fbpx
Acum citesti:
Mâna murdară
Intreg articolul 3 minute de lectura

Mâna murdară

Când spui că o treabă este făcută nemţeşte, înseamnă că este făcută să funcţioneze perfect. Iar kovesi-rea înaltei funcţii de procuror-şef european exact aşa a fost pusă la cale. Nemţeşte. La ora când scriu, Parlamentul european a ales candidatul român, dar încă nu s-a negociat cu Consiliul european, cel alcătuit din şefii de stat şi de guvern ai ţărilor membre ale Uniunii, cu preferatul lor francez. Poate la ora când veţi citi, se va şti cine e alesul. Dar, oricum nu are nicio importanţă. Mult mai interesante sunt „hainele împăratului”. Ştiţi basmul acela al fraţilor Grimm, unde împăratul se plimbă în pielea goală  în ovaţiile mulţimii, convins de linguşitorii săi că este îmbrăcat în cele mai fine mătăsuri, atât de fine, încât nu pot fi văzute de ochii muritorului de rând. Când, un copil, în curăţia lui neinfestată de minciuna generalizată, rosteşte adevărul: împăratul e gol!

Iar hainele împăratului, în cazul nostru ale Germaniei, arată cam aşa: Germania este un stat puternic şi extrem de orgolios. Imaginea de corectitudine implacabilă face parte din blazon. Deci, un candidat german la funcţia de procuror-şef european ar fi atras ca un magnet voturi, căci cine nu-şi doreşte eficienţă germană în lupta anticorupţie, din care Uniunea Europeană şi-a făcut o deviză. Asta în logica lucrurilor. În ilogica lucrurilor însă, în Parlamentul european se face un lobby intens ( adică, pe limba copilului din basmul de Grimm, se face un trafic greu de influenţă ) în favoarea celei mai dispreţuite şi batjocorite ţări membre, considerată şi cea mai coruptă, România ! Nemţii înşişi îşi canibalizează pe neamţul lor, în favoarea unui candidat român ! Ba mai mult, fariseismul in extremis ameţeşte presa şi presa pe noi, că cel mai tare dintre „nemţi” este românca ! Să nu mai vorbim de bulbucii de la gura susţinătorilor autohtoni, cum că toată tevatura asta e o victorie istorică a anticorupţiei româneşti.

Fugi de-acilea! Germania şi-a făcut întotdeauna treburile murdare cu mână străină. De aceea i-a şi primit cândva pe turci cu braţele deschise, ca să măture străzi şi să spele vase. Acum lucrurile s-au schimbat. E nevoie de sclavi pe „plantaţiile” marilor corporaţii, din cei dispuşi să lucreze pe salarii de dumping , pentru că, nu-i aşa, vin din ţări „inferioare”. Iar dacă aceasta este psihologia care alimentează mecanismul, nu cumva e nevoie de o aşa mână şi la procuratura europeană? Intreb, nu dau cu parul. Bună mână, cea românească, să cureţe şi alte ţări din  Estul „inferior” de deţinătorii de capital şi de putere politică autohtoni, în favoarea  unor „rase superioare” de colonişti economici. Şi-i bună şi de paratrăznet pentru adversitatea ungurilor, slovacilor sau polonezilor după ce vor trece şi ei prin grebla care ne-a greblat pe noi.

Împăratul e gol! Vorbim de mâna murdară de pe coada greblei şi nicidecum de vreo victorie istorică.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.