fbpx
Acum citesti:
Particulele lui Dumnezeu
Intreg articolul 3 minute de lectura

Particulele lui Dumnezeu

Astro-fizicienii au descoperit un vid de 1,8 miliarde de ani lumină în univers. După detectarea materiei negre într-o galaxie apropiată, găuroiul gigantic al nimicului cosmic pare a fi o noutate spectaculoasă.
În microcosmosul mioritic astrele sunt ceva mai năzuroase. Domnul premier Ponta taie feliuțe salamul de Sibiu liberal. După introducerea reducerii de taxe, o măsură liberală, guvernul a șterpelit un proiect de lege liberal pe care și l-a asumat. PNL a reintrodus partitura plagiatului, însă își recunosc neputința, marea strofocare a moțiunii de cenzură e ridiculizată atât de premier, cât și de colegii din PPPE de la UDMR. E o realitate pașnică a unei înfrângeri, în care președintele furnizor de susținere în sodaje pentru PNL este de acord cu Victor Ponta așa cum a declarat la finalul ultimelor consultări cu partidele parlamentare.
Pe de altă parte, premierul suferă în continuare de boala grea a dedublării personalității, declarând senin că este prim-ministru și președinte al PSD, dar nu și parlamentar. Probabil Vali Zgonea nu îi va plăti intemnizația de deputat șefului său de partid în această lună. Și dacă tot vorbim de intemnizații parlamentare, să nu uităm nesimțirea agresivă din Parlament unde nevoia de indexări ale retribuției și a pensiilor speciale are o susținere largă în toate partidele parlamentare. Sau cum susținea sfidător liberalul Mihăiță Calimente, e un act de dreptate față de măsurile tiranului Băsescu. Fostul președinte degrabă de pensii vărsătoriu, a lăsat doamnele parlamentar fără bani de coafor. Asta în timp ce un milion de salariați din România sunt retribuiți cu minimul pe economie.
Și pentru că tot suntem în Parlament, merită să salutăm decizia pesedistului violonist Mădălin Voicu de a înlocui alarma de pe holurile Casei Poporului cu ritmurile lui George Enescu. Motivația nu e gustul pentru rapsodii al reprezentaților poporului ci ca să îl cităm pe domnul Madălin Voicu “sună prea a DNA”.
Dacă guvernul, în genialitatea lui, face PR ANAF-ului la televizor prin spoturi publicitare executate de o companie a fraților Micula, iar parlamentul se zburatnicește ca orătăniile din ogradă la auzul literelor magice DNA, președenția nu se lasă mai prejos și aglomerează spațiul public cu tăceri asurzitoare. După concedierea doamnei pasionate de draperii, dar care confundase Facebook-ul cu un banal comunicat de presă, domnul Iohannis ajunge să își concedieze consilierii cu frecvența demiterilor miniștrilor din guvernul Ponta.
Domnul președinte poate fi fericit însă, după două apariții de carte scrise cu frecvența lui George Copos în confortul răcoros al pușcăriei, exploatarea imaginii sasului de la Cotroceni devine ridicolă. De la pizza Iohannis la intinerariul turistic, susținătorii președintelui caută insistent să îl impună în galeria marilor gânditori în viață. Șansa unei erori de comunicare grave nu poate fi ratată. Dacă în univers ne poate surprinde vidul, în spațiul public românesc descoperim întelepciunea sumelor nule.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.