6.1 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

Fierbințelile zilei

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Pentru presa românească „știrea” a fost pentru foarte multă vreme violul unei babe și asasinatul cu toporul. În contextul internațional actual „știrea” se transformă subtil în baba teroristă și toporul radical musulman. După petardele teoriste secuiești, autoritățile române au descoperit un alt radical islamic semi-analfabet. După un interogatoriu dur prin lanurile de praz, tânărul „autoradicalizat” a fost dat pe mâna maică-sii să îi șteargă contul de Facebook și i s-a pus în vedere să nu mai caute „grenăzi”.
Până la urmă serviciile de informații au ajuns să furnizeze aceste cazuri „spectaculoase” de parcă și-ar dori să își justifice numărul uriaș de angajați și bugetul generos, de zici că și-au făcut studiile cu analfabetul doctorand Gabriel Oprea. Ops! Chiar dacă le trântim ușa în nas serviciilor de informații, statul român ne intră pe geam. Fiind deja fumată tema țigărilor în baruri, societatea s-a avântat eroic pe altarul salariului minim. Salariul minim nu poate crește conform ministrului de finanțe Anca Dragu. Însă discuția neoficială a doamnei ministru cu jurnaliștii a fost mult mai interesantă. Conform părerilor dumneaei, românii sunt cam puturoși prin comparație cu harnicii indieni și brazilieni ce muncesc pentru doi lei pe oră. Discuția e cât se poate de interesantă având în vedere că avem cel mai mic salariu mediu din Europa, cel mai ridicat risc de sărăcie al populației și unul din patru copii din România se culcă seara flămând. Culmea culmilor este că salariul pe oră în România conform statisticii în acest moment este de patru lei. Putem respira liniștiți, nu avem un guvern răzgândac de doi lei, ci o masă veselă de cetățeni plătiți cu dublul acestei sume.
Dacă subiectele importante ale zilei nu ne țin de foame, ne oferă însă un circ continuu. De la regalii închipuiți ca „prins Pol și prin’ses Lia” ușor penali și simulanți ai îmbolnăvirii subite îi avem pe parlamentarii șpăguitori ai FBI-ului și bineînțeles sânii Nicoletei Luciu. Ce poate fi mai interesant decât dilema filozofică cu silicon sau fără? Între timp euro și dolarul fac leul să arate ca o felină jigărită în ciuda tehnocrației guvernamentale și a unui buget răsucit din pix. Biserica Ortodoxă reușește să schimbe declarațiile premierului de cel puțin trei ori, atunci când patriarhul te sună duminică dimineață nici moțiunea de cenzură nu mai pare a fi atât de importantă. Oare pentru câți din cetățenii nepurtători de patrafir ar fi statul tot atât de receptiv duminică dimineața? Suntem o țară veselă cuprinsă de febra Ignatului și a cumpărăturilor isterice de Crăciun. Intrăm în sevrajul lerului și până la începutul anului viitor nimic nu va sta în calea jumărilor. Poate doar un viscol serios care ne va lua din nou prin surprindere.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect