Connect with us

Administra╚Ťie

Nu mai stam la cozi pentru plata gazului

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

E. ON Gaz a introdus o noua modalitate de citire a consumului de gaz la nivelul intregii companii. Totodata, E. ON a anuntat ca pana la sfarsitul acestui an, vom avea parte de noi scumpiri la gaz. Citirea consumului si emiterea facturilor la gazele naturale se va efectua in aceeasi perioada, respectiv la sfarsitul fiecarei luni, pentru toti clientii companiei . Pentru a elimina astfel de situatii neplacute legate de supraincarcarea sistemului, dar si de cozile la ghisee, citirea consumului si emiterea facturilor la gazele naturale se face in mai multe etape, prin impartirea clientilor in trei grupuri, in functie de zonele unde acestia locuiesc. Pentru fiecare grup in parte, citirea contoarelor se va face pe parcursul unei saptamani din luna, iar dupa aceasta va fi emisa factura. Consumatorii vor primi, ca si pana acum, o singura factura reprezentand consumul de gaze naturale aferent unei luni, dar datele de emitere, scadenta si distribuire a acesteia vor fi diferite pe zone. Noua modalitate de citire si facturare este implementata de luna aceasta la nivelul intregii companii. Daca nu trebuie sa ne mai facem griji in legatura cu aglomeratia de la ghisee, nu acelasi lucru il putem spune si atunci cand vine vorba de pretul gazelor naturale. Reprezentantii companiei au anuntat ca tarifele la gazele naturale din import vor creste in ultimul trimestru al acestui an. In prezent, nu se stie insa data exacta la care va fi majorat pretul gazului. Reprezentantii companiei mai spun ca ar putea avea dificultati in acoperirea cererii de gaze din partea consumatorilor, pe perioada iernii. Si asta, deoarece Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a aprobat o crestere a preturilor, la 1 iulie, mai mica fata de solicitarile companiei. Atunci preturile au crescut in medie cu 12,5 la suta, in conditiile in care cei doi mari distribuitori de gaze, E.ON Gaz si Distrigaz Sud, au cerut majorari ale preturilor la gaze de circa 25 la suta.(A.M.)

PUBLICITATE
PUBLICITATE
Comenteaz─â

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administra╚Ťie

FOTO & VIDEO Companiile care lucrează la infrastructura din Sibiu lasă în urma lor tot mai multe gunoaie și resturi

Gabriel Dogaru

Publicat

pe

Sibiul este ÔÇ×fr─âm├óntatÔÇŁ ├«n ultimii ani de o mul╚Ťime de proiecte de infrastructur─â, unele pornite de la zero, altele destinate reabilit─ârii ╚Öi moderniz─ârii unor cartiere. Din p─âcate, companiile de cosntruc╚Ťii care au contractat lucr─âri ├«n aceste proiecte las─â ├«n urma lor tot mai multe resturi, moloz, distrug├ónd uneori infrastructura existent─â.

Cititorii din zona ╚Üiglari ne-au sesizat faptul c─â recentele lucr─âri de modernizare a str─âzii ╚Üiglari ╚Öi a zonei adiacente au adus alte probleme locatarilor din zon─â. Compania care a efectuat lucr─ârile pe aceast─â strad─â, Terra Building, a l─âsat ├«n urm─â o mul╚Ťime ÔÇ×urmeÔÇŁ care le fac via╚Ťa mai grea celor care stau acolo. Este vorba despre criblur─â r─âmas─â de la asfalt─âri, pete mari de ulei care sunt ├«mpr─â╚Ötiate pe strad─â ╚Öi pe trotuar, dar ╚Öi zone ├«n care asfaltul existent a fost distrus par╚Ťial de camioanele companiei.

PUBLICITATE

O alt─â lucrare pe care ne-au sesizat-o sibienii este cea de pe strada B├ólea. Aici a fost ├«nlocuit─â ╚Ťeava principal─â de gaze, o interven╚Ťie care a adus b─ât─âi de cap locatarilor ╚Öi celor care tranziteaz─â aceast─â strad─â. Dup─â ce s-au confruntat cu o lucrare ne├«ngrijit─â, care a ├«nsemnat gropi neprotejate, pietri╚Ö aruncat pe carosabil, spa╚Ťii neamenajate corespunz─âtor pentru trecerea pietonilor, la finalul lucr─ârilor, o bun─â parte din trotuare st─â acoperit─â cu praf ╚Öi p─âm├ónt, bordurile instalate ├«n urm─â cu c├ó╚Ťiva ani sunt distruse de ma╚Öinile de mare tonaj, iar repara╚Ťiile f─âcute de firma care a lucrat la acest proiect sunt superficiale, cu asfalt care va ie╚Öi, probabil, la prima ninsoare.

Am solicitat Prim─âriei Sibiu un punct de vedere referitor la r─âspunderea pe care o au aceste companii ╚Öi vom publica pozi╚Ťia institu╚Ťiei imediat ce va fi transmis─â, pentru a afla cine trebuie, conform contractelor, s─â repun─â infrastructura ├«n starea ini╚Ťial─â, dup─â astfel de lucr─âri. Am cerut prim─âriei inclusiv o situa╚Ťie a sanc╚Ťiunilor aplicate ├«n ultimii ani companiilor care au l─âsat ├«n urma lor resturi ╚Öi au distrus infrastructura existent─â.

PUBLICITATE
str Tiglari Terra Building (1)
str Tiglari Terra Building (2)
str Tiglari Terra Building (3)
str Tiglari Terra Building (4)

Așa arată str Țiglari după plecarea muncitorilor.

str Balea gaze (1)
str Balea gaze (2)

Așa arată Str. Bâlea după plecarea muncitorilor.

PUBLICITATE
CITE╚śTE MAI MULT

Administra╚Ťie

Prim─âria Sibiu: ÔÇ×Depune╚Ťi declara╚Ťii pentru imobilele nelocuite, pentru scutirea de la plata taxei de salubrizare!ÔÇŁ

Gabriel Dogaru

Publicat

pe

Administra╚Ťia sibian─â atrage aten╚Ťia celor care de╚Ťin imobile nelocuite c─â este nevoie de o declara╚Ťie anual─â ├«n care s─â precizeze c─â imobilele respective nu sunt locuite, astfel ├«nc├ót s─â fie scuti╚Ťi de plata taxei speciale.

Sistemul de taxare pentru ridicarea gunoiului în Sibiu a fost modificat la începutul acestui an, astfel că noul Regulament privind taxa de salubrizare, care a intrat în vigoare în 1 februarie 2021, prevede scutirea de taxă a proprietarilor de imobile nelocuite.

Pentru a beneficia de aceast─â prevedere cei care de╚Ťin imobile nelocuite/nefunc╚Ťionale au obliga╚Ťia s─â depun─â anual o declara╚Ťie de impunere. Obliga╚Ťia este ├«n vigoare chiar dac─â au fost depuse astfel de declara╚Ťii ├«n perioada 2016 – 2020. Potrivit prim─âriei, m─âsura a fost luat─â pentru ca situa╚Ťia acestor imobile s─â fie actualizat─â ├«n baza de date a Direc╚Ťiei Fiscale.

PUBLICITATE

Termenul limit─â de depunere a declara╚Ťiei pentru anul ├«n curs a fost prelungit p├ón─â ├«n 30 septembrie 2021. Sibienii care de╚Ťin imobile nelocuite sunt ruga╚Ťi s─â depun─â declara╚Ťia p├ón─â la data men╚Ťionat─â, ├«mpreun─â cu confirmarea din partea asocia╚Ťiei de proprietari/locatari ÔÇô ├«n cazul imobilelor ce fac parte din asocia╚Ťii sau orice alt document care s─â ateste faptul c─â imobilul este nelocuit/nefunc╚Ťional, ├«n cazul celorlalte imobile.

Formularul pentru aceast─â declara╚Ťie poate fi desc─ârcat de aici: https://www.sibiu.ro/ro2/pdf/formulare/Declaratie_de_impunere_stabilire_taxa_speciala_de_salubrizare.pdf

Pentru declara╚Ťiei exist─â ╚Öi op╚Ťiunea trimiterii online, pe email, la adresa declaratie.salubrizare@sibiu.ro sau pe portalul de e-administra╚Ťie, accesibil de pe site-ul sibiu.ro, pentru cei care au cont, la sec╚Ťiunea Taxe ╚Öi Impozite, prin mesaj.

PUBLICITATE

├Än situa╚Ťia ├«n proprietarii acestor imobile nu depun declara╚Ťia p├ón─â ├«n data de 30 septembrie, se va stabili din oficiu o tax─â de salubrizare pentru perioada 1 februarie 2021 – 31 decembrie 2021┬á ├«n cuantum penalizator egal cu dublul valorii abonamentului PRACTIC, adic─â 84 de lei/lun─â.

PUBLICITATE
CITE╚śTE MAI MULT

Administra╚Ťie

HARTA Noi detalii despre ├«nchiderile de str─âzi din Sibiu, ├«n ÔÇ×S─âpt─âm├óna European─â a Mobilit─â╚ŤiiÔÇŁ

Gabriel Dogaru

Publicat

pe

Prim─âria Sibiu a revenit cu noi informa╚Ťii detaliate despre str─âzile din centrul Sibiului care vor fi ├«nchise ├«n perioada 17 ÔÇô 19 septembrie, adic─â ├«n weekendul care urmeaz─â. Restric╚Ťiile vor fi valabile ├«ntre 8.00 ╚Öi 20.00.

Evenimentul care a condus la decizia ├«nchiderii unor artere de circula╚Ťie din Sibiu este S─âpt─âm├óna European─â a Mobilit─â╚Ťii, o manifestare la nivel european ├«n care s-a ├«nscris ╚Öi ora╚Öul nostru. Ea va fi marcat─â ├«n Sibiu printr-o serie de evenimente stradale, la care sunt invita╚Ťi to╚Ťi sibienii.

Scopul principal al S─âpt─âm├ónii Europene a Mobilit─â╚Ťii este cel de descurajare a utiliz─ârii ma╚Öinii personale pentru transportul urban. Din acest motiv, accesul ma╚Öinilor pe unele str─âzi ╚Öi ├«n anumite parc─âri din centrul istoric va fi oprit, ├«n zilele de 17,18 ╚Öi 19 septembrie.

PUBLICITATE

Spa╚Ťiile ├«nchise, de vineri, 17 septembrie, ora 08.00 p├ón─â duminic─â, 19 septembrie, ora 20.00, vor fi:

  • Pia╚Ťa Schiller,
  • strada Arhivelor,
  • Pia╚Ťa Mic─â,
  • str. Mitropoliei, de la str. Tribunei p├ón─â la str. Al. Odobescu
  • str. Al. Odobescu, de la str. Mitropoliei p├ón─â la intersec╚Ťia cu str. Konrad Haas
  • str. Cet─â╚Ťii.
  • strada Centumvirilor.

Prim─âria spune c─â locuitorilor de pe str─âzile Mitropoliei ╚Öi Cet─â╚Ťii li se va permite accesul cu ma╚Öina c─âtre propriet─â╚Ťi. De asemenea, excep╚Ťie vor face microbuzele electrice care circul─â pe Linia Verde din centrul istoric, acestea fiind non-poluante ╚Öi constituind o alternativ─â de deplasare.

De asemenea, strada Avram Iancu va fi ├«nchis─â traficului ├«ntre Pia╚Ťa Mare ╚Öi intersec╚Ťia cu str. General Magheru, dar doar s├ómb─ât─â, 18 septembrie, ├«n intervalul orar┬á 08.00 ÔÇô 18.00.

închideri trafic Mobility Week

PUBLICITATE
CITE╚śTE MAI MULT
PUBLICITATE
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

PUBLICITATE

Subiecte

ULTIMA OR─é

CELE MAI CITITE