și un lot din drumul expres Craiova – Pitești, în lungime de 40 de km. Nu în ultimul rând, o mică porțiune de drum expres va fi deschisă la Giurgiu și va face legătura între punctul de trecere a frontierei și actualul drum ce merge spre București. Tot cu profil de drum exrpes va fi și varianta ocolitoare Satu Mare, cu o lungime de 12 km.

PUBLICITATE

În plus, ministrul a explicat că s-a semnat autorizația de construire pentru un alt lot al drumului expres care leagă Pitești de Craiova.

Autostrada Sibiu – Boița

În ceea ce privește proiectele din județul Sibiu, chiar dacă termenul de finalizare pentru Sibiu – Pitești este de circa 5 ani, loturile care vor fi licitate mai devreme vor putea fi recepționate înainte de acest termen. Dacă Sibiu – Boița are șanse mari să fie deschis anul viitor, pe celălalt sector de capăt, Pitești – Curtea de Argeș, abia în acest an încep lucrările și ar putea dura mai bine de doi ani.

Cel mai greu tronson, cel din zona de munte, Curtea de Argeș – Tigveni, așteaptă finalizarea licitației, unde s-au depus contestații, și desemnarea câștigătorului. Aceasta va fi, probabil, ultima porțiune din această autostradă ce va fi finalizată. La fel de dificil va fi și pentru Tigveni Boița, care traversează defileul Oltului. Pe acest segment s-a demarat licitația, care are două etape de selecție.

PUBLICITATE

Un alt proiect care va schimba radical traficul prin județul Sibiu este cel al autostrăzii Sibiu – Făgăraș, care ar face conexiunea între A1 și A3, respectiv între Sibiu și Brașov, printr-un nod care se va construi la Făgăraș. Acest proiect se află într-un stadiu mai puțin avansat, respectiv cel de studiu de fezabilitate. Proiectul are o lungime de 72 de km, stidul a fost aprobat de guvern, astfel că poate fi inițiată o licitație pentru proiectare și execuție. Reprezentanții guvernului au explicat că, dacă lucrurile merg bine, și acest tronson de autostradă ar putea fi gata în 2025. La acel moment, Sibiul va deveni un veritabil not rutier al României, la nivel de autostradă.

PUBLICITATE

Administrație

Mediașul se asociază cu localitățile din nordul județului pentru înființarea zonei metropolitane

Avatar

Publicat

pe

Consilierii locali din Mediaș vor discuta, miercuri, în cadrul unei ședințe ordinare un proiect de hotărâre care se referă la asocierea municipiului de pe Târnava Mare cu localitățile limitrofe în vederea constituirii unei asociații de Dezvoltare Intercomunitară-Zonă Metropolitană.

În acest moment, localitățile din jurul Mediașului colaborează în cadrul a trei asociații de dezvoltare intercomunitară în domeniile transporturi, gestionarea deșeurilor și al apei și canalizării. O zonă metropolitană înseamnă în mod concret o asociere între municipii de rangul I și II cu localitățile urbane și rurale aflate în apropiere, la distanțe de până la 30 kilometri, între care s-au dezvoltat relații de cooperare pe multiple planuri. România are în acest moment 22 zone metropolitane.

PUBLICITATE

Avantajele unei zone metropolitane ar conduce la rezolvarea mai rapidă și facilă a problemelor municipiilor și localităților din vecinătate. Concret, unitățile administrativ teritoriale componente ar lucra împreună pentru soluționarea nevoilor și problemelor cu care se confruntă și în egală măsură ar putea accesa mai ușor fonduri europene pentru dezvoltare.

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT

Administrație

Reguli noi de acces la Baia Populară Sibiu după intrarea în zona roșie

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Baia Populară Sibiu aplică, de sâmbătă, reguli noi odată cu creșterea incidenței cazurilor de COVID și intrarea în zona roșie a municipiului.

Astfel, intrarea în Baia Populară Sibiu va fi posibilă numai după prezentarea certificatului digital european COVID (obținut în urma vaccinării, a unui test PCR valabil 72 de ore, a unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore sau în urma trecerii prin boală) și scanarea codului QR de pe aceasta, prin intermediul aplicației Check DCC, un instrument pus la dispoziție de autoritățile competente din România. Precizăm că prin scanarea certificatului nu se rețin informațiile din certificat, pentru protecția datelor cu caracter personal.

PUBLICITATE

Persoanele cu vârstă mai mică de 12 ani nu au obligația, conform legii, de a prezenta acest certificat digital european COVID.

Bazinul de înot al Băii Populare va putea fi utilizat în limita a 50% din capacitatea maximă și veți putea intra doar după ce ați prezentat certificatul menționat.

Accesul în sala de sport, parte din complexul Baia Populară Sibiu, este posibil de asemenea doar după prezentarea certificatului digital european COVID, menținându-se limita de 15 locuri disponibile pentru utilizare simultană.

PUBLICITATE

“Pentru a respecta toate aceste reguli menite să vă protejeze, vă rugăm să utilizați platforma de programări de pe baiapopularasibiu.ro / PROGRAMEAZĂ-TE. Acest mod de lucru va permite echipei Băii Populare să urmărească și să regleze activitatea pentru ca dumneavoastră să fiți în siguranță și vă puteți bucura de serviciile acestui obiectiv recent reabilitat și redeschis publicului”, au transmis reprezentanții municipalității sibiene.

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT

Administrație

Lucrări de întreținere pe strada N. Teclu. Circulație alternativă timp de 10 zile

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Primăria Sibiu a decis să înceapă lucrările de reparații și pe strada Nicolae Teclu, din Orașul de Jos, fără să oprească circulația.

O nouă stradă din zona centrală intră în reparații, în perioada 27 septembrie – 8 octombrie, după cum anunță Primăria Sibiu. Începând de luni, 27 septembrie, traficul de pe str. Nicolae Teclu, inclusiv giratoriul de la intersecția dintre str. Ocnei și str. Târgu Fânului, va fi afectat de lucrările de asfaltare, ce se vor desfășura fără oprirea completă a circulației.

Primăria spune că se va circula alternativ pe una dintre cele două benzi disponibile pe această stradă cu sens unic. Lucrările presupun îndepărtarea stratului vechi de asfalt și asfaltarea cu un strat nou.

PUBLICITATE

„Șoferilor li se recomandă să aleagă rute ocolitoare, iar dacă trebuie să tranziteze zona în perioada lucrărilor, aceștia sunt rugați să circule cu atenție sporită și să dea dovadă de înțelegere”, transmite Primăria Sibiu.

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT
Ad
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

PUBLICITATE

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE