fbpx
Acum citesti:
Micul nostru balamuc
Intreg articolul 3 minute de lectura

Micul nostru balamuc

Atunci când nu suntem luați de proști, politicienii români își bat joc cu aceleași scarcasm pe care l-au utilizat întotdeauna față de cetățenii României. Candidatul PSD la Primăria sectorului 5 al Bucureștiului este anchetat de DNA. Procurorii anticorupție vor cere Parlamentului României avizul pentru reținere și arestare a deputatului Rizea într-o cauză penală privind traficul de influență. Domnul Rizea frizând ridicolul și considerând cetățenii mai mult decât naivi susține că a primit 300 000 de euro împrumut de la un prieten pe care l-a cunoscut la dentist.
Ridicolul însă e întrecut de apoteotica sfidare practicată în PSD. Fostul președinte Ion Iliescu își exprimă compasiunea față de suferința fostului rege al României. Vorbim de același Ion Iliescu care îl fugărea pe fostul suveran în anii ’90 și înfiera comunist simbolurile monarhice. Același Ion Iliescu ce nu și-a exprimat niciodată regretul pentru mineriade. Însă tembelismul nu este un monopol al vehiculelor politice. Și tehnocrații guvernului în funcție muncesc asiduu pentru cununa de lauri a prostiei pe bandă. După gestionarea imbecilă a crizei de sănătate a bebelușilor infectați cu E-Coli, măsuri luate cu mare întârziere și după o anchetă neîncheiată încă, a fost găsit convenabil și un țap ispășitor. Agentul economic pus la colț și aflat într-o criză de imagine dramatică generată de funcționari de stat incapabili, va trebui să plătescă scump oalele sparte și nevoia inchizitorială „de dreptate” a mass-mediei românești.
Evident că sunt trecute la diverse oamenii mâncați de câinii maidanezi la Râmnicu-Vâlcea, campania electorală neoficială ce a demarat în trombă și noua cruciadă guvernamentală împotriva asistaților sociali. Cu un prag de sărăcie atins de aproape jumătate din populația acestei țări, premierul Cioloș caută vinovați în cea mai defavorizată parte a populației. Preocupările pentru bunăstarea generală a cetățenilor români sunt adeseori umbrite de diverse cruciade politice. Legea dării în plată ca și cea a falimentului personal a coborât abrupt pe panta populismului pentru a se izbi de „bariera morală” a bancherilor ce anunță o apocalipsă imobiliară. Asta în timp ce cea mai mare bancă din România a anunțat un profit de un miliard de lei în 2015, transferând ca orice bancă românească riscul către consumator.
O societate sănătoasă nu se bazează doar pe libertate și piață liberă ci și pe echitate și responsabilitate față de ceilalți. Fără un sănătos spirit de empatie și educație, ne vom măcina nervii absurd în teatrul de varietăți numit România. Însă ministrul educației Curaj dă dovadă de prea puțină bărbăție în problema furtului intelectual numit plagiat, iar guvernul își vede serios de treabă redescoperind apa caldă. Balamucul electoral e gata să erupă, așa încât nu ne mai rămâne decât speranța că ne vom putea vedea în continuare de viața noastră.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.