Connect with us

Opinii

Ce face diferenţa

Odeta Veştemean

Publicat

pe

Descoperă care este munca pe care o faci cu cea mai mare plăcere şi creează-ţi din ea o afacere. Acesta este în opinia cercetătorilor ingredientul cheie pentru obţinerea succesului şi elementul care stă la baza marilor construcţii care excelează în plan financiar. Mulţi manageri de succes susţin că nu au muncit nici măcar o singură zi din viaţa lor, tot ceea ce au avut de făcut fiind să îşi urmeze visul. 

După ce descoperi care este principala ta calitate, dezvoltă un plan şi stabileşte paşii pentru concretizarea ideii. Nu în ultimul rând, bazează-te pe imaginaţie. Aceasta poate face cu adevărat diferenţa. E posibil ca în oraş să fie peste 20 de magazine care vând pantofi. Doar al tău însă ar putea vinde “picioare frumoase” sau “plimbări confortabile”. 

La fel, pot fi 5 centre care comercializează maşini la mâna a doua, tu însă ai putea să le vinzi oamenilor, “maşini rulate”. Oare cine va înregistra cele mai mari vânzări? Aşadar, bazează-te pe creativitate şi activează-ţi imaginaţia şi capacitatea de vizualizare.

Toţi administratorii de top mărturisesc că atunci când şi-au început afacerea, deja în mintea lor vedeau rezultatele la care aspirau. Donald Trump a declarat în multe interviuri că ochii săi contemplau deja privelişti de sus, de la balcoanele unor apartamente de lux situate în zgârie-nori. Cu ochii minţii îşi imagina că deja afacerea sa imobiliară era înfloritoare, iar companiile lui construiau mii de apartamente. Henry Ford, înainte de a pune bazele uneia dintre cele mai mari companii mondiale, şi-a putut imagina cum va crea unele dintre cele mai ieftine automobile, pe care majoritatea familiilor îşi vor permite să le cumpere. În felul acesta, ei şi-au anticipat succesul.  Şi Celine Dion, cel de-al 14-lea copil al unor ţărani săraci din Quebec, spunea că, încă de la 5 ani, atunci când trăia în mari lipsuri materiale, se vedea deja înconjurată de lux şi strălucire, susţinând concerte în săli colosale, în faţa a mii de oameni, impresionaţi de vocea ei. Artista declara că, pur şi simplu, succesul nu a luat-o deloc prin surprindere, pentru că îşi imaginase de sute de ori nivelul la care va ajunge.

Experţii în afaceri susţin aşadar că orice succes important trebuie să pornească din zona pasiunilor, a hobby-urilor şi a visurilor dintotdeauna. Şi nu e nevoie să renunţi la meseria pe care deja o practici, ca să îţi deschizi o afacere a ta. Pentru că noile tendinţe arată că în viitor nu vor mai rezista acele afaceri care au fost înfiinţate în scopuri strict financiare, ci acelea care au apărut din nevoia unor oameni de a-şi pune în practică visurile dintotdeauna.

Pentru că acestea au ceva în plus: entuziasmul. 

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *