Connect with us

Opinii

„Alte măști, aceeași piesă”

Odeta Veştemean

Publicat

pe

Bannet continental 29 aprilie

Zecile de tineri care au murit arși și intoxicați după tragedia produsă recent în clubul bucureștean au dat senzația că au reușit să trezească la viață nația, iar România are în sfârșit șansa să se despovăreze de corupții infiltrați prin toate structurile politico-administrative. Mii de oameni au ieșit în stradă, strigându-și dorința de a trăi într-o altfel de Românie. De a trăi într-o țară în care fiecare își face treaba cinstit și primește exact ceea ce merită. O țară în care valorile sunt prețuite, iar creierele românești nu mai sunt silite să se scurgă hemoragic pentru a se împlini în alte state ale lumii.
Cei care au participat la proteste și-au dorit să nu mai fie generații de sacrificiu și au cerut schimbarea, pentru că nu se mai simt reprezentați de cei aflați la putere. Iar schimbarea propusă de președinte a avut în această săptămână numele Dacian Cioloș, un viitor prim-ministru de tranziție ce ar urma să conducă un guvern de tehnocrați. Un cabinet de miniștri ce trebuie să fie însă validat de aceeași clasă politică „unsă cu toate alifiile”, pervertită și coruptă. Iar ei, politicienii aceștia, scăpați ca prin urechile acului de „alegerile anticipate”, au mai câștigat un an pe fotoliile de parlamentari.
Mă îngrozește gândul la ce noi legi concepute „pe genunchi” vor fi votate în acest an, cu atât mai mult cu cât este unul electoral, ce privilegii personale sau cu dedicație vor adopta, cum se vor acoperi cu hotărâri legislative care să îi scape de orice răspundere, continuând să se sustragă justiției. Iar ultima variantă pe care parlamentarii o propun, în loc de guvern tehnocrat, guvern de uniune națională, în care să poată să își insereze și proprii politicieni, ca să nu piardă controlul asupra resurselor, accentuează puținul pe care l-au obținut cei care au manifestat zile în șir săptămâna trecută. Numărul morților însă, s-a dublat.

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *