fbpx
Acum citesti:
Contorsionarea adevărului
Intreg articolul 3 minute de lectura

Contorsionarea adevărului

Când s-a aflat că în cantina unei școli primare din Franța copii care nu mănâncă porc poartă o insignă roșie s-a înfiripat un mic scandal. „E inacceptabil, părinții sunt ultragiați” titra un cotidian britanic. Ce a  uitat ziarul respectiv să menționeze era faptul că vegetarienii purtau și ei o insignă galbenă.
Președintele rus a criticat intens Occidentul pentru abordarea sa mai ponderată față de problemele stringente din Orientul Mijlociu, în special din Siria. Într-un exercițiu de imagine caracteristic lui Vladimir Putin, acesta a anunțat că el și Rusia vor prelua lupta antiteroristă și vor lichida militanții Statului Islamic. Numai că primul bombardament asupra „teroriștilor” s-a soldat cu 36 de victime civile și nici o bombă nu a căzut pe luptătorii Statului Islamic, ci în zona opoziției moderate siriene. Putin se comporta ca și președintele turc Erdogan ce anunța atacuri împotriva teoriștilor ISIS la televizor, iar pe teren îi fugărea pe kurzi, cei ce salvaseră Kobane.
La noi acasă politica se fâsăie cu ceva mai multă indiferență după ce ne-am făcut de râs cu mult simț artistic la Bruxelles în chestiunea refugiaților. Ma întâi am avut o moțiune în care nici inițiatorii nu au crezut, oferind un prilej minunat pentru entuziasm și luat peste picior de către Victor Ponta. Și pentru că PNL-ul a decis să se facă de râs până la capăt, a anunțat și o grevă parlamentară japoneză, dar care s-a amânat pentru că nu mai aveau banderole.
Cu atâta ploaie la început de toamnă calendaristică nu putem uita de spionajul prin țeava de la baie a companiei de apă bucureștene, un prilej fantastic de a investiga dacă și la magazinul de zarzavat nu se ascunde un posibil James Bond. Dacă tot vorbim de apă, NASA, organizația aceea care nu pierde vremea cu păruiala din studiourile lui Capatos, a găsit apă lichidă pe Marte.
Avem și veștile bune dinspre automobilele germane atât de îndrăgite de șoferii români, motorul nemțesc scoate gaze și consumă mai mult decât scrie în cartea lor tehnică. Descoperirea unui fapt cunoscut de toți șoferii, a provocat o oarecare emoție la bursă. RAR-ul după ce a aprobat inspecțiile tehnice amenință cu reevaluarea taxei de poluare a ghinioniștilor șoferi români. Faptul că două decenii nu au găsit oxizii de azot pe țeavă e se pare responsabilitatea altcuiva.
În lumea aceasta, unde dansul ipocrit cu adevărul a devenit o coregrafie a percepțiilor, efectul pe termen lung va fi un val de neîncredere ce ne va afecta perspectiva asupra viitorului. Noi suntem destul de versați în a spune una și de a face contrariul, așa încât nu va fi nici o problemă, excelăm la contorsionism în gimnastica adevărului.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.