Connect with us

Opinii

Patriotism

Titus Cernăut

Publicat

pe

Bannet continental 29 aprilie

Patriotismul este starea aceea cînd ţi se umezesc ochii când înfingi pantoful într-un gunoi de câine pe meleagurile româneşti. E starea aceea de mândrie demnă, când inima îţi bate repede, de jena şi furia stârnită de un funcţionar mioritic campion mondial la Solitaire.

„România este o ţară excepţională cu resurse naturale bogate, relief variat, floră, faună şi politicieni preocupaţi de sănătatea, bunăstarea şi prosperitatea cetăţenilor.”

 De aceea, simt nevoia să mulţumesc Guvernului României pentru suprataxarea tutunului ca să îmi ofere nesperata ocazie de a renunţa la iarba dracului. Sunt fericit că aţi mărit acciza la bere pentru a nu mai pierde vremea prin cârciumi şi să fiu ispitit să fac politică în asfel de locuri rău famate.

Taxarea gazului pentru consumatorii casnici cu 5% e de asemenea o măsură apreciată de filonul ecologist al naţiunii şi va domoli poate nervozitatea din discuţia în jurul acestei resurse ce naşte pasiuni la Mediaş şi Bârlad.

 Stimate domnule prim-ministru Victor Ponta, vă mulţumec că sunteţi atît preocupat de sănatatea noastră şubrezită de bere şi tutun. Urmând exemplul USL Suceava, unde şapte parlamentari, un şef de consiliu judeţean, primarul, prefectul, preoţi, mireni şi gură-cască au inaugurat taina sfintei ascensiuni, vă sfătuiesc să vă preocupaţi şi de bunăstarea spirituală a cetăţenilor cu lift sau scară. Ar fi o idee şi sfinţirea unei treceri de pietoni, patronată de Înalt Preafericirea Sa Patriarhul României, alături de carismaticul ministru al marilor proiecte, Dan Şova, ce va aduce lumina în sufletele întunericiţilor de la Râmnicu Vâlcea, Câmpia Turzii sau Târgovişte ce strigă insistent şi cu atâta entuziasm Ponta-Ponta. 

Domnule prim-ministru vă felicit că aţi ascultat de bardul naţional Mircea Badea şi v-aţi răzgândit demn pe treptele Consiliului Suprem al Magistraturii asupra numirii procurorilor D.N.A. şi ai Procuraturii Generale. Aţi arătat resurse uriaşe de curaj şi preocupare pentru soarta României. 

Din păcate, domnule Ponta, nemernicii ăştia ca mine nu pot aprecia binele cu forţa pe care doriţi să mi-l vârâţi pe gâtu-mi. Pentru ca eu am acum un portofel mai uşor sub ochiul vigilent al Guvernului României, iar agheazma USL nu mai are efectul de surogat pentru realităţile foamei din România.

 

 

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *