1.2 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

Alegeri gâtuite de judecătorii cu inima de piatră

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

A căuta în mocirla politică românească cinstea e un demers inutil. Unicul lucru ce a animat în această campanie electorală a blatului și populismului fără margini e incursiunea severă a justiției prin afacerile politicienilor. Nu numai în România politicienii sunt corupți, fac afaceri folosind politica ca un paravan de imunitate și presiune, însă în România acești domni și doamne s-au considerat de neatins. Problema cea mai gravă a cetățenilor acestei țări e că au știut asta și le-au dat votul.
Nici cei mai fervenți susținători ai domnilor Năstase, Mitrea sau Hrebenciuc nu au crezut vreo clipă că nu fac bani la adăpostul funcțiilor în stat. Și i-au votat în cunoștință de cauză ca și restul de corupți cocoțați în scaune de demnitate publică. Contrar propagandei și partizanatului politic, șmenul și șpaga nu sunt monopol PSD. Traficul de influență și corupția sunt distribuite proporțional în toate partidele. Faptul că PSD-ul generează nume sonore în ultima vreme nu micșorează impactul de imagine al miniștrilor și parlamentarilor PNL sau PDL condamnați penal. Acești politicieni îi reprezintă pe marea majoritate a cetățenilor României, dincolo de mandatele obținute în alegeri. Politicienii au fost votați de noi, nu i-au adus în fruntea statului român nici rușii, nici ungurii sau marțienii.
Ceea ce face justiția ultimilor ani e un proces de plivire pe care votul românilor e incapabil să o facă. Și judecătorii sau procurorii sunt cetățeni ai acestei țări și nu au fost transplantați din Elveția sau Egipt. Însă după multă vreme, cu sprijin solid din Uniunea Europeană și Statele Unite, cu atitudini curajoase, dar al naibii de singulare din partea unor români, justiția a descoperit normalitatea aplicând legea. Într-o țară atât de atomizată, cu atât de puține reușite naționale, transformarea puternicilor zilei din intangibili în deținuți de drept comun e o încurajare binevenită.
Trecând peste fibrilațiile electorale, declarații scandaloase sau doar gafe penibile, candidații la fotoliul prezidențial au un concurent serios în agenda publică, justiția română. Pare o ironie teribilă totuși că încheierea deceniului de “dictatură băsistă” se închide cu frățiorul prezidențial, cu un fost posibil cuscru și un ginerică în arestul justiției “hâde”.
Veștile proaste pentru politicieni vor continua. Indiferent de rezultatele alegerilor din acestă toamnă, indiferent de legile de amnistie și de comasare a DNA cu DIICOT-ul, de retragere și restrângere a atribuțiilor ANI, lucrurile nu se vor schimba cu ușurință. Chiar dacă domnul Ponta va fi foarte probabil președinte al României, baronii PSD nu au de ce să spere.
 

Articolul precedent
Articolul următor
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect