fbpx
Acum citesti:
Spirala răului
Intreg articolul 3 minute de lectura

Spirala răului

Cea mai dureroasă experiență pentru fiecare cetățean român e creșterea abruptă a prețurilor pentru bunurile de larg consum și servicii. Un sfert din salariații români se zbate sărăcie, deși muncește, nu reușește să își asigure necesarul pentru cheltuielile zilnice. Din păcate, evenimentele sunt lipsite de perspectivă pozitivă, posibilitatea ca problemele pe care le întâmpinăm astăzi să se accentueze este foarte probabilă. Motivele sunt diverse, dar consecințele deciziilor lipsite de discernământ, incompetenței crase și a ticăloșiei guvernamentale sunt pivotul de dezagregare socială și evoluție economică negativă.

Agenda publică e parazitată de un grup restrâns de pseudo-tirani ce fac praf și pulbere instituțiile statului, legislația, perspectivele de dezvoltare economică și încrederea generală în statul român. După accesele de naționalism găunos de anul trecut, ne transformăm în clovnii Uniunii Europene. Ignorăm securitatea energetică, funcționarea administrației publice, sănătatea cetățenilor. Preocuparea statului român pare a fi doar drepturile infractorilor.

Panica prăbușirii în sondaje a PSD-ului dezgroapă toate instinctele autocratice. Se fură liste cu semnături în parlament, se înșeală opinia publică cu minciuni gogonate, sunt promovate amantele ca directori ai instituțiilor publice. Sentimentul de angoasă apasă societatea, în ciuda apelurilor ipocrite la unitate lansate de acești pulverizatori ai societății.

Relansarea încrederii în statul român nu se poate face pe mâna doamnei Viorica Dăncilă și sub sforile lui Liviu Dragnea și Darius Vâlcov. Fără încredere, fără o perspectivă optimistă, speranța se va pulveriza la punctele de frontieră. Șase români părăsesc România în fiecare oră. În acest an vom avea cel mai mic număr de studenți și de copii care vor merge la școală. Dispărem în neantul unui potop de erori, răutăți gratuite și războaiele tribului infracțional cu societatea.

Poate că sentimentul de angoasă apare datorită unei poluări informaționale constante și, de fapt, noi românii stăm pe roze. Poate suntem fără simț de observație și ignorăm râurile de lapte și miere ce se revarsă în jurul nostru. Poate PSD-ul e salvarea României.

Din păcate, vântul ce ne bate în portofele, copiii ce ne mor în spitale, planetarele ce scrâșnesc în gropile de pe drumurile patriei se încăpățânează să ne contrazică această dimensiune.

Apartenența la Uniunea Europeană este poate cea mai bună premisă pe care o avem noi ca români. Rezistența la condițiile vitrege a cetățenilor acestui stat ne-a făcut capabili să scăpăm de comunism, de Ceaușescu, de Iliescu sau de Năstase. În ciuda subdezvoltării cronice, am recuperat mult din handicapul față de celelalte state ale Uniunii Europene. Vom trece și peste urâțenia momentului.

Nu mai avem voie să oferim puterea decizională unor oameni de o calitate îndoielnică. Cei care fură banii copiilor, care își disprețuiesc alegătorii, aroganții cocoțați în demnități publice trebuie puși la locul lor. Infractorii condamnați de judecători să meargă la pușcărie, averile obținute prin corupție, confiscate, iar oamenii care muncesc să poată să își asigure un trai decent, nu să alerge unde văd cu ochii pentru că „aici nu se mai poate”.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.