6.1 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

Când EU înseamnă NOI

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

În diverse clasamente, noi, românii, nu facem parte din categoria popoarelor cu un grad de fericire prea ridicat. E suficient să ne uităm la fețele oamenilor de pe stradă într-o zi ploioasă sau înnorată ca să observăm cum crisparea și amărăciunea încrețesc și înnegresc chipurile. Sunt momente însă în care nu ai cum să nu te simți mai împlinit și mai bun. Iar una din aceste clipe este atunci când întinzi o mână de ajutor celor care se află în situații grele, de suferință, de durere, de sărăcie, de neputință. Pentru că a-i face cuiva o bucurie este un gest care aduce aceeași fericire atât celui care oferă, cât și celui care primește. Nu de puține ori am văzut oameni bogați, care se simt nefericiți și goi pe dinăuntru, pentru că nu oferă nimic celorlalți și nu susțin niciun fel de cauză socială. De altfel, nevoia de contribuție la binele celor din jur este adânc înscrisă în interiorul nostru, la un nivel superior nevoilor de confort și siguranță pe care le are fiecare persoană.
În această perioadă sunt foarte multe campanii inițiate pentru persoane nevoiașe, copii sau adulți. Îmbucurător este că tot mai multe dintre actele caritabile pornesc de la oameni simpli, nu neapărat de la asociații ori fundații, care au înțeles că „dăruind vor dobândi”. Au ajuns să îi vadă și pe cei din jur, care nu au la fel de mult și pentru care fiecare mic ajutor pe care îl primesc înseamnă o zi mai ușoară. Fiecare dintre noi putem să ne alăturăm acestor inițiative și să facem un mic gest pentru ca și în sufletele mai triste să își facă loc puțină fericire. Fie că este vorba despre o familie cu mulți copii, fie că este vorba despre copii care și-au pierdut părinții, de bătrâni singuri și bolnavi, de părinți care nu au un loc de muncă sau nu câștigă suficient pentru a asigura un trai decent copiilor ori pur și simplu de oameni care își doresc din tot sufletul ceva ce nu-și pot permite singuri, cu toții putem fi aproape de ei. Iar mica bucurie ce le-o oferi și ți-o oferi, totodată, poate lua forma unor alimente, a unor hăinuțe, a unei fărâme din timpul nostru, petrecută alături de un suflet singur sau un zâmbet ori o vorbă de încurajare. Sunt gesturi mărunte, care nu ne solicită eforturi mari, dar care au puterea să schimbe destine. Până la urmă, nu există bucurie mai mare și mai înălțătoare ca atunci când împarți din tot sufletul, fie și puținul tău, cu celălalt.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect