Connect with us

Opinii

Cine seamănă vânt, culege furtună

Doina Jalea

Publicat

pe

Bannet continental 29 aprilie

Ne apropiem de August, luna numită în popor Gustar, căci omul poate deja gusta din roadele pământului, pentru care a trudit încă din primăvară. Se mai spune că ceea ce ai semănat, aia culegi. Cine a fost harnic şi priceput bucurase-va de roadele trudei sale. Iar cine a fost şleampăt, cum se zice pe la noi, şi habarnist, culege praful de pe tobă. Nu mă pot minuna de ajuns de înţelepciunea şi frumuseţea limbii române , când se desfăşoară în toată splendoarea ei. Ia auziţi cum spune că „ cine seamănă vânt, culege furtună !”
Grădina Maicii Domnului e iarăşi plină de uscături şi de cucută. Ce culege acum societatea românească este buruiana pe care a lăsat-o să-i crească până peste urechi. Impostori, mârlani, analfabeţi, violatori, pedofili… Cel puţin pe ăştia, marea democraţie americană îi împuşcă pe loc, ca pe câinii turbaţi. Noi îi facem vedete de televizor, iar comunitatea pe care au dezonorat-o definitiv ce credeţi că face ? Se coalizează. Ia atitudine. Da, satul le ia apărarea !!! Adică le legitimează fărădelegea. La vânzarea ţării, la cianurarea ei, la deşertificarea ei cu drujbă străină nu mişcă nimeni. Precum zice vorba ceea, „taci ca porcul în cucuruz”. Dar, întru apărarea violatorilor sunt unii de le coboară cojones-urile prostiei de la cap, unde le ţin drept podoabă, la locul lor, şi gata, se simt masculi cu atitudine ! În ţara în care dreptatea umblă cu capul spart, ce căuta fătuca aia lipsită de orice posibilitate de apărare tocmai în calea turbaţilor ? Îţi stă mintea !!! Asta-i altă vorbă din popor.
Şi aici intervine majestuos Justiţia ! La zdup intră bătrânicile care vând vreun mileu sau un smoc de pătrunjel din grădină, să mai aibă şi ele după ce bea apă, în timp ce câinii turbaţi sunt lăsaţi slobozi pe uliţa satului. Că unii au rupt un laţ din gard şi au ucis o mamă cu copilul în braţe pentru câţiva lei de crâşmă, alţii au vânat o fată ca pe un iepure de câmp, iar alţii au ucis un bătrân pe trecerea de pietoni, pentru că nu putea merge mai repede, nici nu contează. Toţi sunt o apă şi-un pământ, adică liberi.
Românii care se respectă pleacă, devin mândria altor neamuri. Rămân haitele girate de justiţie să ia în stăpânire România, măruţii presei să-i facă vedete şi şpagasinii de la vârf să ne „apere” dezonoarea în care se simt ca peştele în apă şi în care ne-au vârât cu de-a sila. După cum stă treaba, singura organizare statală cu sorţi de izbândă în anarhia contemporană este potera de haiduci ! Parcă merită să ne imaginăm cam cum ar funcţiona chestia asta.

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *