Connect with us

Opinii

Muşuroiul de furnici

Doina Jalea

Publicat

pe

Bannet continental 29 aprilie

Înţelepciunea proverbelor româneşti te învaţă să nu bagi băţul în muşuroiul de furnici. Specialitatea secolului XXI este însă să-l bagi, dar cu mâna altuia. Şi uite aşa, la ordin şi „politically correct”, ne-am trezit şi noi, românii, apărând cauze străine în „teatrele de operaţiuni”. Adică, mai pe româneşte, în războaie care nu au nicio legătură cu doctrina militară a românilor, care a fost întotdeauna în istoria neamului, una de apărare a Ţării, dată nouă în grijă de Dumnezeu. O spun cu respect pentru profesionalismul militarilor români. Doar că, cei care înghit ordine fără să-şi negocieze poziţia în funcţie de interesul naţiunii pe care o conduc nu sunt şi cei care-şi pierd viaţa pe fronturi străine. Iar pentru cel care ordonă, totul, dar absolut totul este „business”şi – vorba unui general american într-un film despre războaiele moderne – biznisul militar este „ profit and war”.
Numai că toate acestea nu sunt şi „biblically correct”: „ Nu vă amăgiţi. Dumnezeu nu Se lasă batjocorit; căci ce va semăna omul, aceea va şi secera .” (Gal. 6,7) .

Ce seceră Europa creştină ? O invazie ! Rezultatul complicităţii la distrugerea casei – citeşte ţării – şi rostului altor neamuri. Acum vin să locuiască la tine. Cine te-a pus?! Nici noi, românii nu vom scăpa fără cîţiva snopi în spinare de la secerişul ăsta căci avem şi noi păcatele noastre : nu mai mergem ca străbunii noştri „ cu Dumnezeu înainte”, ci după model străin, împotriva Lui. Şi atunci nu este nici o mirare . Ceea ce vedem – încă – doar la televizor este pedeapsă pe spinarea creştinilor pentru căderea din Legea morală dată nouă de Dumnezeu. Ce-i drept, încă nu ne-am transformat bisericile în săli de concerte, baruri şi pizzerii ca în vestul pragmatic al Europei. Ce-i drept, încă merge românul Duminica la Sfânta Liturghie. Dar oare înţelege cu adevărat sensul rugăciunii preotului când cere de la Dumnezeu să ne ferească de năvălirea altor neamuri asupra noastră?

Răsfăţată şi risipitoare la mâncare, Europa prosperă poate hrăni fără probleme un întreg popor venit în vizită să şi rămână. Nici unde să pună capul jos nu va fi o problemă. Ci ciocnirea dintre două civilizaţii. Căci iată, vine o alta, cu alte obiceiuri, altă vitalitate, altă credinţă, alt mental peste o Europă în care fermenţii extremismului deja există. Am aflat-o chiar pe pielea noastră de români aflaţi în bejenie pentru o pâine mai albă prin aceeaşi Europă.
Iar într-o astfel de situaţie complicată, de la şpagasinii abulici care ne conduc la ce să te aştepti mai mult decât să bage cu mâna României băţul altora în toate muşuroaiele posibile şi imposibile.

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *