Connect with us

Sport

O singură medalie – performanțele României la Tokyo, după primele zile de concurs

Avatar

Publicat

pe

La cinci zile de la începerea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, România a rămas fără o serie de sportivi în competiție și a cucerit o singură medalie. Sportivii români care au rămas în concurs mai au destule șanse la medalii.

Jocurile Olimpice de la Tokyo din acest an, începute pe 23 iulie, au adus un singur podium și implicit o medalie, în timp ce mai mulți sportivi români l-au ratat la limită.

PUBLICITATE

Naționala României de fotbal are până acum o victorie în meciul cu Honduras (1-0), dar și o înfrângere cu Coreea de Sud (4-0). Următorul meci din grupă se va disputa mâine contra celor din Noua Zeelandă. În acest moment al competiției, toate cele patru echipe din grupă au câte trei puncte, fiind la egalitate.

Echipa de baschet feminin 3X3 a României a ratat calificarea în fazele eliminatorii cu o etapă înainte de încheierea fazei grupelor. După primele șase etape din faza grupelor, naționala de baschet este pe locul 7 în clasament cu o singură victorie și cinci înfrângeri. Totuși, pentru echipa noastră de baschet 3X3 este prima victorie din istorie la o olimpiadă. Naționalele contra cărora fetele noastre au pierdut până acum sunt China, Japonia, Italia, Statele Unite ale Americii și Rusia, câștigând doar în fața Mongoliei.

La box Cosmin Petre Gîrleanu a fost eliminat încă din primul tur la categoria 52 kg. Hunedoareanul în vârstă de 22 de ani a fost învins de către bulgarul Daniel Panev Asenov, vicecampion european. Claudia Nechita în schimb este la un meci distanță de o medalie olimpică, fiind calificată în sferturile de finală. Românca a intrat astfel în istorie ca prima femeie din România care a câștigat un meci de box la Jocurile Olimpice.

Echipele României la canotaj dublu vâsle feminin și patru rame masculin s-au calificat în finală. Simona Radiș și Ancuța Bodnar s-au calificat la dublu vâsle feminin, iar Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Cosmin Pascari la patru rame fără cârmaci masculin.

Vlad Dascălu a avut în schimb o performanță satisfăcătoare la această olimpiadă. La ciclism românul a terminat pe locul șapte și a fost la o distanță de 15 secunde de o medalie de bronz.

La gimnastică o avem calificată în finala de la bârnă pe Larisa Iordache, chiar dacă a avut din nou probleme la gleznă. Maria Holbură nu a mers din păcate mai departe în competițe, terminând pe locul 65. Nici Marian Drăgulescu nu a avut o performanță prea bună, ratând calificarea în finala de la sărituri.

Pentru proba de înot România a trimis doi băieți în care și-a pus mari speranțe. David Popovici, a terminat finala pe locul patru la proba de 200m, în timp ce Robert Glință a reușit să ajungă pe locul opt la proba de 100m.

Andreea Chiţu a avut un parcurs foarte scurt la judo în cadrul Jocurilor Olimpice, ratând calificarea în sferturile de finală. După eliminarea Andreei, România rămâne cu doi reprezentanți la proba de judo a Jocurilor Olimpice: Alexandru Raicu (cat. 73 kg) şi Vladuţ Simionescu (cat. +100 kg).

Scrima a adus României medalia de argint de aaceastă dată. Ana-Maria Popescu a fost cea care a reușit performanța de a urca pe podium. Iulian Teodosiu se poate mândri cu faptul că a învins numărul trei mondial la sabie, dar s-a oprit în șaisprezecimi.

România a rămas fără sportivi la tenis. Monica Niculescu și Raluca Olaru au fost eliminate în optimi de perechea australiană formată din Ellen Perez și Samantha Stosur. Mihaela Buzărnescu învinsă și ea la proba de simplu de către Marketa Vondrousova.

Ovidiu Ionescu a fost învins în turul doi al probei de tenis de masă, în timp ce la dublu, perechea Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu a fost eliminată în sferturile de finală. Bernadette Szocs a reușit să meargă la proba de simplu doar până în turul trei.

La proba de tir sportiv, Laura Georgeta Ilie a reușit să obțină locul nouă într-un concurs controversat. La tir cu arcul, Mădălina Ștefania Amăistroaie s-a clasat pe locul 37. În această competiție a reușit să realizeze 634 de puncte, nimerind centrul țintei de 23 de ori și având șase săgeți în urma cărora nu a luat niciun punct.

PUBLICITATE

La competiția individuală de la triatlon, Felix-Pierre Duchampt s-a clasat pe locul 36. Francezul a obținut cetățenia română cu un an în urmă și este pentru prima dată prezent la Jocurile Olimpice.

PUBLICITATE
PUBLICITATE
Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comunicate de presa

Restricții de circulație, pentru cursa ciclistă „Criteriul Toamnei”

Publicitate

Publicat

pe

 Sâmbătă, 18 SEPTEMBRIE 2021, Asociatia Club Sportiv Aria pentru Sport organizeaza cu sprijinul Primariei Sibiu si a Consiliului Judetean Sibiu prima ediție a competiției cicliste rutiere de masă „Criteriul Toamnei”.

Întrecerea, care se derulează ca în toți anii precedenți, sub genericul „Mișcare pentru sănătate” va reuni la start peste 400 concurenți (feminin și masculin) din municipiul și  județul Sibu, precum și din țară, în limitele categoriilor de vârstă 14-17 ani, 18-35 ani, peste 35 ani.

Concursul se înscrie între manifestările și acțiunile din județul Sibiu, subsumate sportului de masă și promovării mersului pe bicicletă ca mijloc alternativ de deplasare, de sport și de agrement.

Traseul competiției, care măsoară 19 km, este: START Calea Poplacii (intrarea în oraș, zona Inspectoratului Judeţean de Jandarmi)– DJ 106 R – DJ 106 D – Poplaca– DJ 106 A – Rășinari – Muzeul Satului (SOSIRE).  

 Pentru siguranța cicliștilor, pe traseul menționat mai sus, sâmbătă, 18 septembrie a.c. circulația rutieră va fi închisă, după cum urmează:

-Între orele  10,00 – 11,00 pe DJ 106 D Rășinari (podul peste Șteaza) spre Poplaca – Poplaca –  DJ 106 R spre Sibiu, până în cartierul Valea Aurie, intersecția străzii Calea Poplăcii cu str. Valea Aurie.  Același interval orar de interdicție este valabil și în sensul de mers invers, din Sibiu – Valea Aurie către Poplaca.

– Între orele 10,20 – 12,00 pe tronsonul Dumbrava Sibiului (zona Hotelului HILTON) –DJ 106 A spre Păltiniș, până în Rășinari, la intersecția cu DJ 106 D (podul peste râul Șteaza);

Cerându-vă scuze pentru disconfortul creat, sugerăm conducătorilor auto cu urgențe, care necesită deplasarea în zonele adiacente parcursului cicliștilor să utilizeze următoarele variante:

  • Sibiu – DN 1 (Cristian) – DJ 106 E până la Orlat sau spre localitățile din Mărginimea Sibiului;
  • DJ 106 M din Orlat către Gura Râului;
  • DJ 106 J pe Valea Mărăjdiei, pentru cei care merg spre Păltiniș.

În situația în care cicliștii vor parcurge traseul mai rapid, circulația rutieră va fi redeschisă anticipat intervalelor orare menționate.

ACS ARIA PENTRU SPORT

CITEȘTE MAI MULT

Sport

FOTO Iana Balteş, ciclista-campioană din Sibiu, pedalează spre Olimpiada din 2024

Avatar

Publicat

pe

A încercat mai multe sporturi până a descoperit ceea ce o pasionează cu adevărat. Şi-a rupt mâna în sala de gimnastică, a practicat schi-ul alpin, a vrut să practice şi patinajul viteză, însă bicicleta este cea care i-a adus cele mai mari satisfacţii până acum. Iana Balteş are 14 ani, este elevă în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional “Samuel von Brukenthal” din Sibiu şi a câştigat până acum foarte multe concursuri de mountainbike

Iana a început sportul de performanţă de la o vârstă fragedă, 4 ani, iar până la 7 ani a practicat schi-ul alpin. A câştigat tot ce se putea câştiga în România, antrenată fiind de o mare campioana a ţării noastre, Bianca Munteanu. Părinţii Ianei şi-au dat însă seama repede că la Sibiu nu existau condiţiile necesare pentru practicarea acestui sport la cel mai înalt nivel.

A păşit apoi în sala de gimnastică, unde datorită flexibilităţii şi indemânării a ajuns repede în grupa de performanţă a Clubului Sportiv Şcolar din Sibiu. Îşi petrecea zilnic între 3 şi 5 ore la salăm însă rezultatele muncii ei nu s-au dus mai departe pe plan naţtional din cauza deselor accidentări pe care le-a suferit. Şi aici a avut marele noroc să fie antrenată de catre o mare campioană a Europei, Sabina Cojocaru. Disciplina şi respectul pentru sport care i-au fost insuflate în această perioada le-a pastrat până în ziua de astăzi..

A renuntat definitiv la gimnastică atunci când şi-a rupt mâna la un antrenament cu doua zile inainte de începerea campionatului naţional, competiţie pentru care s-a pregătit un an de zile. Iana şi-a dat seama atunci că nu mai poate practica acest sport.

Vara anului 2017 a fost decisiviă în pasul către sportul pe care îl practică şi astăzi. Iana a aflat despre Campionatul Naţional de Mountainbike pentru copii, care urma să se desfăşoare la Cisnădie.

“Iana avea un mountainbike, dar îl folosea doar de agrement. Cu mâna în gips, a început antrenamentele pe bicicletă, obiectivul ei fiind acele nationale. Am reuşit să găsim şi o cursieră adecvată înălţimii ei şi a participat în acea vară la naţionalele de şosea pentru copii, în Miercurea Ciuc unde a obţtinut locul 3 la ambele probe. În septembrie 2017 a câştigat detaşat Campionatul Naţional de Mountainbike copii şi de atunci nu s-a mai dat jos de pe bicicletă”, poveşteşte Cora Balteş, mama Ianei.

A încercat să practice în paralel patinajul viteză, fiind un sport care completează ciclismul, însă programul şi priorităţile au făcut-o să renunţe după aproximativ doi ani.

Până acum, Iana a reuşit să devină campioană naţională la mountainbike şi contratimp. A reuşit, de asemenea, să câştige primul la în etapele de Cupa României la Mountainbike care s-au desfăşurat până acum, la Călăraşi, Mediaş şi Curtea de Argeş. Tot în Cupa Românei urmează etapele 4 şi 5 la Porumbacu şi Câmpulung.

Sportiva sibiană a câştigat locul I la Cmapionatul Naţional de Mountainbike, un alt loc I la Campionatul Naţional de contratimp pe şosea, la Zărneşti şi locul 3 la Campionatul Naţional de Şosea-fond, la Zărneşti. Un concurs de suflet pe care l-a câştigat Iana este TBT Race Saschiz, sportiva sibiană calsându-se pe locul I la general feminin, pe distanţa de 42 de kilometri.

Iana spune că ciclismul este un sport costisitor, pornind de la echipament şi apoi cu bicicletele pentru concurs. În plus apar şi costurile legate de deplasările la competiţii

“Costurile pentru a practica ciclismul de performanţă nu sunt deloc mici. Concurând la mai multe discipline, atât MTB cât şi şosea, am nevoie de biciclete specifice fiecărei probe. Apoi ele sunt pe mărimi, iar eu cresc în fiecare an. Pe lângă biciclete este nevoie de echipament care trebuie să fie cât mai uşor şi aerodinamic pentru a mă ajuta în competiţii. Ar mai fi de amintit costurile cu deplasările la concursuri sau cantonamente. Părinţii glumesc şi îmi spun că mi-ar putea cumpăra în fiecare an câte o maşină, dacă aş renunţa la acest sport”, explică Iana.

Cel mai mare vis al Ianei este să reprezinte ţara noastră la Olimpiada din 2024, Până atunci, speră să participe la mai multe concursuri internaţionale pentru a cunoaşte la faţa locului concurenţa în acest sport.

“Obiectivele mi le-am definit din aproape în aproape în fiecare an şi aşteptările normal că au crescut odată cu vaârsta, nivelul meu de pregatire şi performanţele obţinute. Având în vedere că în viitorul sezon voi participa la categoria cadeţi, îmi doresc ca de la anul pregătirea mea să fie mult mai structurată şi să îmi perfecţionez anumite puncte slabe. Îmi doresc să particip la cât mai multe competiţii internaţionale pentru a-mi cunoaşte nivelul şi a-mi depăşi limitele de fiecare dată. Normal, visul meu suprem este să reprezint România la următoarele olimpiade.

Idolul meu este Sina Frey, o sportivă din Elveţia care actual este în topul mondial feminin la mountainbike. Ea are aproximativ 1,50 metri şi are o forţă şi tehnică desăvârşită. Ciclismul mă pasionează deoarece îmi place aventura şi adrenalina, îmi plac competiţiile şi concurenţa, învăţ să-mi gestionez emoţiile şi să ating culmi înalte pe cele două roţi. Antrenamentele sunt diversificate, cateodată lungi, altădată scurte şi intense, câteodată singură, alteori cu prietenii. Am norocul ca şi părinţii mei să împartă această pasiune cu mine şi atunci de multe ori ei vin cu mine, chiar dac asta inseamnă mai nou să îi aştept puţin”, a mai spus sportiva sibiană.

Pandemia nu a afectat-o prea mult pe Iana în privinţa pregătirilor. În cursul iernii s-a antrenat în casă, pe trainer, iar odată cu îmbunătăţirea condiţiilor meteo a reuşit să pedaleze în pădurile din vecinătatea Sibiului. Iana are şi un mesaj pentru copiii care doresc să practice acest sport.

“Pot spune că pandemia nu m-a afectat foarte tare, fiind un sport de exterior destul de individual. Iarna m-am antrenat în casă pe trainer, iar primăvara am ieşit prin păduri şi prin munţii din jurul Sibiului. Nu m-am putut antrena în afara ţării, iar competiţiile naţionale s-au desfăşurat în condiţii ceva mai speciale.
Copiilor care şi-ar dori să practice acest sport le-aş transmite din toată inima să încerce. Eşti în natură, ai libertate şi îţi modelezi corpul frumos. Îţi conferă încredere şi echilibru iar dacă îţi mai place şi viteza, ai un argument în plus să-l încerci”, a încheiat Iana.

SURSE FOTO: Kinga Mihaly, Vlad Posea, Radu Cristi, Explorer MTB, Jeler Mihai, Vlad Ionescu, Pentru Călărași

Iana Baltes 1
Iana Baltes 2
Iana Baltes 3
Iana Baltes 4
Iana Baltes 5
Iana Baltes 6
Iana Baltes 7

CITEȘTE MAI MULT

Judeţ

Gaz Metan s-a despărțit de antrenorul Mihai Teja

Avatar

Publicat

pe

Clubul medieșean a anunțat, miercuri dimineața, câ a decis încetarea colaborării cu antrenorul Mihai Teja.

Conducerea clubului Gaz Metan și tehnicianul Mihai Teja au ajuns la o înțelegere privind rezilierea pe cale amiabilă a contractului acestuia. Alături de acesta au plecat de la echipă și antrenorul secund Eusebiu Tudor, dar și analistul video Mircea Diaconescu.

Gaz Metan ocupă în acest moment penultimul loc în clasamentul Ligii I cu doar 4 puncte. În ultimele două etape medieşenii au pierdut pe teren propriu cu UTA Arad, scor 0-1 şi cu FC Voluntari, scor 1-2.

“Mulțumim Mihai Teja pentru toată activitatea desfășurată la Gaz Metan și îți urăm mult succes pe mai departe în cariera de antrenor”, este mesajul postat pe site-ul clubului Gaz Metan Mediaș.

CITEȘTE MAI MULT
PUBLICITATE
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

PUBLICITATE

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE